zondag 14 juli 2013

De Verdubbeldame organiseert een mediaruilfeestje (89)

Twee dvd's en vier boeken, afdankertjes van vrienden, familie en buren. Dat nam de Verdubbeldame mee naar huis, na het mediaruil- en verjaardagsfeestje van gisteren. De Verdubbeldame is er bijna net zo blij mee als met de nieuw gekochte cadeautjes die ze kreeg.


Het verdubbelverzoek

Jocyta vroeg de Verdubbeldame om net als zij een mediaruilfeestje te organiseren om boeken, dvd's en tijdschriften te ruilen. Jocyta pakte haar eigen ruilfeestje groots aan. Ze nodigde 25 dames uit en liet een high tea verzorgen. "Heeeeeeeeeerlijk!! en gezellig!" liet Jocyta na afloop weten, "ik had eigenlijk een paar extra behangtafels erbij moeten zetten. heeeel veel ingeleverde boeken!!" De dames gingen naar huis  met ingeruild kijk- en leesvoer dat ze nog niet kenden. De Verdubbeldame zei "Ja" tegen de uitdaging, maar zag er wel tegenop om weer mensen bijeen te moeten sprokkelen, nadat dat haar voor de benefietmaaltijd en de kledingruil zoveel moeite had gekost. Maar toen bedacht ze het geniale plan: een ruiltafel bij haar verjaardagsfeestje! Een extra attractie voor de gasten, nauwelijks meerwerk, en een makkelijke manier om weer een verdubbeldaad af te kunnen vinken.

Ruilen bij de verjaardagstaart

Gisteren vierde de Verdubbeldame haar 37ste verjaardag. In de uitnodiging had ze haar gasten gevraagd om boeken, tijdschriften en dvd's mee te nemen die zij zelf niet meer wilden hebben. Veel mensen hadden gehoor gegeven aan die oproep, en kwamen aanzeulen met tassen vol boeken en dvd's.

Het begon met één enkele ruiltafel. Al gauw werden een tweede en zelfs een derde tafel bijgeschoven. Er verdween ook meteen weer van alles. Vooral dvd's wisselden rap van eigenaar. Het verjaardagsfeest vond buiten plaats, maar geregeld liepen mensen even naar binnen om tussen de nieuwe bevoorrading te neuzen.

Uit de reacties maakte de Verdubbeldame op dat mensen blij waren met hun eigen nieuwe aanwinsten, maar het ook leuk vonden om anderen te zien lopen met de door hen ingebrachte media. Bij de tafels ontstonden gesprekjes tussen verjaardagsgasten die elkaar niet kenden - de ruilmogelijkheid fungeerde zo als laagdrempelige ijsbreker. Ook was het op deze manier veel makkelijker voor gasten om zonder cadeautje, maar toch niet met lege handen, aan te komen. Voor herhaling vatbaar dus, vindt de Verdubbeldame!

 

De restanten vonden een plaatsje in de gemeenschappelijke boekenkast, die altijd al dienst doet als ruilkast voor de woongemeenschap waar de Verdubbeldame woont.  

Overig vertier 

Waarom doen kinderen altijd leuke, actieve dingen op hun partijtjes en moeten volwassenen op verjaardagen uren in een kring zitten? Om hier korte metten mee te maken organiseerde de Verdubbeldame niet alleen een mediaruil, maar ook een fotopuzzeltocht door de wijk. De Rotterdamse Agniesebuurt staat te boek als achterstandsbuurt, maar wie goed kijkt ontdekt een heleboel pareltjes. De Verdubbeldame zette 37 voorbeelden van 'street art' op de foto, en stuurde haar gasten in groepjes op pad om de kunstwerken aan de juiste locaties op de plattegrond te koppelen.


Schoonzusje Sasja had trouwens haar cadeautje ingepakt in een oud stuk briefpapier, daarbij gehoor gevend aan verdubbeldaad 79: 'Hergebruik oud (kranten)papier als cadeaupapier'. Ze had het versierd met stickertjes en stempels. Feestelijker dan inpakpapier uit de winkel!


Verdubbelaars

'Dromer doet 't' schreef dat ze binnenkort ook een ruilfeestje wil organiseren, ook gecombineerd met haar verjaardag: "Ik wil het inderdaad gewoon zien als een extraatje voor de gasten. Verder geen moeilijk gedoe ofzo :) En alles wat overblijft, breng ik lekker naar de kringloop!"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...