zaterdag 22 maart 2014

De Verdubbeldame zet zich nogmaals in voor NL Doet (11)

Vorig jaar kreeg de Verdubbeldame van Angelika het verzoek (verdubbeldaad 11) om mee te doen aan deze landelijke vrijwilligersdagen. Ze schreef zich toen in voor een activiteit in een zorgcentrum, maar voelde zich totaal nutteloos in een setting van ontelbare vrijwilligers op een handjevol ouderen.

Dit jaar wilde ze het goedmaken. Ze reisde (eigenlijk niet als Verdubbeldame, maar gewoon als Marije) af naar een COA-gezinslocatie in Katwijk, een sober centrum ver van de bewoonde wereld waar zo'n 200 asielzoekerskinderen verblijven, samen met hun ouders. De meesten van hen worden geacht terug te keren naar het land van herkomst, een deel zit nog in de asielprocedure en een deel valt onder het kinderpardon en mag alsnog blijven. De Verdubbeldame trof onder meer kinderen die in Nederland geboren zijn en in hun korte leventje gemiddeld ieder jaar verhuisd zijn, als kinderen uit Syrië die hier pas net zijn. Stichting de Vrolijkheid die op het centrum actief is organiseerde een dag vol kunstzinnige activiteiten. Dik 30 vrijwilligers bezorgden de kinderen een onbezorgde en onvergetelijke middag.

De Verdubbeldame had haar schminkspullen meegenomen en schminkte een recordaantal kinderen. Drie uur non-stop, waardoor ze nul komma niks meekreeg van de bedrijvigheid elders in de zaal. Een paar andere vrijwilligers schoven gezellig aan om mee te schminken. Voor vertrek maakte ze nog snel een fotootje, hopelijk voldoende geanonimiseerd met die bubbels er overheen en de kleine uitsnede.

Wie heeft zich gisteren of vandaag ook ingezet voor NL Doet?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...