vrijdag 2 augustus 2013

De Verdubbeldame presenteert: de tropische verdubbeldaden 100 en 101!

Vandaag is een bijzondere dag. Nadat de Verdubbeldame in januari het levenslicht zag (meteen als 36-jarige, gelukkig), is het nu tijd om de honderdste verdubbeldaad bekend te maken.

De Verdubbeldame vroeg jullie vorige week om een feestelijke, bijzondere verdubbeldaad. Marieke kwam meteen mooi idee, maar helaas niet meer goed uitvoerbaar omdat iedereen z'n zomervakantie vast al heeft geboekt: "Ik weet een mooie voor nr. 100 en heb het zelf al uitgevoerd: Vier vakantie in eigen land zonder auto. Helemaal geen zware opgave met deze temperaturen en een stuk leuker dan met z'n allen in de rijen voor vluchten op Schiphol zoals net te zien was op het journaal." In plaats daarvan koos de Verdubbeldame voor een iets minder omvangrijke maar minstens zo'n feestelijke verdubbeldaad...


Verdubbeldaad 100: Trakteer jezelf (en een ander) op een (h)eerlijk ijsje (Julia)
"Na 99 acties mag de Verdubbeldame zichzelf best eens feestelijk belonen," aldus Julia. "En dat geldt natuurlijk ook voor iedereen die heeft meegeholpen om acties te verdubbelen. Hoe kan dat met deze temperaturen beter dan met een ijsje? Kies een heerlijk ijsje uit om jezelf (en een ander?) te trakteren. Maar bij voorkeur wel eentje die vriendelijk is voor de aarde en de dieren, dus zuivelvrij en biologisch. En dan? Genieten maar!" De verdubbeldame verlekkerde zich gisteren in de biowinkel aan Lilly’s Hanna’s Raw ijs, gemaakt van rauwe en biologische ingredienten en met natuurlijk zoetmiddel. Dat gaat hem waarschijnlijk worden, nomnom. Wie de komende week toevallig in Rotterdam is en samen met de Verdubbeldame een verantwoord ijsje wil eten, is van harte welkom. De Verdubbeldame trakteert!

Meer tips voor diervriendelijk en biologisch ijs:
- Het veganistische ijs van Professor Grunschnabel is in vele bijzondere smaken te krijgen, in Rotterdam is het te koop bij Heavenly Cupcakes.
- Voor wie wel eens in Utrecht komt: veganistisch bio-softijs van de SEM Superekomarkt op de Voorstraat schijnt aanbevelenswaardig te zijn.
- Hier vind je een lijst met veganistische ijsjes, niet allemaal biologisch.
- IJs kan je zelf ook heel makkelijk maken met vers vruchtensap, lees hier hoe (wel even door de Versapers-reclame heenlezen).
- Hier jouw tip?

Verdubbeldaad 101: Roep de politiek op diertransporten bij 30 graden Celsius en hoger te verbieden (Mirjam)
Lekker,  die hittegolf, helemaal met een verdubbeldaadijsje erbij. Niet voor dieren. Ook met deze tropische temperaturen rijden in ons land dagelijks vrachtwagens uit vol opeengepakte dieren voor lange veetransporten. Door de hitte kan de temperatuur in de vrachtwagens hoog oplopen, met hittestress tot gevolg. De Europese Verordening (EG nr. 1/2005) bepaalt dat de temperatuur in een wagen maximaal 30 graden Celsius mag zijn, maar in Nederland wordt deze niet nageleefd. Een motie van de Partij voor de Dieren om bij buitentemperaturen vanaf 30 graden géén veetransporten uit te laten rijden werd door VVD, PVV, PvdA, CDA, SGP, ChristenUnie, D66 en 50PLUS neergesabeld. Mirjam stuurt een email aan de politieke partijen die tegen de motie hebben gestemd, en vraagt de Verdubbeldame hetzelfde te doen. Een voorbeeldemail is te vinden op de Facebooksite van Dierbewust Leven, evenals de emailadresssen van de betreffende politieke partijen. Doe je ook mee?

Zelf ook in actie komen? 
Laat hieronder weten welke van deze acties jij wilt verdubbelen, zodat de impact nog groter wordt (klik op 'comments and reactions' als je geen reactieformulier ziet). Ook de meeste van de 99 vorige acties zijn nog steeds te verdubbelen. Kijk hier voor een overzicht. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...