donderdag 30 januari 2014

De Verdubbeldame geeft 'a Little Something' weg (144)

Weggeefactie: tweemaal craft-pakketje 'a Little Something'

'A Little Something: Craft your message!', zo heet dit cadeaupakketje waarvan de Verdubbeldame er twee weggeeft. Het bevat een keur aan materialen waarmee je zelf een kaart of creatie kan knutselen, wat je vervolgens in hetzelfde doosje direct kan versturen naar een dierbare. "Het idee is dat met dit pakketje men een platform krijgt om te laten zien dat ze om hun dierbaren geven door tijd en moeite te stoppen in een kleinigheidje speciaal voor hen," aldus bedenkster Philémonne, 22-jarige Masterstudente Industrial Design aan de TU in Eindhoven.


Over 'A Little Something'

Philémonne ontwierp het product voor haar bachelor eindproject. Toen ze in het tijdschrift OneWorld over de Verdubbeldame las, ("een prachtig idee; wat praktisch en direct betekenisvol!") besloot ze contact te zoeken. Haar cadeaupakketje gaat, volgens Philémonne, immers ook "om delen en daarom lijkt het me ook geschikt om te verdubbelen!" Philémonne bood aan om de Verdubbeldame een Little Something toe te sturen, zodat zij een creatie kan maken en versturen naar een dierbare. Dat aanbod nam de Verdubbeldame graag aan! Samen spraken ze af dat de Verdubbeldame via haar website nog twee pakketjes mag weggeven, waarvan ze de kosten delen. Maar eerst mag Philémonne verder uitleggen wat 'a Little Something' is:

"In het doosje zitten verschillende materialen (papier, kurk, stof, touw, schaartje, kleurpotlood, kralen, lijm, naald&draad) waarbij ook afvalmaterialen: snippers van PET flessen en koelkasten. Deze zijn door van Gansewinkel aan mij beschikbaar gesteld. Tijdens verschillende knutsel sessies bleek dat de eigenschappen van afvalmaterialen (onbekend, ruw, onverwacht) de creatieve geest aanwakkeren want; wat nog niets voorstelt, kan iets gaan betekenen door wat jij er van maakt.

Tijdens gebruikers-evaluaties kreeg ik zulke enthousiaste reacties dat ik heb besloten om 'a Little Something' als product verkrijgbaar te maken. Mijn concept was om het pakketje met hulp van een sociale werkplaats te produceren, maar voor deze oplage was dat nog niet mogelijk. Daarom heb ik voor een ander sociaal systeem gekozen: ik heb met liefdevolle hulp van vrienden en familie met de hand driehonderd pakketjes gemaakt!"

De eerste exemplaren verkocht ze op beurzen en tentoonstellingen. De pakketjes zijn te koop op Etsy, en Philémonne opende ook een facebookpagina.  

Wil jij kans maken op een 'a Little Something'-pakketje?

Laat dan hieronder een reactie achter. Het is leuk als je erbij vertelt voor welke dierbare je iets wilt gaan maken met de materialen. Zondagavond 2 februari laat de Verdubbeldame weten welke twee mensen een gratis pakketje thuisgestuurd krijgen.


Of wil je de doosjes helpen inpakken?

Verdubbeldaad 144: Help met het inpakken van 'a Little Something'-cadeausetjes (Philémonne)
Philémonne kan nog hulp gebruiken om nieuwe doosjes in te pakken. De Verdubbeldame bood haar hulp aan, en stelde voor om een inpakdag te organiseren, mits er genoeg verdubbelaars te vinden zijn die daar aan mee willen doen. Philémonne vertrekt in maart naar Ghana voor haar afstudeerproject. Ze werkt daar aan een gemeenschapsproject om creativiteit, zelfstandigheid en leergierigheid te stimuleren. In mei is ze weer terug, en dan houdt ze graag een inpakdag: "Ik heb nog zo'n 60 doosjes die in elkaar gezet en gevuld moeten worden. Dat ziet er altijd erg leuk uit, overal kleine kleurrijke spulletjes in bakjes die dan gesorteerd worden in de a Little Something doosjes." Lijkt het je leuk om een weekenddagje naar Rotterdam te komen om samen met de Verdubbeldame en Philémonne doosjes te vullen? De Verdubbeldame zorgt dat het een gezellige dag wordt, met eten en drinken en wellicht nog meer acties die live verdubbeld kunnen worden. Laat bij interesse een reactie achter. Je wordt nog nergens op vastgepind, maar zo kan het animo gepeild worden.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...