zaterdag 10 januari 2015

De Verdubbeldame bakt een appeltaart voor haar buren (130)

Er was een tijd dat de Verdubbeldame daags voor haar verjaardag druk in de weer was met taarten bakken. Maar dat is toch wel een jaartje of 15 terug, toen de Verdubbeldame nog jong, energiek en armlastig was. Sindsdien verschenen er geen zoete taarten uit haar oven. Ruths verzoek om een appeltaart te bakken en die met buren te delen was daarom op de lange baan geschoven.

Het verdubbelverzoek

Ruth kwam al dik een jaar geleden met  het volgende verdubbelverzoek:
"Bak een appeltaart (bij voorkeur met appels uit eigen tuin) en deel die met je buren. Heb ik zondag gedaan en was een groot succes! Van die appeltaart mag je overigens ook zelf een stuk eten hoor! Je moet toch weten wat je je buren voorschotelt :) Veel bakplezier (tip: appels met rozijnen, vanillesuiker, kaneel, citroengras)."
Veganistische, suikervrije, koolhydraatarme appeltaart
 
Afgelopen donderdag was het de beurt van de Verdubbeldame om te koken voor het groepje buren met wie ze elke twee weken samen eet. Een mooie gelegenheid om eindelijk die appeltaart op te dienen. Wel eerst even een springvorm bietsen van buurvrouw Marlène.

Zomaar een appeltaart kon het niet worden. Er moest rekening gehouden worden met veganistische buurvrouw Wendy. En met suikervrije en koolhydraatarme (ex-)buurvrouw Sylvia. De Verdubbeldame improviseerde daarom een deeg van amandelmeel, boekweitmeel en havermoutvlokken, met een geprakte banaan en kokosbloemsuiker als zoetmiddel. Door de vulling van appel en rozijnen ging ook wat amandelmeel. De kaneel bleek op, maar de Verdubbeldame had nog wel anijs, vanille en een minirestje koekkruiden.


De 11 buren waren bereid de schoonheidsfoutjes door de vingers te zien - de bovenkant was een beetje zwart en de veganistische slagroom wilde niet opstijven - en aten de taart met smaak op. "Lekker hoor!" "Hij smaakt een beetje naar pepernoten."


Verdubbeldaad volbracht!


Verdubbelaars

Er hadden zich geen verdubbelaars aangemeld voor verdubbeldaad 130, maar wie ook eens goeie sier wil maken door een appeltaart voor zijn of haar buren te bakken kan zich nog melden.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...