zondag 4 augustus 2013

In de herhaling: met verdubbeldaad 69 voordelig reizen met de NS

Herinner je je verdubbeldaad 69: 'Plak een overtollige meereis- of 2-1 kaart op een NS kaartautomaat'? In navolging van Jocyta plakte de Verdubbeldame in mei een gratis NS-voordeelkaart op een kaartautomaat (hier het verslag). Mirjam, Kniepertje en Annemieke deden mee.

Bianca bracht de Verdubbeldame er van op de hoogte dat deze verdubbeldaad weer in de herhaling kan worden gegooid. De NS heeft de gratis spoordeelkaartjes weer verspreid. Bianca:
"Beste verdubbeldame. Ik kan verdubbeldaad 69 toch doen. Mijn ouders hebben weer gratis meereiskaartjes en daarbij ook de gratis van 2de klas naar 1ste klas reiskaartje gekregen met de post. Zondag ga ik met mijn moeder naar Amsterdam en plak dan de 2de klas naar 1ste klas op de automaat voor een andere reiziger. Ikzelf en mijn moeder gebruiken het gratis meereiskaartje. Gelukkig zit er nog een extra meereiskaartje voor een periode in augustus bij. Die ga ik in die periode op de automaat plakken. Deze verdubbeldaad is dus nog niet helemaal voorbij :)"
Verdubbelaar Natalie die nooit met de trein reist bood de Verdubbeldame spontaan aan een aantal kaartjes toe te sturen. Daar was de Verdubbeldame erg blij mee! Toen ze dat via facebook liet weten, kreeg ze ze als verrassing toen ook nog toegestuurd door haar vader. 

De Verdubbeldame wordt zelf op kaartjes getrakteeerd

Dat werd dus:
- Gratis van Utrecht naar Rotterdam reizen, al parasiterend op het kaartje van de Vermeerdermeneer, en:
- Heerlijk eersteklas reizen van Rotterdam naar Amsterdam, voor de prijs van een tweedeklas kaartje.
Wat betreft de bijbehorende actiefoto: het was erg vroeg die zaterdagochtend...


De Verdubbeldame geeft kaartjes door

Een paar van de kaartjes waren slechts geldig tot en met 31 juli. Die dag drong de Verdubbeldame zich op station Rotterdam Centraal op aan argeloze treinreizigers die een kaartje stonden te kopen, om ze een meereiskaartje aan te bieden. "Jammer, we hebben net al kaartjes gekocht!" en "We reizen zelf al op meereiskaartjes!" kreeg ze enkele malen te horen. Maar toen ook tweemaal een argwanend "Waar naartoe dan?" en "Wat kost dat?" Na het antwoord "Waar jullie maar willen!"en "Gratis!" wisselden de kaartjes snel van eigenaar, en deden ze beide partijen breed glimlachen.


Nu heeft de Verdubbeldame nog steeds een heleboel voordeelkaartjes over. Drie kan ze er nog gebruiken, maar de andere augustuskaartjes krijgt ze never-nooit-niet op, met ook nog een buitenlandvakantie in het verschiet. Bij deze geeft ze ze hier weg. Wat dan nog overblijft zal ze op een kaartautomaat plakken. Daar kunnen jullie vast mee leven toch, Natalie en Verdubbelpapa?

 
Terwijl ze dit typt wordt de meereiskaart al gereserveerd door Juriaan. Er liggen nu nog vier kaartjes om eersteklas te reizen op een tweedeklas kaartje, alleen geldig in de weekenden.

Wie het eerst maalt...

Update 8 augustus: alle kaartjes zijn inmiddels vergeven! Jade en Mijke, jullie kaartjes zijn vandaag op de bus gegaan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...