vrijdag 4 oktober 2013

De Verdubbeldame vertroetelt op Dierendag het minderbedeelde dier (114)

Vandaag zijn de dieren jarig. De meeste mensen leggen hun überverwende huisdieren wat extra in de watten. Mirjam pakt het dit jaar anders aan. Ze is van plan iets te doen voor dieren die het minder goed getroffen hebben, en vroeg de Verdubbeldame met haar mee te doen.  

Het verdubbelverzoek

Mirjam en haar hond Miss Anne zijn een twee-eenheid, je zag het al op deze foto. Voor Miss Anne is het elke dag Dierendag, dus Mirjam bedacht iets anders:
"Ik bedacht me dat het bijna Dierendag is. Met de huisdieren zal het vast prima gaan, die zullen wel verwend worden door hun baasjes. Maar de beessies in de asiels kunnen wel wat aandacht besteden. Als we nu eens af een toe wat voer kopen als we toch onze boodschappen doen en dat naar het locale asiel brengen? Of oude speeltjes of handdoeken? Which reminds me Verdubbeldame.. ;) We zouden ook allemaal een dag geen vlees of vleesproducten kunnen eten. Goed voor het milieu!"
Natuurlijk beloofde de Verdubbeldame om met Mirjam mee te doen.

Wat eten pissebedden?

De Verdubbeldame had aanvankelijk allemaal mooie plannetjes. Maar toen bleek Dierendag te vallen op een ren-je-rot-dag. En ook op de dag dat Anne komt logeren (verdubbeldaad 108), de hardloopster die een jaar lang op blote voeten door Nederland rent en onderwijl zwerfvuil opruimt! De Verdubbeldame dacht gisteravond hard na over een actie die haalbaar zou zijn op zo'n gevulde dag. Ze was net aan het uitzoeken wat het lievelingskostje van pissebedden is - want die wonen op haar balkon en daar heeft ze eigenlijk nooit iets liefs voor gedaan - toen er in een facebookgroep een noodkreet voorbij kwam.

Ama heeft hongerDit is Ama. Ja je ziet het goed. Ama heeft geen ogen. Haar vorige baasje heeft haar met een ijzeren staaf op de kop geslagen en haar voor dood achtergelaten. Het bleek echter een kranige dame. Ze overleefde de mishandeling. Alleen haar oogjes waren niet meer te redden en moesten worden verwijderd. Een mevrouw in Rotterdam Zuid ontfermde zich over haar. Als een angstig hondje kwam Ama bij haar binnen, maar onder haar liefdevolle hand veranderde de viervoeter in een vrolijke allemansvriend. De mevrouw deed Ama de belofte haar te beschermen en nooit meer weg te doen. En daar houdt ze zich aan.

Ook nu het eigenlijk niet meer gaat, financieel. Ze slikte uiteindelijk haar trots in en plaatste in een facebookgroep de volgende oproep:
"Goeden dag allemaal. Ik zit als vele in een lastige situatie. Ik ben door spierdystrofie aan huis gekluisterd en leef voor mijn beestjes. Ik heb een hondje zonder ogen, 2 poezen waar ik steeds meer moeite mee ktijg om voor hun eten te zorgen. Ik ben al 5 jaar bij schuldhulpverlening en krijg al 5 jaar leefgeld, Daarvan moet ik ook medicijnen betalen en telefoon rekening betalen. Door fouten van de kredietbank is WSNP afgewezen. Zijn er mensen die wel eens honden of kattenvoer over hebben of wat hun eigen dieren niet lusten? Ik vraag niets voor mezelf omdat ik van de buren nog wel eens eten krijg. Ook heb ik 2 konijnen die met groenteafval of oud brood heel gelukkig zouden zijn. Wel zit ik door mijn handicap dat ik t alleen op mijn 3 wielfiets kan ophalen."
De mevrouw is niet de enige in Nederland die steeds meer moeite heeft om bekjes te voeden. Er zijn op verschillende plekken in Nederland dierenvoedselbanken ontsprongen, die voorkomen dat mensen uit financiele nood hun dier naar het asiel moeten brengen. In Rotterdam nog niet.

Brokken

's Ochtend laadt de Verdubbeldame in de supermarkt een doos vol honden-, katten- en konijnenvoer. Met een vel guldenpostzegels van Mevrouw Pardoes (verdubbeldaad 110) kan de Verdubbeldame het pakje voordelig bij het postkantoor afgeven. Mevrouw blij, diertjes blij, Verdubbeldame blij, alleen de diertjes die vermalen zijn tot diervoer wat minder blij.


Dat laatste wringt wel een een beetje in het hoofd van de Verdubbeldame. Maar ja, ze kan ook niet een zak sojabrokken en linzen opsturen, en de kweekvleesmakers hebben zich nog niet op de diervoedermarkt toegelegd. Zucht, wereldverbeteren is nog lang zo makkelijk niet.

En die pissebedden? Die kregen een feestmaaltje van plakjes rauwe aardappel.

Mirjam besloot trouwens om voer te doneren aan een Spaanse organisatie die mishandelde honden opvangt. Lees het maar op haar blog

Verdubbelaars

Jocyta, Lin en Johmar wilden Mirjams actie graag verdubbelen. Ieder op z'n eigen manier. Jocyta: "Wollen deken omhaken voor de dieren van Norma Miedema. Deze wil ik a.s. zondag (samen met een paar handdoeken) gaan doneren. Norma heeft in het Noorden van Friesland haar eigen Universum waar zij vele dieren opvangt."

Lin: "Met daad 114 doe ik mee. Mijn doggy heeft het het hele jaar al goed, dus daar doe ik nooit niets speciaals voor op dierendag. Nooit aan gedacht dat je dus ook iets voor dieren kan doen die het slechter hebben. De vogeltjes voeren doe ik altijd al. Maar een veganistisch dagje is een goed idee. Hier sta altijd wel vlees op het menu. Heb stiekem toch al wel wat postzegels verzamelt, dus zal ook op zoek gaan naar een doel voor dieren."

Johmar tenslotte: "Wij gaan zeker iets met verdubbeldaad 114 doen, we hebben in juli al een kitten uit het asiel gehaald en kochten o.a. een kitten kattenbak,maar meneer vond hem niet interresant en ging gelijk op de grote kattenbak, de kttenbak gaat dus naar het asiel, net als het kittentuigje met lijn die ook te klein word, wat speeltjes en omdat ik een nieuw dekbed heb gekocht gaat het oude dekbed met een matrashoes en wat oude handdoeken en vaatdoekjes ook naar het asiel, al met al weer een leuke actie voor mensen met weinig geld,want we hebben alles al in huis en i.p.v. van het weg te gooien geven we het aan een goed doel." Later voegt ze toe: "oh en ik vraag regelmatig gratis voer aan voor onze katten en i.p.v. dit zelf te houden geven we het nu aan het asiel en vragen in het kader hiervan ook gratis voer voor honden aan."

Doe jij vandaag ook iets voor de sneue diertjes?

Nieuwe verdubbeldaden

Elke vrijdag maakt de Verdubbeldame bekend aan welke nieuw ingediende verdubbelverzoeken zij gaat voldoen. Verdubbeldaad 117 kon echter niet tot vandaag wachten en passeerde dus maandag vervroegd de revue. Volgende week vrijdag weer nieuwe verdubbeldaden!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...