zondag 19 januari 2014

De Verdubbeldame presenteert: verdubbeldaden 141 t/m 143

"Ik mis je verdubbeldaden :( Wie mist de verdubbeldame? Gaat alles goed?" klonk het hartverscheurende bericht van Bianca op facebook. De Verdubbeldame kon haar geruststellen: alles gaat goed. Maar inderdaad, ze heeft al een poos niet van zich laten horen. Bianca vervolgde: "Ik heb wel weer behoefte aan nieuwe verdubbeldaden :), ik heb de oude nl vaak genoeg herlezen om te kijken of ik nog ergens aan mee kan doen ;)." Mirjam voegde daar aan toe: "Mag van mij ook wel weer hoor!" Hoe kan je als Verdubbeldame zijnde anders op zulke berichten reageren dan door met een paar nieuwe verdubbeldaden op de proppen te komen?

Er liggen niet zoveel verzoeken meer op de plank. De Verdubbeldame verwacht ze wel weer hoor, als ze volgende week in het Reformatorisch Dagblad heeft gestaan en volgende maand in de Flair. Maar op het moment liggen er, naast twee verdubbelverzoeken waarvoor de Verdubbeldame nog in conclaaf is met de indieners ervan, alleen een paar petities. Petities die de Verdubbeldame al wel heeft getekend, maar nog niet via dit blog naar buiten had gebracht. Daar komen ze!


Verdubbeldaad 141: Teken voor behoud van het recht op jeugdgezondheidszorg (Jocyta)
"Verdubbelen?" luidde Jocyta's tag bij een facebookoproep om een petitie te tekenen tegen de nieuwe Jeugdwet. In oktober 2013 heeft de Tweede kamer een wetsvoorstel aangenomen dat maakt dat de jeugd-GGZ niet langer uit de zorgverzekeringswet en de AWBZ betaald gaat worden, maar een verantwoordelijkheid van de gemeente wordt. Dit gaat gepaard met forse bezuinigingen, en de jeugd-GGZ zal dus eigenlijk geen onderdeel meer uitmaken van de gezondheidszorg. Een hele rits instellingen en organisaties die psychische zorg leveren aan kinderen zijn uitermate bezorgd en steunen de petitie 'Zorg over de jeugd-GGZ'. De Eerste kamer buigt zich deze maand over het wetsvoorstel, en de hoop is dat extra protesthandtekeningen de invoering van de wet alsnog tegen kunnen houden. De Verdubbeldame tekende. Teken jij ook? 

Verdubbeldaad 142: Teken voor een betere rechtspositie voor dieren (Mirjam)
De 20-jarige Jamie Jane Bosman is erg begaan met dieren vindt het vreselijk dat mensen die een dier mishandelen daar doorgaans ongestraft vanaf komen. Zowel in het Burgerlijk Wetboek als in het Wetboek van Strafrecht wordt dierenmishandeling gelijkgesteld aan 'vernieling van goederen', waardoor dierenmishandeling niet of nauwelijks aangepakt en bestraft kan worden. Jamie vindt het tijd dat dieren ook voor de wet beschouwd gaan worden als levende wezens. Zij startte een burgerinitiatief om te proberen een voorstel van wetswijziging aan de Kamer voor te leggen. Voor zo'n burgerinitiatief zijn 40.000 handtekeningen nodig, waarvan zij er nu 34.040 binnen heeft. Mirjam attendeerde de Verdubbeldame op de handtekeningenactie: "Hi Verdubbeldame, wil je deze petitie ondertekenen? Bedankt alvast!" De Verdubbeldame tekende. Wil jij ook dat Jamies voorstel het tot de Tweede Kamer brengt? 

Verdubbeldaad 143: Teken voor onderzoek naar het onvoorwaardelijk basisinkomen (Jocyta)
Een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen? Het klinkt utopisch, maar volgens deskundigen zou het armoede volledig kunnen uitroeien. Blijkbaar heeft het Europees Parlement in 2010 ingestemd met resoluties die oproepen tot meer onderzoek naar het basisinkomen. EU-burgers eisen nu van de Europese Commissie dat deze resoluties worden uitgevoerd. De Verdubbeldame heeft zich niet zo in de materie verdiept, maar kan zich wel vinden in deze oproep om op z'n minst eens serieus te kijken naar de haalbaarheid en efficiëntie van zo’n basisinkomen. De formele EU-petitie is net beëindigd en behaalde niet de benodigde 1 miljoen handtekeningen, maar via Avaaz wordt de roep om onderzoek voortgezet. Jocyta vroeg de Verdubbeldame die petitie te tekenen. Teken jij ook?  

Wil je meeverdubbelen?
Laat hieronder weten welke actie jij wilt meeverdubbelen, zodat de impact nog groter wordt (klik op 'Comments' als je geen reactieformulier ziet). Ook een groot deel van de 140 vorige acties zijn nog steeds te verdubbelen. Kijk hier voor een overzicht. Heb je zelf een mooi idee voor een kleine wereldverbeterende actie, en zoek je medestanders? De Verdubbeldame hoort het graag! Dien je verdubbelverzoek dan hier in.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...