donderdag 10 oktober 2013

De Verdubbeldame presenteert: verdubbeldaad 120 en 121

De Verdubbeldame verkeert nog steeds in de woeste wurggreep van een deadline. Het bloggen over verrichte verdubbeldaden zal daarom nog een week of twee op een laag pitje staan. Wel plaatst de Verdubbeldame regelmatig een snelle update op haar Facebook-pagina. Tussendoor voert ze nog wat acties uit. Zo doet ze de hele maand oktober mee aan de Buy Nothing New Maand (verdubbeldaad 19) waar onverwacht veel verdubbelaars bij aanhaakten. Waaronder Miss Artemis, Firma Fluitekruid en Mevrouw Pardoes, die er inmiddels blogjes over achterlieten. Mirjam, één van de indieners, blogde er zelf ook over.

Maar natuurlijk staan er ook weer nieuwe verdubbelacties op stapel. Kijk maar:


Verdubbeldaad 120: Koop een '2 halen 1 betalen'-product en geef het tweede weg (Franca)
Franca benaderde de Verdubbeldame met een verdubbelidee: "Beste Verdubbeldame, ik heb bij de AH 2 x een bakje druiven voor de prijs van 1 gekocht en 1 bakje aan de zwerver die bij de deur stond gegeven. Hij was er erg blij mee. Het kan ook iets anders zijn, liefst iets wat snel bederft en je in je eentje niet op krijgt." Ze licht toe: "Ik weet dat die acties bij Albert Heijn regelmatig voorkomen, maar ik zie ze ook bij andere supermarkten. Je zult vast wel iets leuks tegenkomen. Ik heb mijn tweede bakje druiven 1 x aan een dakloze gegeven en 1 x aan vrienden die in onze buurt wonen. Je moet zelf maar bekijken aan wie je het zou willen geven." De Verdubbeldame vindt het een prachtige actie om tijdens de November Geefmaand (verdubbeldaad 92) uit te gaan voeren. Wie wil de verdubbeldaad ook gaan uitvoeren? 

Verdubbeldaad 121: Doe in november mee met de Footprint Challenge (Laura)
Laura organiseert samen met Milieucentrum Utrecht de Footprint Challenge. Ze legde de Verdubbeldame kort maar krachtig een uitdaging voor: "The Footprint Challenge daagt je uit! In 40 dagen naar een kleinere voetafdruk. Start 1 november. Aanmelden via www.footprintchallenge.nl. Challenge accepted?" Als iedereen in de wereld leeft als de gemiddelde Nederlander, dan zijn er 3,5 aardbollen nodig en dat kan anders, volgens Laura en consorten. Deelnemers aan de Challenge ontdekken hoe groot hun mondiale voetafdruk is en hoe zij in 40 dagen tijd met kleine, simpele acties hun impact op de aarde kunnen verkleinen. Zij bepalen zelf hoe ze dat willen doen. Het Footprint Team ondersteunt ze daarbij met tips & tricks op het gebied van energie, mobiliteit, voedsel en afval en met coaching via facebook, email en inspirerende events. Laura voegt toe: "In principe richt de Challenge zich op Utrecht, maar ook mensen die niet in Utrecht wonen en/of werken zijn van harte welkom om mee te doen." Als organisator doet ze zelf ook mee. De Verdubbeldame vindt het een prachtige uitdaging die zij graag was aangegaan, ware het niet dat zij de hele maand november al volgeboekt is. De November Geefmaand zal zo intensief zijn, dat het lastig is die te combineren met heel andere uitdagingen. Geheel tegen haar gebruiken in zei ze daarom nee. "Heel begrijpelijk om niet 2 grote acties tegelijk te doen," reageerde Laura. De Verdubbeldame weet haast wel zeker dat er anderen zijn die Laura's actie wél willen en kunnen verdubbelen. 

Wil je meeverdubbelen?
Laat hieronder weten welke van deze acties jij wilt verdubbelen, zodat de impact nog groter wordt (klik op 'Comments' als je geen reactieformulier ziet). Ook de meeste van de 119 vorige acties zijn nog steeds te verdubbelen. Kijk hier voor een overzicht.
Heb je zelf een mooi idee voor een kleine wereldverbeterende actie, en zoek je medestanders? De Verdubbeldame hoort het graag! Dien je verdubbelverzoek dan hier in.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...