dinsdag 27 januari 2015

Amsterdamse studenten willen af van plastic wegwerpverpakkingen

Kondig aan dat je er mee stopt als Verdubbeldame, en prompt stromen de verdubbelverzoeken binnen. Het verzoek dat Myrte vandaag toemailde wilde de Verdubbeldame toch niet links laten liggen. Bovendien was het slechts een kwestie van het bijgevoegde persbericht integraal overnemen en een petitie tekenen. En dat voor een goede zaak: het terugdringen van plastic wegwerpverpakkingen in de voedingsindustrie.


Studenten pakken 'I Amsterdam' in met plastic afval

Vanochtend vroeg hebben 15 studenten het 'I Amsterdam' beeld op het Museumplein in Amsterdam ingepakt in plastic afval. Met deze actie vragen ze aandacht voor de overvloed van plastic verpakkingen in onze supermarkten.

Met behulp van een petitie willen de initiatiefnemers de overheid voorstellen belasting te gaan heffen op reguliere plastic verpakkingen, zodat bedrijven worden gestimuleerd minder plastic te gaan gebruiken of te investeren in biologisch afbreekbare plasticvarianten. Gedurende de hele ochtend werden er op het Museumplein handtekeningen verzameld voor de petitie.

"Er worden enorme hopen plastic worden verspild in wegwerpverpakkingen. Een Nederlander gooit gemiddeld 50 kg plastic per jaar weg, dat is genoeg om 10 keer de 'I Amsterdam' in te pakken. Plastic verdwijnt nooit meer uit het milieu en komt zelfs via de voedselketen in het menselijk lichaam terecht. Tegenwoordig zijn er echter veel alternatieven beschikbaar die wel gewoon biologisch afbreekbaar zijn," aldus Joey Hodde; één van de initiatiefnemers.

Verdubbeldaad 168: Roep de Tweede Kamer op om plastic verpakkingen te belasten (Myrte)

De petitie is te vinden op www.plastictax.petities.nl. De Verdubbeldame heeft niet zoveel verstand van belastingen op de productie van goederen, maar vindt het wel belangrijk dat het gebruik van wegwerpplastic wordt teruggedrongen. Ze tekende de petitie, jij ook?

Huidig aantal verdubbelaars: 5 (de Verdubbeldame, Mmiirraah, Johmar, Firma Fluitekruid, Joke)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...