zondag 26 mei 2013

De Verdubbeldame organiseert een kledingruilfeestje (7)

Twintig minuten te vroeg ging de deurbel. De Verdubbeldame had net aanstalten gemaakt om de explosie in haar keuken weg te werken en had nog niet eens gelegenheid gehad een lunch naar binnen te trappen. Voor de deur stonden de eerste drie voluptueuze dames, zeulend met grote tassen en vuilniszakken vol afgedankte kleding.

Verdubbelverzoek

Nina daagde de Verdubbeldame uit om een kledingruilfeest te organiseren. Zelf organiseert ze deze regelmatig. Die ruilfeestjes zijn zo in trek, dat ze steeds een selectie moet maken welke dames er deze keer mogen komen. Op Facebook zag de Verdubbeldame meer dan eens gezellige foto's voorbijkomen van dit festijn, van een woonkamer vol bloedmooie meiden met wespetailles en prachtige jurkjes. Nina:
"Omdat mijn kennissenkring vooral bestaat uit kleine maatjes (vreemd eigenlijk) vind ik het wel jammer dat de grote maten niet aan bod komen. Misschien is het leuk als jij die voor je rekening neemt."
Zo gezegd, zo gedaan...
De Verdubbeldame haalde haar eigen kast leeg op zoek naar ruilkleding.
Kledingruilmiddag XXL

De Verdubbeldame, die niet bepaald Tante Sidonia is, organiseerde een kledingruilfeestje speciaal voor dames met grotere maten. Volle dames vallen namelijk niet alleen bij Nina, maar bij zo'n beetje ieder normaal kledingruilevenement buiten de boot. De eerste deelneemster was snel gevonden: een dame uit haar eetgroepje. Samen prikten ze een datum. Andere deelnemers werven had nog best wat voeten in aarde. Ze verspreidde de oproep in haar woongemeenschap, in weggeefgroepen op Facebook, op fora en in de digitale Rotterdam-agenda. Tot op de middag zelf was het spannend hoeveel vrouwen er precies zouden gaan komen.

Het bleken er acht te zijn. In een kring zaten ze in de woonkamer van de Verdubbeldame, gegroepeerd om een berg van zo'n vijftien dozen, tassen en vuilniszakken vol kleding. Het deed de Verdubbeldame erg aan Sinterklaas pakjesavond denken. Ombeurten kozen de dames een 'vreemde' tas of doos en presenteerden ze een voor een de kledingstukken aan de rest van de aanwezigen. Dames die interesse hadden mochten een gil geven. Twee keer werd een pasronde ingelast, die ook dienstdeed als plas, rook- en vreetronde. De tafel in de hoek was rijkelijk gevuld, want alle dames hadden een versnapering of een drankje meegebracht.


Als toetje verlootte de Verdubbeldame het toepasselijke schilderij 'Dikke dames', (na)geschilderd door een cliënt van het dagactiviteitencentrum waar zij werkt.


Na twee-en-een-half uur showen en passen ging een ieder bepakt en bezakt - maar nu met leuke, passende kleding - op huis aan. Vijf vuilniszakken vol kleding bleef achter, die de Verdubbeldame naar een goed doel zal brengen.
 
Verdubbelaars

Ylse en Firma Fluitekruid meldden zich aan om ook een keer een kledingruilfeest te organiseren.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...