donderdag 13 maart 2014

De Verdubbeldame doneert oud beddengoed aan het dierenasiel (27)

Lakens, dekens en handdoeken liggen heerlijk, daar kan logeerkat Selene over meepraten. Om dieren die veroordeeld zijn tot een verblijf in het asiel een behaaglijk plekje te geven zijn dierenasiels blij met oud beddengoed en bad- en keukentextiel.


Het verdubbelverzoek

Jocyta gaf de Verdubbeldame een mooie opdracht:
"Kijk eens of je nog oude handdoeken en of dekens hebt bewaard....ze liggen er toch maar: je kan ze doneren aan een dierenasiel in de buurt!"
Dat was compleet nieuwe informatie voor de Verdubbeldame. Ze checkte het bij het asiel in Rotterdam, en wat bleek: handdoeken, dekens en lakens konden inderdaad goed gebruikt worden.

Inzameling

Zelf had de Verdubbeldame maar één handdoek en een kussensloop die ze kon missen. Dat zou een beetje een halfslachtige verdubbeldaadinvulling zijn geweest, vond ze. Daarom deed ze een oproep binnen haar woongemeenschap. Er werd massaal gehoor aan gegeven, en de stapel beddentextiel naast haar voordeur groeide in no-time. Toen alleen nog de boel naar het asiel brengen. Maanden en maanden bleven de lappen in het kastje bij de voordeur liggen (de Verdubbeldame hoopt niet dat hier huisgenoten meelezen).


Maar toen vandaag half Rotterdam bij het Centraal Station rondhing om een glimp van de koning op te vangen, zag de Verdubbeldame haar kans schoon om eindelijk met die vuilniszakken vol oude lakens en handdoeken naar het dierenasiel te fietsen.

En inderdaad, de zakken met textiel werden dankbaar in ontvangst genomen. De Verdubbeldame vroeg of ze het asiel van binnen mocht zien, en kreeg een korte rondleiding op de kattenafdeling. Ze was blij om te zien dat haar beeld van kleine kooitjes vol dieren niet klopte. Katten verblijven zet z'n zessen in een ruimte met een binnen- en een buitengedeelte. Of dat niet tot matten leidt (Rotterdams voor: vechten)? Nee hoor, katten schijnen elkaar vrij effectief te negeren als ze met mekaar opgescheept zitten. 23 Dagen verblijft een kat gemiddeld in een asiel. Achter elk raam staarden meerdere paren ogen de Verdubbeldame nieuwsgierig aan. Eén kat probeerde luidkeels een gesprek aan te knopen. En overal zag de Verdubbeldame lighoekjes, bekleed met een oude handdoek of kussensloop. Het liefst had ze alle katten in haar fietstassen gestopt en mee naar huis genomen. Maar ze wist zich in te houden.


Verdubbelaars

Mirjam, Ylse en Bianca meldden zich aan om ook mee te doen aan verdubbeldaad 27. Bianca: "Ik heb een doosje met een paar handdoeken klaar staan en nog wat speeltjes voor de katten die aankomend weekend naar het asiel hier in Uden gaan." Angela durfde niet mee te doen: "In deventer zit geen asiel, maar wel in Apeldoorn, ik heb wel beddegoed met gaten...maar ben heel bang dat ik met een hond thuiskom, dus denk daar nog over na, haha." Daarnaast was er dus een onbekend aantal huisgenoten dat gul beddentextiel doneerde. Buurmeisje Marguerite dat gek is op dieren besloot op haar eigen school ook een inzamelingsactie te houden.

Heb jij ook nog oude dekens, lakens of handdoeken? Het plaatselijke asiel is er vast blij mee!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...