Alle verdubbeldaden

Hoe staat het eigenlijk met al die verdubbeldaden die de Verdubbeldame sinds januari 2013 heeft aangenomen...? Heeft ze die nou al allemaal uitgevoerd? En wie doet er allemaal mee als 'verdubbelaar'? 

Om hun impact te vergroten kunnen al deze goede daden verder verdubbeld worden. Bijvoorbeeld door jou! Welke goede daad ben jij bereid te verdubbelen? Klik op de link van de betreffende actie en laat via het reactieformulier weten dat ook jij deze verdubbelt. Een klein initiatief kan zo een grote impact krijgen.  


1: Neem deel aan de Vegan Challenge en eet een maand lang geen vlees en zuivel (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Kim, Marijke, Caroliene)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame heeft het volgehouden om heel de maand februari 2013 puur plantaardig te eten, lees hier het verslag! Deze Vegan Challenge wordt jaarlijks meerdere keren georganiseerd.

2: Neem tijdens een wandeling een plastic tas mee om zwerfafval te verzamelen (Jocyta) 
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 21 (de Verdubbeldame, Jurjen, Kim en haar man en twee zoons, Jolanda J., Miriam, Sonya, Lisa, Angela, Kim J., LovelyToughCookie, FotootjeVandaag, Sidris, Lia, Pixie, Els, Laurie, Mvr Skaapie, Mmiiraah)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame ging met twee ex-collega's op stap in Den Haag, lees hier het verslag! Als verdubbeldaad hoefde ze dit maar één keer te doen, maar het beviel zo goed dat zij nu een avond per week een opruimronde door de wijk maakt, samen met haar Vermeerdermeneer, lees maar.

3: Help een Oegandees epilepsieproject aan een potentiële nieuwe geldschieter (Jonna)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De opdracht was om drie uren mee te zoeken met Jonna, die de noodlijdende ngo leerde kennen tijdens haar onderzoek in Oeganda. De Verdubbeldame schreef enkele Nederlandse ontwikkelingsorganisaties aan, vroeg vriendinnen die bij hulporganisaties werken om raad en zocht via internet. De informatie die dat opleverde stuurde ze door naar Jonna, die er verder mee aan de slag ging.

4: Koop twee maanden lang geen kleding, maar wees creatief met de kleding en stof die je al hebt (Wilthe)
Lees meer over deze verdubbeldaad.    
Huidig aantal verdubbelaars: 17 (de Verdubbeldame, Marieke, Jolanda J., Miriam, Sonya, Al het andere, Puur en Groen en zoontje, Firma Fluitekruid, Stijn, Jenny Green Teeth, Marloes, Lisa, Manon, Marianne, Elise. Mvr Skaapie)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame liep twee maanden met een grote boog om kledingwinkels heen, lees hier het verslag!

5: Vraag op je werk en op andere plekken of er voortaan dierproefvrije toiletzeep gekocht kan worden (Marlène)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Aantal verdubbelaars: 3 (de Verdubbeldame, Jolanda J., Jocyta)
Tusssenstand van de Verdubbeldame: Vervallen. De Verdubbeldame had ja gezegd tegen deze verdubbeldaad, maar dit is niet meer nodig vanwege invoering verbod op dierproeven voor cosmetica per 11 maart 2013, lees maar!

6: Probeer wasbaar maandverband (of inlegkruisjes) uit (Sjoukebespaarder)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 14 (de Verdubbeldame, Firma Fluitekruid, Puur en Groen, Ineke, Sylvia, Margriet, Jacqueline, Elise, Kim J., Marloes, Caroliene, Dromer doet 't, Geniet Fee, Tineke, 3Teen)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Besteld, getest en oké bevonden. De Verdubbeldame is ze blijven gebruiken, maar nog niet op haar werk of tijdens uitjes. Lees hier het verslag!

7: Organiseer een kledingruilfeestje (Nina)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Ylse, Firma Fluitekruid, Margreet)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Op zondagmiddag 26 mei organiseerde de Verdubbeldame een kledingruilfeestje voor dames met een grotere maat die bij andere kledingruilevents buiten de boot vallen. Kijk en lees maar.

8: Meld je aan als bloeddonor (Angelika)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 7 (de Verdubbeldame, Jocyta, Lineke, Kauthar, Sander, Kim J., Yessija)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame heeft haar bloed op allerlei ziektes laten testen, en gaf inmiddels gehoor een oproep om bloed te komen doneren. Lees maar hier.

De Verdubbeldame probeert een foto te maken van de Bloedbankfolder en haar geprikte vinger.
9: Doe mee met de No Impact Week 2013 (Angelika)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Aantal verdubbelaars: 10 (de Verdubbeldame, Sjoukebespaarder, Firma Fluitekruid, Danielle, Mille Pagine, Jenny Green Teeth, Angela, Adriana, Jocyta en echtgenoot)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame startte vol goede moed, kijk maar. Maar halverwege besloot de Verdubbeldame om de week in het teken van energiebesparing te stellen. Haar eigen energie wel te verstaan, waar ze even zuinig mee om moest gaan. Hierdoor nam ze maar halfslachtig deel aan de No Impact Week. 

10: Spreek af met iemand die je nog niet zo goed kent (Sonya)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 6 (de Verdubbeldame, Cisca, Jurjen, Nina, Jocyta, Nena)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame wist meteen wie ze wilde vragen: een oudere buurvrouw die ze wel eens op de gang spreekt. Het bleek lastig te zijn een afspraak te maken met deze drukbezette en actieve vrouw. Verre buurvrouw Sabina kwam al wel gezellig een keertje eten en 'kennismaken'. 

11: Doe een dag(deel) vrijwilligerswerk tijdens Nldoet (Angelika)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Aantal verdubbelaars: 72 (de Verdubbeldame, Noa en 70 leerlingen van haar school)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame heeft in 2013 een middag geknutseld en balspelletjes gedaan met bejaarden, zie hier. In 2014 schminkte ze asielzoekerskinderen, zie hier.

12: Doe een week lang boodschappen bij kleine lokale ondernemers in plaats van bij grote supermarktketens (Firma Fluitekruid) 
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 5 (de Verdubbeldame, Puur en Groen, Lindy, Jocyta, Laurie)   
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame bezocht die week de boerenmarkt en enkele buurtwinkeltjes, lees hier het verslag!

13: Doe in 30 dagen 30 spullen de deur uit (Jolanda)  
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 17 (de Verdubbeldame, Sylvia, Danielle, Jocyta, Al het andere, Margriet, Jenny Green Teeth, Angela, Nena, Wilthe, Kim J., Mirjam, Miss Artemis, LovelyToughCookie, Floor, Elevine, Natalie, Tineke, Mvr Skaapie) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Check! Ze heeft inmiddels drie rondes voltooid.

Een stapel Afghaanse, Indiase en Iraanse cd's gaf ze via facebook weg, en werden in stijl ingepakt
14: Doe mee aan de Nationale Complimentendag op 1 maart (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Aantal verdubbelaars: 10 (de Verdubbeldame, Cisca, Fabiooltje, Marielle, Jolanda J., Margriet, Ylse, Angela, Marlies, Marianne)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame deed in 2013 volop mee, lees maar! Ook in 2014 was 1 maart de Nationale Complimentendag. 

15: Zet je koelkast een weekje uit (Noa)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 9 (de Verdubbeldame, Firma Fluitekruid, Miriam, Lindy (volgende winter), Angela, Sjouke (tweede koelkast uit), Jocyta, Kim J., Laurie)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. Tijdens een koude februariweek richtte zij een koelbox in op het balkon. Lees maar!

16: Koop in plaats van reguliere koffie eens een pak fair trade koffie (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 9 (de Verdubbeldame, Marieke N., Puur en Groen, Fabiooltje, Marloes, Lindy, Angela, Kim J., BewustZijn)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. Gekocht, kijk maar! En met smaak naar binnen gegoten. Hierna koos zij -op één pak na- steeds voor fair trade.

17: Koop een week lang geen plastic verpakkingen (Puur en Groen) en/of Doe mee aan de Zero Plastic Week (Firma Fluitekruid)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 6 (de Verdubbeldame, Lin, Jocyta, Jonna, Pixie, Laurie)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. Van 10 t/m 16 juni probeerde de Verdubbeldame plastic verpakkingen te vermijden. Lees hier en hier hoe het haar vergaan is.

18: Leen via Kiva $25 aan een ondernemer in een ontwikkelingsland (Fabiooltje)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 14 (De Verdubbeldame, Al het andere, Sjouke, Firma Fluitekruid, meneer Fluitekruid, Geerte, Kledingruilbeurs Heerenveen, Kim J., Mirjam, BewustZijn, Edith, Bianca, Natalie(?), MirjamWN)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. Check! De Verdubbeldame ondersteunde de Pakistaanse Zahida en deelde een bonuslening uit aan een Tadjiekse muzikant. Inmiddels verstrekte zij ook een lening aan een Amerikaanse boombeschermer en bonusleningen aan o.a. een Irakese verkoper van fietsonderdelen.

19: Stuur eens zomaar een kaartje aan iemand (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 18 (De Verdubbeldame, Marijke, Helma, Al het andere, Mienke, Rianne, Margriet, Marlies, Angela, Marianne, Jonna, Grietje, Kim J., Ylse, Natalie, Firma Fluitekruid, Franca, Mevr Skaapie)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. Ze verstuurde een paar kaartjes, zie hier. En ze kreeg er eentje terug!

20: Doneer je haar via stichting Haarwensen aan een kind dat een pruik nodig heeft (Al het andere)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 6 (Sjouke, Geerte, Lindy, vriend van Elise, Inge, Natalie)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame hoorde van de stichting dat geverfd (deels) grijs haar van harte welkom is. De Verdubbeldame ging 9 maanden niet naar de kapper, maar nog steeds zou ze nog geen 20 cm kunnen doneren zonder zelf kaal achter te blijven. Op een dag in mei was ze haar te lange en modelloze haar zo zat dat ze er 5 cm liet afknippen. Heel misschien lukt het nu wel om het te laten doorgroeien?

Vlak voor de schaar in het haar ging
21: Maak je eigen milieuvriendelijke wasmiddel (Manon)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 9 (De Verdubbeldame, Rianne, Jocyta, Angela, Kim J., Marloes, Margriet, Jenny Greenteeth, Mvr Skaapie)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. Een verslag is hier te vinden. En toen ze toch bezig was, probeerde ze meteen een paar andere recepten voor duurzame schoonmaakmiddelen uit. 

22: Was je een week bij de wasbak in plaats van onder de douche (Dreadlocks)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (De Verdubbeldame, Krappe Kas, Pixie, Laurie)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. Van 9 t/m 15 september liet douchejunkie de Verdubbeldame haar douche uit. Lees hier haar verslag.

23: Teken de petitie voor betere werkomstandigheden voor de Afrikaanse vrouwen die onze bloemen kweken (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 17 (de Verdubbeldame, Marlies, Manon, Renee, Jacqueline, Grietje, Lucy, Angela, Margriet, Noa, Marieke, Marianne, Kim J., Jurjen, Caroliene, Sjouke, Natalie)
Tussenstand van de Verdubbeldame: 
Gedaan. Getekend dus!

24: Schrijf je bij de stamceldonorbank in en red misschien ooit een leukemiepatiënt (Marlies)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (Renee, Sjouke, MirjamWN)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame werd doorverwezen naar de stamceldonorbank in Leiden, waar alleen donoren onder de 35 zich kostenloos kunnen inschrijven. De Verdubbeldame is 36. Mocht ze binnen 9 jaar naar Nijmegen verhuizen (wat wel het plan is), dan kan ze de actie alsnog verdubbelen, want daar zijn donoren tot 45 jaar welkom. Update januari 2017: De Verdubbeldame deed een nieuwe poging en probeerde zich in te schrijven bij het Nederlands centrum voor stamceldonoren Matchis, maar haar bmi bleek te hoog om donor te kunnen worden. Je kunt je hier wel tot je 50ste inschrijven.

25: Minder een week lang je vaatwassergebruik door minimaal één keer per dag met de hand af te wassen (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (Inge, Grietje)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame heeft geen vaatwasser, behalve eentje die Jurjen heet. Maar die wast net als zij altijd met de hand.

26: Zet een emmer in je douche om water op te vangen en hergebruik dat water voor toilet of planten (Onderbuufcw)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 7 (de Verdubbeldame, Marlies, Jenny Green Teeth, Jacqueline, Angela, Kim J., Marianne)
Tusssenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. De Verdubbeldame experimenteerde met water opvangen voor en tijdens het douchen. Ze douche een keer staande in een grote gevonden plastic wasteil. Ze haalde er al eindeloos flesjes water uit voor het toilet, maar de bodem kwam niet in zicht en hij stond danig in de weg. Nu staan er een paar flessen in de douche en in het toilet, maar de Verdubbeldame vergeet nog vaak om ze te gebruiken.

27: Doneer oude handdoeken, lakens en dekens aan het dierenasiel (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: >9 (de Verdubbeldame, Mirjam, Maria, enkele anonieme huisgenoten, Ylse, Bianca, Boerderij Zinin)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. De Verdubbeldame had zelf maar één handdoek te doneren, maar verspreidde een oproep onder haar buren. Lees hier het verslag.

Ingezamelde lakens en handdoeken liggen al een poosje klaar om naar het asiel gebracht te worden
28: Bespaar gas bij het koken van rijst en pasta door het gas eerder uit te draaien (Jacqueline)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (Marlies, Mirjam, Margriet, Angela)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame heeft een elektrisch kooktoestel dat nog lang heet blijft nadat het is uitgedraaid, en trekt over het algemeen de stekker al tijdens het koken uit het stopcontact. Ze kan dus zelf niet meer verdubbelen omdat ze al iets soortgelijks doet.

29: Produceer een week lang geen restafval (Angela)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (de Verdubbeldame, Firma Fluitekruid)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. Helemaal geen restafval is niet gelukt, maar de Verdubbeldame eindigde de week wel met extreem weinig afval. Kijk maar hier.

30: Was je haar minder vaak: rek de tijd tussen twee wasbeurten met een dag (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (de Verdubbeldame, Jenny Green Teeth, Kim J.)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame was dapper begonnen haar haar minder te wassen, en liep regelmatig met een vette kop rond. Ze experimenteerde ook met shampoo-alternatieven. Een keer deed ze bijna twee weken zonder shampoo gebruikt, maar knoeide ze met Marseillezeep, baking soda en appelazijn. Tot ze het zat werd, en haar haar weer als vanouds om de dag waste. Rond de douchevrije week (verdubbeldaad 22) ondernam ze een nieuwe poging, en die zette ze door. De Verdubbeldame wast haar haar nu niet meer om de dag, maar eens in de drie dagen.

31: Doe mee aan de Nationale Opschoondag op 9 maart (Mirjam en Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Aantal verdubbelaars: 12 (de Verdubbeldame, Jenny Green Teeth, Inge en buren Jurjen, Annie, Ankie, Sandrine, Nuria, Erik, Merel, Robin en Ingrid)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame trommelde een groep buren op en samen trokken ze er op uit om de omgeving van zwerfafval te ontdoen, lees maar!

32: Teken de petitie van Oxfam voor een betere behandeling van vrouwen in de cacao-industrie (Welmoed)

Lees meer over deze verdubbeldaad.
Aantal verdubbelaars: 19 (de Verdubbeldame, Angela, Dietmut, Jocyta, Hanneke, Marlies, Marieke N., Jenny Green Teeth, Inge, Sabina, Marielle, Liesbeth, Marianne, Kim J., Nathalie, Margriet, Jurjen, Nena, Caroliene)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Getekend! 

33: Koop eens een fles milieuvriendelijk afwasmiddel (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 6 (Angela, Marieke N., Inge, Marielle, Marloes, Geniet Fee)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame kon niet verdubbelen, omdat ze dit al deed. Er staat al jaren een fles Ecover op het aanrecht van de Verdubbeldame. Die doet trouwens ook prima dienst als shampoo en allesreiniger.

34: Hang een bijenhotel op in je tuin en behoed de bij tegen uitsterven (Marlies)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 10 (de Verdubbeldame, Angela, Marielle, Jocyta, Lobke, Kniepertje, Suzanne, Michelle, Marianne, Natalie)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. De Verdubbeldame heeft een balkonnetje waar geen zon op schijnt, dus voor haar bijenhotel zocht ze een adoptietuin. Haar bijenhotel vond inmiddels een plekje bij Mirjam.   

35: Doe op 23 maart mee aan Earth Hour Extreme en gebruik een uur lang geen elektriciteit (Inge)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Angela, Jocyta, Jurjen)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Alle stekkers gingen er een uurtje uit. Wat de Verdubbeldame vervolgens deed lees je hier! 

36: Stel misstanden aan de kaak door mee te schrijven met Earth Alarm van Milieudefensie (Marianne)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 5 (de Verdubbeldame, Angela, Marlies, Caroliene, MirjamWN) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame heeft zich ingeschreven om Earth Alarm per email te ontvangen.

37: Meld je aan voor de online schrijfacties van Greenpeace (Marianne)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 6 (de Verdubbeldame, Marlies, Angela, LovelyToughCookie, Sacha, Caroliene)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. De Verdubbeldame heeft zich aangemeld. Als Greenpeace haar hulp nodig heeft, ontvangt ze een email en kan zij in actie komen.

38: Stuur pitten uit groente en fruit op naar Zaden voor Voedsel (Jenny Greenteeth)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 13 (de Verdubbeldame, Esther, Marlies, Mevrouw W., Lin, Angela, Sacha, Natalie, Anoniempje1, Liesl, Angela van G, Isabella, Boerderij Zinin)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. Lees hier het blogverslag. 

39: Breng je overtollige voedsel naar de Voedselbank (Fabiooltje)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (de Verdubbeldame, Jenny Greenteeth, MirjamWN)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. De Verdubbeldame heeft het een beetje anders gedaan: ze dook haar kasten in en doneerde een tas voedsel aan iemand in de buurt die van hulp afhankelijk is maar zich om administratieve redenen nog niet bij de Voedselbank kan inschrijven.

40: Doneer je oude mobiel aan een goed doel (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 7 (Jenny Greenteeth, Marlies, Margriet, Inge, LovelyToughCookie, Natalie, Bianca)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
 Gedaan. Toen de verdubbeldaad binnenkwam had de Verdubbeldame geen mobioel te vergeven. Het jaar ervoor had ze al twee oude mobiels aan stichting Aap gedoneerd. Update 2016: De Verdubbeldame ging eindelijk aan de Smartphone, en doneerde haar oude mobiel aan het goede doel.
 
41: Plak een JA/NEE of NEE/NEE sticker op je brievenbus (Marlies)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 6 (Jocyta, Adriana, Ylse, Mirjam, Natalie, Franca)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. De Verdubbeldame had al een brievenbussticker, maar plakte er nog een leuke tweede bij.

42: Geef je oude bril een tweede leven (Margriet)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 5 (Ylse, Sasja, Geniet Fee, Natalie, Bianca)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame draagt geen bril, dus kon niet verdubbelen.

43: Neem een maand lang geen enkel plastic tasje aan (Lovely Tough Cookie)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 13 (De Verdubbeldame, Jocyta, Al het andere, Adriana, Lin, Margriet, Firma Fluitekruid, Diana, Marlies, Hanneke, Ylse, Jenny Greenteeth, Ela)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. De Verdubbeldame ging deze uitdaging aan van 21 maart tot 21 april. Het is gelukt om in die periode alle draagtasjes te weigeren, al moest ze in sommige winkels wel drie keer herhalen dat ze er echt geen tasje bij wilde.

44: Stuur via Amnesty (kosteloos) een ansichtkaartje naar een gewetensgevangene (Marianne)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 11 (De Verdubbeldame, BewustZijn, Renee, FotootjeVandaag, Diana, Marlies, Hanneke, Firma Fluitekruid, Johmar, Wendy, Ela) 
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. Verstuurd dus! Online koos zij een kaart uit waar ze een boodschap op schreef. Amnesty zorgt ervoor dat deze gedrukt wordt en op weg gaat naar Albert die al veertig jaar in eenzame opsluiting zit.

45: Verras binnen een maand minimaal vier mensen met een zelfgemaakte tekening (Fotootje Vandaag)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Lin, Jonna, Firma Fluitekruid)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. De Verdubbeldame liet in de maand april meerdere tekeningen achter op onverwachtse plekken zoals café's, de tram, de trein en een snoepautomaat. Via de website gaf ze deze en deze tekening weg. En deze tekening maakte ze voor een mevrouw die via Bol.com een tweedehands kunstboek kocht. Hier zie je het hele overzicht van strooitekeningen.

46: Stap over naar een duurzame bank (Marlies)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (Mirjam, Franca)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame heeft eerder haar betaal- en spaarrrekeningen al ondergebracht bij de ASN Bank en de Triodosbank, dus kon nu niet meer verdubbelen.

47: Stuur de president van Egypte een brief om hem te vragen discriminatie van vrouwen te stoppen (Jonna)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Aantal verdubbelaars: 6 (de Verdubbeldame, Marieke, Mirjam, Firma Fluitekruid, Renee, Marjolein)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Verstuurd!

48: Teken de petitie van Avaaz en help een jong verkrachtingsslachtoffer op de Malediven (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 16 (de Verdubbeldame, Marieke, Mirjam, Ylse, Marielle, Lin, Jonna, Firma Fluitekruid, Renee, Marjolein, Margriet, Valentijn, Bianca, Caroliene, Natalie, MirjamWN)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. Getekend dus!

49: Ga een week op informatiedieet tijdens de MIJ-week (eerste week van mei, of een week naar keuze) (Firma Fluitekruid)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 7 (de Verdubbeldame, Jocyta, Marielle, Jacqueline, Marlies, Conny, Marianne)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. De Verdubbeldame hield zich een week lang verre van internet, kranten en tijdschriften.

50: Deel bloemen uit aan voorbijgangers (Marlies V)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. De Verdubbeldame vond het doodeng, maar heeft het wél gedaan. Lees hier het blogverslag.

51: Maak van een inspirerend boek uit je boekenkast een doorgeefboek (Erna)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 8 (de Verdubbeldame, Jocyta, Firma Fluitekruid, Mevrouw Pardoes, Marrie, Lin, Bianca, Jenny Greenteeth)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. De Verdubbeldame verlootte vier boeken.

52: Groet een week lang elke dag een onbekende (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (de Verdubbeldame, Firma Fluitekruid)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. In Rotterdam is het hoogst ongebruikelijk om op straat of in openbare ruimtes onbekenden te groeten. Schoorvoetend groette de Verdubbeldame onder meer een oude Surinaamse man in het winkelcentrum (die een aantal seconden paf stond, maar toen toch terug groette), een oudere heer in een zorgcentrum en een jongen met wie zij en de Vermeerdermeneer een botsing hadden in de stationshal. De bloemenactie (verdubbeldaad 50) viel ook in de groetweek, dus dat telde lekker aan.

53: Teken de petitie 'Monsato vs Moeder Aarde' (Yvonne en Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 17 (de Verdubbeldame, Lin, Juriaan, Caroliene, Margriet, Jolanda, Mirjam, Johmar, Marlies, Marrie, Marianne, Kniepertie, Sjouke, Jenny Greenteeth, Natalie, Anoniempje1, MirjamWN)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame heeft direct getekend, de waanzin!

54: Stuur eens een pakje bloem- of groentezaden mee met je pakketje of brief (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 12 (de Verdubbeldame, Diana, Caroliene, Margriet, Jolanda, Mirjam, Marrie, Kniepertie, Sjouke, Dingen die fijn zijn, Lucie, Jenny Greenteeth)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame maakte vijf zakjes met gemengde zonnebloempitten, die allemaal zijn verzonden. Kijk hier waar ze terechtgekomen zijn.

55: Teken tegen de Canadese zeehondenjacht (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 14 (de Verdubbeldame, Jacqueline, Lin, Caroliene, Margriet, Jolanda, Mirjam, Johmar, Marlies, Marrie, Marianne, Kniepertie, Sjouke, Natalie) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Check! 

56: Teken voor een verbod op levende schildpadjes in Chinese sleutelhangers (Yvonne)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 22 (de Verdubbeldame, Lin, Juriaan, Jolanda, Jocyta, Johmar, Mirjam,  Welmoed, Ylse, Lisenka, Bianca, Marlies, Marrie, Firma Fluitekruid, Diana, Caroliene, Marianne, Margriet, Kniepertie, Sjouke, Natalie, MirjamWN)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Getekend dus! 

57: Word guerrilla gardener en plant stiekem zaadjes of plantjes op openbare plekken (Marianne)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 5 (de Verdubbeldame, Marlies, Sjouke, Dingen die fijn zijn, Tineke) Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Omdat ze ziek was maakte de Verdubbeldame er een kleine actie van, maar ze deed het wél. Met een paar zaadbommen en zakjes zonnebloemen en wilde veldbloemen trok ze de wijk in. Hier lees je het verslag.

58: Meld je aan bij campagnenetwerk Avaaz en laat zo je stem doorklinken in wereldwijde besluitvorming (Diana)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (Mirjam, Renee, Marianne)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame volgt de acties van Avaaz al via Facebook en ondertekent regelmatig Avaaz-petities, dus verdubbelen kon niet meer.

59: Teken de petitie van Occcupy for Animals om een varkensdoormiddenhakfeest in Vietnam te laten verbieden (Marlies)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 11 (de Verdubbeldame, Johmar, Mirjam, Renee, Renate, Lin, Jocyta, Bianca, Margriet, Natalie, MirjamWN)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame ondertekende de petitie.

60: Download de BuitenBeter-app om klachten over de openbare ruimte door te geven (Dreamcat)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (Jenny Greenteeth, Conny, Marlies, Mirjam). Anoniempje1 schreef: "verdubbeldaad 60 heb ik anders gedaan (bij gebrek aan een smartphone, die ik ook helemaal niet wil), namelijk via http://www.verbeterdebuurt.nl/: vorige week zat er een diep gat met een verzakte stoeptegel in de grond. Na mijn melding heeft de gemeente het binnen 1 dag gerepareerd."
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Toen dit verdubbelvezoek binnenkwam had de Verdubbeldame een heel oud mobieltje dat alleen geschikt was voor bellen en sms-sen. Wel diende ze een klacht via de gemeentewebsite ingediend, waar vrijwel direct actie op ondernomen is. Update januari 2017: De Verdubbeldame is inmiddels aan de smartphone en kon de app alsnog downloaden! Al is deze in het rustige Lent een stuk minder nodig dan de Rotterdamse volksbuurt waar ze voorheen woonde.

61: Spaar gebruikte postzegels op voor een goed doel (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 16 (de Verdubbeldame, Jenny Greenteeth, Marrie, Johmar, Lin, Jocyta, Kniepertje, Conny, Bianca, Natalie, Marlies, Dromer doet 't, Liesl, Maggie, Fabiooltje, Angela van G)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Lees maar hier.

62: Teken de petitie 'Red de hardwerkende bijen' van Greenpeace (Jocyta en Margriet)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 5 (de Verdubbeldame, Suzanne, Johmar, Jenny Greenteeth, Natalie)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Getekend dus!

63: Zet planten die bijen lokken in je tuin (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 13 (de Verdubbeldame, Suzanne, Lia, Lottebees, Michelle, Marianne, Miss Artemis, Lin, Bianca, Yvonne, Johmar, Margriet, Marlies)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame plantte zaadjes van wilde veldbloemen in bakken en potten op haar balkon, kijk maar.

64: Open een Little Free Library of zet een boek in een bestaande ruilboekenkast (Jacqueline)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 5 (de Verdubbeldame, Komwegaanslingersophangen, Margriet, Marianne, Jocyta)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame beloofde om een keer een bestaande Little Free Library op te zoeken om daar een boek achter te laten. Zelf een LFL starten leek haar niet zo zinvol, omdat de woongemeenschap waar ze woont al een ruilboekenkast heeft. Op vakantie in België liet de Verdubbeldame acht boeken achter in openbare boekenkastjes. Lees hier het verslag.

65: Meld je aan als collectant voor een goed doel (Mirjam)

Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan, in een alternatieve vorm. Dat mocht gelukkig van Mirjam. Huis-aan-huis-collectes bestaan niet in Rotterdam, en de Verdubbeldame zag er erg tegenop om met een collectebus bij de supermarkt te staan. In plaats daarvan heeft ze meermaals geld opgehaald voor goede doelen (stichting Jarige Job, stichting Rumahbambu en Zoe's wens) door kinderen te schminken. Dat beviel haar zo goed, dat ze daar inmiddels de schminktoko 'Schminken voor het goede doel' voor in het leven heeft geroepen.  

66: Steun het Europese burgerinitiatief tegen privatisatie van water (Anoniempje1)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 11 (de Verdubbeldame, Mamadoggie, Lia, Sjouke, Jurjen, Marianne, Bianca, Kniepertje, Brigit, Johmar, Marlies) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Natuurlijk sloot de Verdubbeldame zich direct bij dit burgerinitiatief aan.

67: Doneer oude ongebruikte ansichtkaarten aan 'Goede kaarten' (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Verdubbeldaad 67: Huidig aantal verdubbelaars: 12 (de Verdubbeldame, Sjouke, Lia, Lin, de Wijze Zeemeermin, Bianca, Dietmut, Johmar, Joke, Jenny Greenteeth, Geniet Fee, Natalie)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Een pakje met 22 kaarten ging richting Papierdier, dat de actie 'Goede kaarten' runt. Lees hier. Inmiddels staan ze op de site te koop met de initialen MB.

68: Verdien rijstkorrels voor het World Food Programme door een quiz te spelen (Bewust Zijn)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 11 (de Verdubbeldame, Bernadette, Fotootje Vandaag, Lia, Johmar, Marianne, Marrie, Margriet, Kniepertje, Anoniempje1, Marlies),
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Bewust Zijn vroeg de Verdubbeldame om net als zij 10.000 rijstkorrels te doneren. De Verdubbeldame heeft uiteindelijk ruim 12.000 korrels bij elkaar gespeeld. Hoeveel borden rijst zullen dat zijn?

Eindscore: 12120 rijstkorrels!
69: Plak een overtollige meereis- of 2-1 kaart op een NS kaartautomaat (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 8 (de Verdubbeldame, Mirjam, Kniepertje, Annemieke, Bianca,  Marloes, Geld of je Leven, Sjouke)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame plakte een kaartje op een automaat in Deventer, lees maar. In juli/augustus kon de actie nog een keer herhaald worden (zie hier). 

70: Help Martin Gaus aan 10.000 handtekeningen in zijn strijd voor een verantwoord bijtincidentenbeleid (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 8 (de Verdubbeldame, Bernadette, Mevrouw W., Johmar, Bianca, Yvonne, Jenny Greenteeth, Natalie)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame tekende de petitie. De benodigde handtekeningen zijn inmiddels vergaard. In juni kon Martin Gaus de petitie aan de commissie voor Economische Zaken overhandigen, aldus dit artikel.

71: Vraag voor je verjaardag dingen die mensen al thuis hebben liggen (Elevine)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (Firma Fluitekruid, Jocyta, Johmar)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame is jarig op 10 juli. Als wannabee minimalist doet zij echter erg haar best om geen spullen het huis binnen te laten die ze niet echt nodig heeft, dus voor haar verjaardag stelt ze het liefst een strict verlanglijstje op. Sinterklaas viert de Verdubbeldame overigens wel op deze wijze.

72: Maak van een kale muur een plek waar mensen een expositie mogen inrichten (Nicoline)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame organiseerde in haar woongemeenschap een expostie van bewonerskunst. Kijk maar hier.

73: Neem deel aan de March against Monsanto op 25 mei (Firma Fluitekruid)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Aantal verdubbelaars: 0
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame had een familiefeestje waar ze niet kon ontbreken, maar protesteerde in gedachten mee.

74: Schrijf, teken, dicht of maak een foto van een probleem dat jou na aan het hart ligt en stuur deze in op crowdeffect.nl (Elisa)
Lees meer over deze verdubbeldaad. De sluitingsdatum is 16 juli.
Huidig aantal verdubbelaars: 5 (de Verdubbeldame, Lin, Angelika, Bianca, Mirjam)
Tussenstand van de Verdubbeldame: GedaanHier lees je haar bijdrage.

75: Leen of schenk je taal- en reisgidsen aan vakantiegangers (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (Ylse)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Toen het verdubbelverzoek binnenkwam had de Verdubbeldame net in het kader van verdubbeldaad 13 haar taalgidsen Hindi en Centraal-Aziatische talen via weggeefgroepen op Facebook weggegeven. Te leen heeft ze nog wel taalgidsen Perzisch, Dari en Tadjieks en een leerboek Hindi. Update 2015: De Verdubbeldame doneerde een grote stapel Perzische woordenboeken en (leer)boeken aan de vakgroep Perzisch van de Universiteit Leiden, dat telt toch ook?

76: Organiseer een Maaltijd voor maaltijd-diner voor een voedselproject in Mauritanië (Arja)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Op donderdagavond 20 juni nodigde de Verdubbeldame 5 mensen bij haar thuis uit om voor minimaal 15 euro een lekker diner te komen eten. In totaal haalde zij 155 euro op. Lees hier het verslag.

77: Stuur een kaartje naar een ziek kind of volwassene via Post voor Kanjers (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 9 (de Verdubbeldame, Krista, Bianca, Jenny Greenteeth, Geniet Fee, Natalie, Hannah, Geerte, MirjamWN)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame verstuurde haar eerste kaartje, lees hier. Ze krijgt elke maand een adres waar ze een kaartje naartoe stuurt.

78: Verstuur een kaartje of brief naar een eenzaam iemand via Project Postvriend (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 8 (de Verdubbeldame, Geniet Fee, Sandrine, Natalie, Sarah, Johmar, Jocyta, Ela) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame verstuurde kaarten naar vijf mensen die in een isolement zijn geraakt door hun ouderdom of ernstige ziekte. Kijk maar hier.

79: Hergebruik oud (kranten)papier als cadeaupapier (Loes)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 8 (de Verdubbeldame, Margriet, Bianca, Firma Fluitekruid, Komwegaanslingersophangen, Sjouke, Marianne, Anoniempje1)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame vond veel leuke en duurzame inpakideeën op internet, en zal de rest van het jaar zo veel mogelijk kiezen voor recycling. Meerdere cadeautjes pakte ze inmiddels in 'afvalmaterialen' in. Alleen voor de sinterklaascadeautjes kocht ze een rol sinterklaaspapier.

Cadeautje verpakt in een bladzijde uit een uiteengevallen Iraans kinderboek
80: Zeg je papieren Gouden Gids en telefoonboek op (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 8 (Margriet, Marjan, Firma Fluitekruid, Natalie, Anoniempje1, Marlies, MirjamWN, Vruijke)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame heeft het opzegformulier vorig jaar al ingevuld omdat ze adressen en telefoonnummers altijd op internet opzoekt.

81: Teken het pact van Damn Food Waste tegen voedselverspilling (Firma Fluitekruid)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 12 (de Verdubbeldame, Margriet, Bianca, Lin, Arja, Sandrine, Jenny Greenteeth, Jurjen, Natalie, Marianne, Marianne, Laurie)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame tekende het pact en belooft hiermee haar eigen voedselverspilling aan te pakken en roept bedrijven op hetzelfde te doen.

82: Doneer aan goede doelen door met de muis te klikken (Jenny Green Teeth)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 6 (de Verdubbeldame, Natalie, Bianca, Anoniempje1, Marlies, MirjamWN)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame klikte langs de 13 goede doelen en maakte zodoende overal een gratis donatie. Ze neemt zich voor de site regelmatig te bezoeken om een klikronde te maken. 

83: Help Tas-Toe voedselverspilling in de horeca tegen te gaan (Arja)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Deze actie was een dag later al niet meer te verdubbelen. In een dag tijd was er zoveel gestemd dat de € 3500 euro razendsnel verdeeld was. Tas-Toe werd de grote winnaar met 553 tegen 147 stemmen!

84: Bedank gedurende een week elke dag iemand oprecht en duidelijk (Pixie)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 8 (de Verdubbeldame, Jocyta, Mirjam, Bob, Dromer doet 't, Lin, Tineke, Floor)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. In juni deed de Verdubbeldame een week lang haar best om mensen te bedanken. Hier lees je het blogverslag.

85: Doe mee aan de Vegan Package Swap (Firma Fluitekruid)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (de Verdubbeldame, Laurie)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame deed meteen dubbel mee. Ze ruilde met de Rotterdamse Marieke en de Duitse Christina. Lees hier het verslag en bekijk de foto's.

86: Ga via Rank a Brand na of je favoriete merken duurzaam zijn (Krista)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (de Verdubbeldame, Dromer doet 't, Marlies)  
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame moet er nog over bloggen.

87: Vervang je gewone douchekop door een waterbesparende (Ruth)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (Noa)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame installeerde vorig jaar al een waterbesparende douchekop, en zag dat meteen terug op haar rekening. Voor de echte die-hard bespaarder had de Verdubbeldame één gratis 'koperen kop' te geef. Deze extreem zuinige kop verbruikt maar 4,5 liter per minuut, en gaat naar Noa.

88: Teken de petitie tegen inhumane vreemdelingendetentie (Marianne)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 10 (de Verdubbeldame, Jenny Greenteeth, Marry, Lia, Dromer doet 't, Lin, Joke, Anoniempje1, Firma Fluitekruid, Marlies) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: GedaanDe Verdubbeldame werkte jarenlang met asielzoekers, dus dit is een kwestie die haar erg aan het hart gaat. Ze tekende direct.  

89: Organiseer een mediaruilfeestje om boeken, dvd's en tijdschriften te ruilen (Jocyta)   
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (de Verdubbeldame, Dromer doet 't)   
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Op haar verjaardagsfeestje zette de Verdubbeldame een ruiltafel neer. Al gauw werd er een tweede bijgeschoven. En een derde. Oude dvd's, boeken en tijdschriften gingen van hand tot hand. Hier vind je het verslag.

90: Teken het burgerinitiatief tegen kindermarketing van ongezonde producten (Firma Fluitekruid)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 9 (Bianca, Jocyta, Joke, Mirjam, Lia, Marianne, Noa, Marlies, MirjamWN) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame tekende een poos geleden al, dus kon deze actie niet meer verdubbelen.

91: Draag bij aan het klimaatproces tegen de Nederlandse staat (Jurjen)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Joke, Firma Fluitekruid, Marlies)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame heeft als medestander een openbare steunbetuiging op de website achtergelaten.

92: Geef gedurende een periode van 29 dagen (in november 2013) onvoorwaardelijk aan anderen (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.  
Huidig aantal verdubbelaars: 50 (zie deelnemerslijst).
Tussenstand van de Verdubbeldame: GedaanHet was een prachtige maand! Hier vind je de verslagen van de Verdubbeldame en de andere deelnemers. De Geefmaand werd herhaald in 2014, 2015 en 2016.

93: Hergebruik van een dubbele kaart de onbeschreven kant (Jocyta en Re-saar-cle)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Johmar, Margriet, Bianca)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Lees en bekijk hier wat de Verdubbeldame met haar kaarten deed. 

94: Meld je aan voor de Syrië-supportgroep van Amnesty (Welmoed)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (de Verdubbeldame, Johmar, Jonna) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Ze ontving inmiddels actiemails en tekende onder meer voor de vrijlating van een minderjarige jongen in de gevangenis.  

95: Bestel een Uitgestelde Koffie voor een dakloze (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (de Verdubbeldame, Bianca)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame bestelde een uitgestelde koffie met een uitgesteld broodje. Lees hier.

Eerdere mislukte poging om een Uitgestelde Koffie te bestellen
96: Teken de petitie voor een natuurreservaat op de Noordpool (Marianne)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 7 (de Verdubbeldame, Johmar, Jonna, Lin, Noa, Firma Fluitekruid, Jenny Greenteeth)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De petitie is getekend.

97: Zet onderaan je mails een verzoek om het bericht niet af te drukken (Tineke)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame gebruikte precies dezelfde tekst als Tineke, en heeft die ongeveer een jaar laten staan.

98: Doneer restanten buitenlands geld aan een goed doel (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame bracht haar oude en vreemde geld naar Amsterdam, lees hier het verslag. 

99: Teken tegen repressie in Rusland (Welmoed) 
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 6 (de Verdubbeldame, Firma Fluitekruid, Johmar, Lin, Marianne, Joke)
Tussenstand van de Verdubbeldame: GedaanDe Verdubbeldame tekende.  

100: Trakteer jezelf (en een ander) op een (h)eerlijk ijsje (Julia)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 5 (de Verdubbeldame, Krappe Kas, Lin, Bianca, Mirjam) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame smulde van een ijsje van Bon Ice, rijstemelkroomijs omhuld met pure chocolade, kijk maar.

101: Roep de politiek op diertransporten bij 30 graden Celsius en hoger te verbieden (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (de Verdubbeldame, Lin, Odette)  
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame mailde de VVD, PVV, PvdA, CDA, SGP, ChristenUnie, D66 en 50PLUS.

102: Meld je aan voor het Amber Alert (Geld of je Leven) 
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 5 (de Verdubbeldame, Margriet, Mirjam, Bianca, Boerderij Zinin)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame meldde zich aan voor attenderingen via facebook.

103: Teken ervoor dat hulp- een geleidehonden welkom zijn in openbare ruimtes (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 8 (de Verdubbeldame, Marlies, Margriet, Consuminderenmetplezier, Bianca, Yessija, Geld of je leven, Marjolein)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan.   

104: Teken voor oerwoudvrij ijs (Mijke)
Lees meer over deze verdubbeldaad.  
Huidig aantal verdubbelaars: 7 (de Verdubbeldame, Mirjam, Marlies, Margriet, Consuminderenmetplezier, Yessija, Geld of je leven, Marjolein)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan 

105: Help stichting Dorcas een dagje met kleding sorteren (Heleen) 
Lees meer over deze verdubbeldaad.  
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Op vrijdag 6 september was de Verdubbeldame te gast in het centrale magazijn in Andijk, waar ze de hele dag heeft geholpen met het sorteren van hulpgoederen. Lees hier het verslag.

De Verdubbeldame sorteert verzorgingsproducten
106: Like de facebookpagina van Stichting Maher-India (Hilly) 
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 24 (de Verdubbeldame, Mirjam, Bianca, Johmar, Dromer doet 't, Marjolijn, Marieke, Krappe Kas en 17 [semi-]anonieme likers) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. 

107: Neem deel aan KeepItCleanDay op 20 september door minimaal één stuk zwerfafval op te rapen (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Margriet, Johmar, Ingeborg [vanuit Kenia!]) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame verzamelde een vuilniszak vol rondzwervende rotzooi, hier het bewijs. 

108A: Help Anne een dagdeel met zwerfafval opruimen (Anne)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame, misschien Margriet) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Lees hier het verslag van het bezoek van Anne aan de Verdubbeldame.

108B: Help Anne tijdens haar opruimreis door Nederland aan een overnachtingsplek, een maaltijd, massage, fysio of yoga (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame kon Jocyta's actie niet meer verdubbelen, omdat ze Anne al uit eigen beweging een slaapplek had aangeboden. Lees hier het verslag van het bezoek van Anne aan de Verdubbeldame.

109: Probeer een collectiebus van stichting RumahBambu geplaatst te krijgen in een toko of op een andere plek (MargrietS) 
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Als alternatief mocht de Verdubbeldame ook een keertje schminken, daarbij een denkbeeldige collectebus neerzetten en zo geld ophalen voor de stichting.  Lees hier het verslag.

110: Koop postzegels met 50% korting en ondersteun families in Ethiopie (Erna)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: (de Verdubbeldame, Clara, Jocyta, Lin) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame kocht bij Mevrouw Pardoes een aantal sets postzegels, en maakte er meteen dankbaar gebruik van.

De postzegels werden meteen in gebruik genomen
111: Help stichting Earlybirds die vroeggeboren kinderen fotografeert naar de 3FM finale (Ramona)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: (de Verdubbeldame, Mevrouw Pardoes, Geld of je Leven, Sjouke, Margriet, Gewoon Wendy, Clara, Jocyta)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame stemde op deze stichting.

112: Koop iets lekkers in een snoepautomaat en laat het liggen voor de volgende (Al het andere)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (de Verdubbeldame, Firma Fluitekruid, Bianca)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Lees maar hier.

113: Laat een briefje met een compliment achter in een bibliotheekboek (Jocyta) 
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 6 (de Verdubbeldame, Mevrouw Pardoes, Margriet, Geld of je Leven, Liesl, Laurie)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Lees hier het verslagje.

114: Doe op of rond Dierendag iets goeds voor dieren die het minder goed getroffen hebben (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.  
Huidig aantal verdubbelaars: 5 (de Verdubbeldame, Lin, Johmar, Jocyta, Wendy) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Opdracht volbracht! Er ging een pakket diervoeder naar een mevrouw die geen geld heeft om haar huisdieren, waaronder een blinde hond, te verzorgen. Lees maar.

115: Zeg de komende tijd "Fijne dag" tegen caissières vóór ze dat tegen jou kunnen zeggen (Dino)
Lees meer over deze verdubbeldaad.  
Huidig aantal verdubbelaars: 6 (de Verdubbeldame, Margriet, Krappe Kas, Marlies, Ellen, Welmoed) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame heeft dit inmidddels al vaak gedaan, en blijft het doen. Gewoon, omdat het goed voelt. Verdubbelaar Ellen schreef dit: "Ik kom net van AH en sloot af met de woorden; "ik hoef geen zegeltjes of n bon, maar vind het belangrijker om jou een fijne dag te wensen " ha ! Zelfs de cassiere achter haar draaide om. Erug leuk kreeg er goede zin van."

116: Draag iets roods op 29 september om de strijd tegen hart- en vaatziekten te steunen (Margriet)
Lees meer over deze verdubbeldaad.  
Huidig aantal verdubbelaars: 5 (de Verdubbeldame, Miss Artemis, Willeke, Mevrouw Pardoes, Mirjam&MissAnne)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Bekijk hier de rode outfit van de Verdubbeldame.

117: Herstel of pimp minstens vijf stuks oude kleding (Tineke en Tineke)
Lees meer over deze verdubbeldaad.  
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Margriet, Mevrouw Pardoes, Franca)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Zie hier.

118: Lever een tas met oude kleding in bij H&M voor hergebruik (Franca)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (de Verdubbeldame, Jocyta, Mirjam)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame spaarde kleding op die niet meer draagbaar en repareerbaar was, en gaf de zak af bij H&M. Kleding die nog goed is brengt ze liever naar een ander doel, zie ook de discussies.

Kleding voor hergebruik ingeleverd!
119: Doe in oktober mee met de Buy Nothing New-Maand (Mirjam en Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 8 (de Verdubbeldame, Miss Artemis, Firma Fluitekruid, Mevrouw Pardoes, Sylvia, Lin, Margriet, Wendy)
Tussenstand van de Verdubbeldame:  Gedaan. Verslagje moet nog volgen.

120: Koop een '2 halen 1 betalen'-product en geef het tweede weg (Franca)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (de Verdubbeldame, Margriet, de Zinkende Surfer)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Lees het hier.

121: Doe in november mee met de Footprint Challenge (Laura)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: (Angela)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Footprint Challenge valt samen met de ontzettend intensieve Geefmaand (verdubbeldaad 92). 

122: Neem een rolstoelgebruiker mee op stap (Franca)
Lees meer over deze verdubbeldaad.  
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (de Verdubbeldame, Firma Fluitekruid, Vermeerdermeneer)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Nou ja, ze heeft een rolstoeler meegenomen naar een concert in de eetzaal van het verzorgingstehuis, en Firma Fluitekruid en de Vermeerdermeneer deden ook mee. Hier lees je het verslagje.

123: Geef oud handwerkmateriaal een goede bestemming (Heleen en Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.  
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (de Verdubbeldame, Jacqueline, Mevrouw Pardoes [alledrie borduurgaren aan Dorcas])
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Lees maar waar haar oude borduurgaren naartoe ging.

124: Vervang twee maanden lang één levensmiddel door een biologisch/fairtrade alternatief (Elise)
Lees meer over deze verdubbeldaad.  Huidig aantal verdubbelaars: 5 (de Verdubbeldame, Jocyta [eieren], Bianca [zoveel mogelijk producten], Franca [eieren], MarieKe)Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Via de site van PURPR meldde de Verdubbeldame zich op 19 december aan om twee maanden lang alleen biologische, fair trade bananen te kopen. Lees hier het verslag.

125: Doe mee met de internationale Niet-Winkeldag op 30 november (Juriaan)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 7 (de Verdubbeldame, Jocyta, Bianca, Johmar, Conny, MarieKe, Martine)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Maar foei, ze kocht wel een sapje op het station omdat ze thuis geen ontbijt meer had. Verder werden winkels gemeden.

126: Guerrilla-voeder de vogeltjes door op openbare plekken voer op te hangen (Mirjam) Lees meer over deze verdubbeldaad.   
Huidig aantal verdubbelaars: 7 (de Verdubbeldame, Conny, Bianca, Firma Fluitekruid, Joke, Johmar, Kim)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De vogeltjes hadden het deze winter niet echt nodig, dus de Verdubbeldame hield het bescheiden. Zie maar.

127: Doe iets liefs voor gezinnen die in armoede leven (Jenny Green Teeth) 
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (de Verdubbeldame, MargaSH, Jocyta)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan
De Verdubbeldame doneerde een kar boodschappen aan een particulier voedselinitiatief in Rotterdam e.o. Daarnaast schminkte zij op een kinderfeestje, waarvan de opbrengst naar Stichting Jarige Job ging. Jenny doneerde aan de Linda Foundation, MargaSH doneerde aan de kerstactie van het Consuminderhuis van Annemiek van Deursen, en Jocyta zette zich in voor de Gift Foundation en een koffiepuntenactie voor een voedselbank. 

128: Stuur een mail naar winkels die kleding met angorawol verkopen (Marlies)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 6 (de Verdubbeldame, Bianca, Kim, Johmar, Franca - en een aantal mensen hadden hem al ondertekend, MirjamWN)  
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan

129: Doe mee aan de Schrijfmarathon van Amnesty op 10 december (Marleen van Amnesty)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Lees hier haar verslag van de schrijfbijeenkomst in Amsterdam.
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (de Verdubbeldame, Mirjam, Franca) 

130: Bak een appeltaart en deel die met je buren (Ruth)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Hier het bewijs.

131: Help inheemse volkeren door folders van Survival International te verspreiden (Kim)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame vroeg een stapel folders aan en in de loop der maanden verspreidde ze die her en der. 

132: Breng je stem uit voor de Belgische solidarity-awards (Martine en Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: (Margriet) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame laat het stemmen over aan Belgische verdubbelaars.

133: Ondersteun de actie Kaspers Kerstboek (Gerda) 
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 8 (de Verdubbeldame, Joke, Welmoed, Ursula, FotootjeVandaag, Margriet, Phoenix, Marianne, Franca [en een heleboel ongemelde gedeelde links op facebook en twitter])
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame deed haar uiterste best om Kaspers geweldige actie te ondersteunen, lees maar. 

134: Wens via je kerstkaartjes de postbode prettige feestdagen (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: (de Verdubbeldame, Marrie, Marianne, Sjoukes man, Conny)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Kijk maar hier.

135: Huur een kerstboom die in januari weer de grond ingaat (Laurie)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 0  
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld.  De Verdubbeldame heeft nooit kerstbomen in huis, de hare mag dus lekker op het landgoed blijven staan. 

136: Verzoek Denemarken en Noorwegen te stoppen met militaire oefeningen op dieren (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.  
Huidig aantal verdubbelaars: 10 (de Verdubbeldame, twee Bianca's, Gieta, Marrie, Marlou, Welmoed, Joke, Conny, MirjamWN)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan.

137: Geef een opvouwbaar boodschappentasje cadeau (Arvid)
Lees meer over deze verdubbeldaad.    
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (de Verdubbeldame, Jocyta, Mirjam)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame verlootte drie tasjes, kijk maar hier. 

138: Stuur gratis een kaartje van Vluchtelingenwerk naar een asielzoeker in de cel (Franca)
Lees meer over deze verdubbeldaad.  
Huidig aantal verdubbelaars: 16 (de Verdubbeldame, Jocyta, Conny, Margriet, Hemelblauw, Johmar, Mille Pagine, Mirjam, Marianne, Gieta, Lin, Marijke, Angela, Joke, Cora, Marlies)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame postte er twee. 

139: Maak buitenlandse kankerbehandelingen mogelijk door bij te dragen aan de webwinkel NoPresentsNoGlory (Natasja)
Lees meer over deze verdubbeldaad.  
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (de Verdubbeldame, Joke) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame doneerde zelfgeknutselde geluksmagneten.  

140: Doneer Air Miles aan een goed doel (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.  
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (Bianca)  
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame heeft nooit Airmiles gespaard, dus kan haar tegoed niet aan een goed doel schenken. 

141: Teken voor behoud van het recht op jeugdgezondheidszorg (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 7 (de Verdubbeldame, Joke, Bianca, Welmoed, Mirjam, Isabella, Marianne)
Tussenstand van de VerdubbeldameGedaan. 

142: Teken voor een betere rechtspositie voor dieren (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.  
Huidig aantal verdubbelaars: 6 (de Verdubbeldame, Jacqueline, Joke, Marrie, Bianca, Marianne)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan.

143: Teken voor onderzoek naar het onvoorwaardelijk basisinkomen (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.  
Huidig aantal verdubbelaars: 10 (de Verdubbeldame, Jacqueline, Joke, Marrie, Bianca, Welmoed, Gieta, Mirjam, Isabella, Marianne)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan.

144: Draag a little something bij aan 'a Little Something' (Philémonne)
Lees meer over deze verdubbeldaad.  
Huidig aantal verdubbelaars: ongeveer 8 (Cora en Cisca gaan knutselen met de inhoud van een doosje, andere verdubbelaars hebben tijdens de Verdubbeldag geholpen met inpakken)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Ongeveer gedaan. Op de Verdubbeldag van 10 mei hebben verdubbelaars Philémonne geholpen de doosjes in te pakken; de Verdubbeldame was te druk met heen en weer rennen. De Verdubbeldame kreeg een doosje om zelf iets voor een ander te maken; ze hikte hier maandenlang tegenaan. Toen ze zag dat Philemonne de doosjes inmiddels niet meer uitbracht gaf ze het doosje aan een kind dat er reuzeblij mee was. Dus hmm, een 'little something' heeft ze al met al wel bijgedragen toch?

145: Doe mee aan de Random Acts of Kindness Week (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 20 (de Verdubbeldame, Mirjam, Gieta, Bianca, Jocyta, Sabine, Marianne, Johmar, Franca, Firma Fluitekruid, de Zinkende Surfer, Cora, Martine1, Martine2, Ronald, Heleen, Joke, Jokezelf, Lin, Margriet )
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame schreef elke dag een verslag: dag 1dag 2dag 3dag 4, dag 5, dag 6 en dag 7. 

146: Help padden veilig over te steken (Carmen)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 0
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeldIn de buurt van haar woonplek werd geen paddentrek georganiseerd waar de Verdubbeldame aan deel kon nemen. 

147: Haak een vierkantje van een granny square om daklozen te steunen (Leni) 
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (Mmiirraah, Marijke, Merel)  
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeldDe Verdubbeldame kan niet haken, en er was te weinig tijd dat nog 'even' te leren. Op de site van het RD zijn foto's en een filmpje te zien van de enorme berg granny's die binnengekomen zijn.

148: Ondersteun de bezwaarprocedure tegen octrooi op zaden (Marianne)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 8 (de Verdubbeldame, Mmiirraah, Johmar, Kim, Luna, Joke, Jocyta, Jelena) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan.

149: Bezorg een kind schoon drinkwater door van je mobiel af te blijven (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (Sabina, Kim, Luna, Jelena)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame heeft een semi-antieke mobiele telefoon zonder internet die ze bovendien al nauwelijks aanraakt, dus zelf meedoen ging niet. 

150: Bied een couchsurfer een slaapplek (Tanya)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (de Verdubbeldame, Mmiirraah)
Tussenstand van de VerdubbeldameGedaan. Het duurde een flinke poos voor zich een couchsurfer meldde, maar in januari 2017 kon ze deze verdubbeldaad dan eindelijk (dubbel) afvinken!

151: Stel de situatie van Javaanse dierentuindieren aan de kaak (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 9 (de Verdubbeldame, Mmiirraah, Johmar, Luna, Joke, Bob, Marrie, Franca, Jocyta)  
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan.

152: Plaats op Wereldzwerfdierendag (4 april 2014) een #strayfie van jou en je huisdier 
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (de Verdubbeldame, Sasja)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan.   

153: Meld je aan bij het sociale buurtplatform Kopjesuiker.nl (Jannie)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 5 (de Verdubbeldame, Firma Fluitekruid, Fotootje Vandaag, Jocyta, Bianca)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame meldde zich aan bij de Kopje Suiker-groepen in haar wijk. Helaas lijkt er nog maar weinig activiteit te zijn in haar regio.

154: Teken voor meer duurzaamheid in de schoenenindustrie (Willemijn)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: >4 (de Verdubbeldame, Johmar1, Jocyta, Bianca en een boel anoniempjes)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan.

155: Spaar plastic doppen voor het goede doel (Jan en Sandra)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (de Verdubbeldame, Jocyta) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. In augustus 2016 had de Verdubbeldame eindelijk een gevulde zak verzameld. Lees hier het verslag.

156: Zamel verbruikte schrijfwaren in voor het goede doel (Mirjam) 
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (Jocyta, Kim, Johmar1) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame doet zelf niet met de actie mee, omdat ze op een werkplek van bescheiden formaat werkt en in geen eeuwigheid een doos vol krijgt.

157: Hergebruik je oude enveloppen, of maak ze zelf van oud materiaal (Vruijke en Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 9 (de Verdubbeldame, Jade, Moneypenny bespaart, Mirjam, Margriet, Irene, Leni, Johmar1, Ellen)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame verlootte zelfs een pakje zelfgemaakte enveloppen. Miss Artemis was de gelukkige ontvanger van een grote set prentenboekenveloppen. 

158: Neem deel aan een wake bij een vreemdelingendetentiecentrum (Lies en John)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Jurjen, Marijke, Janet)  
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Lees hier haar verslag. 

159: Kom naar de People's Climate March op 21 september 2014 (Jurjen)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame liep mee in de Climate March, kijk maar hier. 

160: Maak een 'random kindness'-afscheurding (Marianne)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (de Verdubbeldame, Firma Fluitekruid, Mirjam)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Tijdens de Geefmaand van 2015 hing de Verdubbeldame een afscheurding met complimenten op de toegangsdeur van haar wooncomplex. Kijk, daar is 'ie.

161: Teken tegen labatoriumproeven op labradors (Leesdame Luna)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (de Verdubbeldame, Johmar1, Mirjam)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame tekende de petitie.

162: Download de Amnesty Urgent Action app en bied eerste hulp bij mensenrechtenschendingen (Esther)
Lees meer over deze verdubbeldaad.  

Huidig aantal verdubbelaars: 1 (Welmoed)
 Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame deed jaren met een ouderwetse Nokia. Sinds september 2015 heeft ze een Windows Phone, maar de app is niet beschikbaar voor dit type telefoon.

163: Vraag pensioenfonds ABP om niet langer in fossiele brandstoffen te investeren (Jurjen)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 5 (de Verdubbeldame, Welmoed, Johmar, Mirjam, Marianne)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame ondertekende de oproep.

164: Roep de Tweede kamer op om maatregelen te nemen tegen luchtverontreiniging (Eric) 
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Welmoed, Johmar, Mirjam)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame ondertekende de oproep.

165: Geef Roemeense straathonden een overlevingskans (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Ineke, Welmoed, Johmar) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame tekende.

166: Teken het burgerinitiatief tegen vrijhandelsverdragen TTIP en CETA (Eric)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 6 (de Verdubbeldame, Welmoed, Firma Fluitekruid, Johmar, Mirjam, Marianne)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame tekende.

167: Geef het crossmediaproject Everyday Rebellion een vliegende start (Welmoed)
Lees meer over deze verdubbeldaad. 
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (de Verdubbeldame, Mirjam) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame doneerde een bescheiden bedrage en mag zich nu 'fanatic rebel' noemen.

168: Roep de Tweede Kamer op om plastic verpakkingen te belasten (Myrte)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 5 (de Verdubbeldame, Mmiirraah, Johmar, Firma Fluitekruid, Joke) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame ondertekende de oproep.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...