vrijdag 21 juni 2013

De Verdubbeldame presenteert: verdubbeldaad 84 t/m 86

De Verdubbeldame ontving deze week geen nieuwe verdubbelverzoeken, maar gelukkig had ze er nog een paar op voorraad. Onderstaande acties verrichten de indieners zelf, maar zij vroegen de Verdubbeldame hun inzet te verdubbelen door precies dezelfde actie óók uit te voeren. Andere lezers kunnen zich ook als 'verdubbelaar' aanmelden. Een klein initiatief kan zo een grote impact krijgen. En bovendien zijn acties soms makkelijker uit te voeren als je weet dat je er niet alleen voor staat. Aan welke verdubbeldaad wil jij ook deelnemen?


Verdubbeldaad 84: Bedank gedurende een week elke dag iemand oprecht en duidelijk (Pixie)
Pixie heeft een idee voor een verdubbeldaad: "Elke dag iemand oprecht en duidelijk bedanken. Dit kan persoonlijk, in een brief, in een mail, via sms of desnoods via de postduif. Dit lijkt misschien klein, maar mijn ervaring leert dat daar zéér vaak hele leuke dingen uit volgen. Een oprechte 'dank je wel' opent deuren en is enkel positief en dat roept weer een positieve reactie op. En soms komt er dan een kettingreactie." Ze noemt het volgende voorbeeld: "[Ik] heb iemand bedankt dat ze mij voor een vergadering in cc had gezet (aan mij gedacht had dus) en na het bedankje kreeg ik een vraag van haar of ik mee reed naar die vergadering...en dat was de start van carpoolen...en een nieuw contact. Leuk toch!" Pixie en de Verdubbeldame spraken af om hier een verdubbeldaad van een week van te maken. Wie doet mee en probeert ook een week lang elke dag iemand oprecht te bedanken? 

Verdubbeldaad 85: Doe mee aan de Vegan Package Swap (Firma Fluitekruid)
Firma Fluitekruid heeft zich opgegeven voor de Vegan Package Swap: "Je wordt gekoppeld aan iemand in een ander land en stuurt elkaar een veganistisch pakketje op met producten uit je land." Deelnemers versturen en ontvangen een pakketje met een waarde van 15 euro (excl. porto). De Verdubbeldame koos om een pakketje te ruilen met iemand binnen Europa, om de verzendkosten enigszins in de hand te houden. Ze registreerde zich op de site en wacht tot ze begin juli de oproep krijgt om zich voor de swap van juli aan te melden. Elke maand kan ze zo beslissen of ze deelneemt of niet, en eenmalig meedoen kan natuurlijk ook. Op de facebookgroep ziet ze dagelijks foto's langskomen van prachtige pakketten die op de plaats van bestemming zijn aangekomen. Doe je ook mee? Welke typisch Nederlandse producten zou jij er instoppen? 

Verdubbeldaad 86: Ga via Rank a Brand na of je favoriete merken duurzaam zijn (Krista)
Krista vroeg de Verdubbeldame het volgende: "Ik wil graag een voorstel doen voor een verdubbeldaad: Ga na of je favoriete merken duurzaam zijn op www.rankabrand.nl. In slechts 3 minuten ga je na of je favoriete producten duurzaam zijn. Op de site van Rank a Brand staat een overzicht van belangrijke consumentenproducten en hun score op het gebied van duurzaamheid. Informatie is te vinden over de dagelijkse producten die we allemaal gebruiken, van kleding en schoenen tot supermarkten en restaurant ketens. Ga na of je favoriete merken/producten/winkels duurzaam zijn. Wie weet kun je de wereld een stukje duurzamer te maken door in het vervolg te kiezen voor een ander merk." De Verdubbeldame gaat minimaal vijf merken en winkels onder de loep nemen en deelt haar bevindingen. Wie checkt er ook minimaal vijf, en laat de Verdubbeldame weten of 'ie opvallende ontdekkingen heeft gedaan? 

Zelf ook in actie komen? 
Laat hieronder weten welke van deze acties jij wilt verdubbelen, zodat de impact nog groter wordt (klik op 'comments and reactions' als je geen reactieformulier ziet). Ook de meeste van de 83 vorige acties zijn nog steeds te verdubbelen. Kijk hier voor een overzicht. Heb je zelf een mooi idee voor een kleine wereldverbeterende actie, en zoek je medestanders? De Verdubbeldame hoort het graag! Dien je verdubbelverzoek dan hier in. Vind je het lastig een actie te verzinnen? Laat je inspireren door deze lijst!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...