maandag 5 mei 2014

De Verdubbeldame doneert iets zelfgemaakts aan No Presents No Glory (139)

Het verdubbelen en het bekend maken van nieuwe verdubbeldaden staat flink onder druk door de voorbereidingen voor de Verdubbeldag en door een drukke freelanceklus. Aanstaande zaterdag 10 mei vindt de Verdubbeldag plaats, vol workshops en activiteiten die bijdragen aan een mooiere wereld. Het liep storm met de aanmeldingen, en de Verdubbeldame moet nu zelfs 'nee' verkopen op de vraag of er nog plekken over zijn. Tussen de bedrijven door zag de Verdubbeldame vorige week toch kans om een verdubbeldaad te verrichten die al een poosje op de rol stond. Ze doneerde iets zelfgemaakts aan webwinkel No Presents No Glory. De opbrengsten van die webwinkel worden gebruikt voor het vergoeden van kankerbehandelingen in het buitenland.   

Het verdubbelverzoek

Natasja zet zich in voor stichting No Guts No Glory:
"Er zijn steeds meer patiënten met kanker die in Nederland volgens hun arts 'uitbehandeld' zijn maar wel baat hebben bij behandelingen tegen kanker in het buitenland. Deze behandelingen worden vaak niet vergoed door de zorgverzekering en moeten zij vaak zelf betalen. De behandelingen lopen al gauw in de duizenden euro's. No Guts No Glory zet zich, alleen met vrijwilligers in om, vooral op ludieke wijze, geld in te zamelen en aandacht te vragen voor dit probleem."
Natasja, die zelf haar schoonzusje aan de ziekte verloor, opende de webshop No Presents No Glory, te vinden op facebook, blogspot en pinterest. In de webshop verkoopt ze handgemaakte presentjes waarvan de complete opbrengst naar No Guts No Glory gaat. Zelf is ze erg behendig met de naaimachine, maar de webwinkel kreeg ook zelfgemaakte sieraden, gebreide mutsen, boeddhabeelden en tekeningen gedoneerd. Natasja vroeg de Verdubbeldame en haar bloglezers om iets zelfgemaakts in te brengen of om iets te kopen bij No Presents No Glory, want:
"Daarmee steun je niet alleen een goed doel, maar je geeft iemand ook nog een leuk kado. En het fijnste: je geeft iemand, en daarmee ook misschien familie en naasten, hoop en kansen op genezing." 
De fondsenwerving van No Guts No Glory draait momenteel op volle toeren. Om de noodzakelijke behandelingen van begunstigde Corine (lees hier haar verhaal) mogelijk te maken moet binnen een maand 20.000 euro ingezameld worden. 

Geluksmagneten

De Verdubbeldame beloofde iets verkoopbaars proberen te maken voor de webshop. Eigenlijk wilde ze een schilderijtje maken, maar dat kwam er steeds niet van. Daarom besloot te terug te vallen op een eerdere knutselactie: geluksmagneten.


Ze ogen niet zo profi als de andere producten die Natasja in haar webwinkel aanbiedt, maar zijn wel met liefde gemaakt. Vijftien geluksmagneten gingen er op weg naar Natasja, met een kaart erbij (om toch nog iets zelfgeschilderds bij te kunnen voegen). Hopelijk zijn ze binnenkort verkrijgbaar in de webshop.


Verdubbelaars

Toen de verdubbeldaad bekend werd gemaakt haakte Joke spontaan aan: "Een paar jaar geleden kreeg mijn oudste vriendin borstkanker. Toen zij door de chemo haar haar verloor vroeg ze mij een mutsje te haken. Dat heb ik natuurlijk gedaan en ze was heel enthousiast over. Het zat veel prettiger dan mutsjes die ze via internet had gekocht en ze haalde me over een serie van die mutsjes te breien voor de verkoop. Ik heb dat gedaan en begon een blog waar ik elke week een nieuw mutsje op zette. Om een lang verhaal korte te maken, ik heb veel mutsjes gebreid en er nooit een verkocht. Ik zal een paar van die mutsen doneren aan NoPresentsNoGlory. Dat lijkt me wel een toepasselijk doel. Dus hierbij verdubbel ik je actie!" Hier en hier zie je de mutsen die zij heeft gedoneerd.

Wie koopt er iets bij Natasja, of heeft een creatief talent en maakt iets moois dat geld oplevert voor dit goede doel?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...