vrijdag 4 april 2014

De Verdubbeldame presenteert op Zwerfdierendag verdubbeldaad 152

Vandaag is het Wereldzwerfdierendag, een dag die in het leven geroepen is om stil te staan bij zwervende en dakloze honden en katten die onder erbarmelijke omstandigheden op straat overleven. Naar schatting zijn dat er wereldwijd een miljard.

Verdubbeldaad 152: Plaats op Wereldzwerfdierendag (4 april) een #strayfie van jou en je huisdier 

Het verdubbelverzoek

Mirjam schreef de Verdubbeldame dat er vandaag #strayfies op facebook, twitter en instagram geplaatst worden om aandacht te vragen voor zwerfdieren wereldwijd: "Een #strayfie is een selfie van jou en je hond of kat. Of cavia, parkiet, wandelende tak." De actie is een initiatief van Stray Animals Day, Van de Straat (Zwerfdierenfestival) en Stray Animal Foundation Platform.

Mirjams hond Miss Anne is een #strayfie pur sang: "Zomaar aan komen wandelen, geen idee waarvandaan. Een Hongaarse chip en zeer waarschijnlijk onlangs een nestje gehad. Dat waren de enige aanwijzingen. O ja, en een oud litteken van een keizersnede. En nu woont ze happily ever after by Mirjam Down Under. Dat gunnen we die andere beessies ook, toch?"


#Strayfie

De Verdubbeldame heeft geen huisdieren, maar plaatst een oude selfie (en d'r staat nergens dat het een mooie selfie moet zijn) van haar en haar inmiddels overleden kat, toevallig ook een strayfie. Ze plukte hem als oud, ziek en mager hoopje beest van de straat en kon hem de laatste paar maanden van zijn leventje nog flink in de watten leggen.


Verdubbelaars

Doe je mee? Wel even de tag #strayfie gebruiken.
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (de Verdubbeldame, Sasja)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...