zaterdag 10 augustus 2013

De Verdubbeldame trakteert zichzelf op een (h)eerlijk ijsje (100)

De Verdubbeldame had nog iets te vieren, namelijk het passeren van de honderdste verdubbeldaad. De wereld verbeteren was nog nooit zo lekker...


Het verdubbelverzoek

Julia bedacht een hele feestelijke honderdste verdubbeldaad:
"Na 99 acties mag de Verdubbeldame zichzelf best eens feestelijk belonen. En dat geldt natuurlijk ook voor iedereen die heeft meegeholpen om acties te verdubbelen. Hoe kan dat met deze temperaturen beter dan met een ijsje? Kies een heerlijk ijsje uit om jezelf (en een ander?) te trakteren. Maar bij voorkeur wel eentje die vriendelijk is voor de aarde en de dieren, dus zuivelvrij en biologisch. En dan? Genieten maar!" 
De Verdubbeldame lust het rauw!

De Verdubbeldame had bij Zonnemaire aan de Kleiweg staan watertanden bij een reclameposter voor raw ijs, waarschijnlijk Lilly’s Hanna’s Raw ijs. De romigheid van het ijs komt door geperste kokosnotenolie en cashewnoten, en het ijs is gezoet met gezoet met nectar afkomstig uit de kokosnootbomen. Toen het verdubbelverzoek binnenkwam moest ze direct aan dit ijs denken. Dat moest het worden!

Vandaag maakte de Verdubbeldame de tocht naar het noorden van Rotterdam. Maar ach en wee, het ijs bleek uitverkocht!

... of toch maar niet rauw

Als vervanger koos ze voor de 'Dark Chocolat Covered Rice Icecream' van Bon Ice. Fair trade, biologisch en zuivelvrij, dus eerlijk én heerlijk. Op een bankje aan het water, vlak naast de Gandhituin, maakte ze het ijsje soldaat. En op vakantie in België gooit ze deze verdubbeldaad graag nog eens in de herhaling!


Meer tips voor diervriendelijk en biologisch ijs

- Het veganistische ijs van Professor Grunschnabel is in vele bijzondere smaken te krijgen, in Rotterdam is het te koop bij Heavenly Cupcakes.
- Voor wie wel eens in Utrecht komt: veganistisch bio-softijs van de SEM Superekomarkt op de Voorstraat schijnt aanbevelenswaardig te zijn.
- Hier vind je een lijst met veganistische ijsjes, niet allemaal biologisch.
- Supermarkten verkopen sinds kort Hero Bevroren Fruit, peren- of sinaasappelijsjes die voor het overgrote deel uit fruit bestaan. Het ijs is helaas niet bio, maar bevat weinig rotzooi.
- IJs kan je zelf ook heel makkelijk maken met vers vruchtensap, lees hier hoe (wel even door de Versapers-reclame heenlezen).
- Heb jij nog een tip?

Verdubbelaars

In je uppie feest vieren is een beetje sneu. Gelukkig vond de Verdubbeldame een paar mede-lekkerbekken. "Natuurlijk doe ik mee met Verdubbeldaad 100!" liet Mirjam weten, "Uit de voorbeelden kan ik wel iets kiezen en anders schiet ik het biowinkeltje wel een keer binnen. Leuk!" Ze viel uiteindelijk voor een waterijsje met ananas, kokos, citroen, passievrucht en banaan, ontwikkeld door sterrenrestaurant Beluga. Niet bio, maar wel zuivelvrij. Mirjam kon er geen genoeg van krijgen, het werd er namelijk niet eentje, maar een heel pak. Wel deelde ze eerlijk met Franse bull Miss Anne. Hier haar blogverslagje.

Ook Bianca, Krappe Kas en Lin vierden mee. Bianca: "Met verdubbeldaad 100 wil ik zeker meedoen. Ga hier in Uden eens kijken of ik daar nog iets kan vinden. Moet wel nog 1st even mijn postcode ijs prijs ophalen, maar die telt helaas niet mee ;)."

Krappe Kas schreef: "Heb vanmiddag gezocht naar zuivelvrij ijs maar is hier niet te koop. Heb nu wel ijs gekocht dat ze bij die ijssalon zelf gemaakt hebben dus zonder allemaal 'troep' er in."

Lin, tenslotte: "Van verdubbeldaad 100 word ik vrolijk. Vanmiddag mijn moeder getrakteerd op een ijsje bij de ijsboerderij. (h)eerlijk ijs, alleen niet zuivelvrij. Telt het toch? Whahaha, anders heb ik van de week nog een goed excuus om bij de biowinkel te kijken als ik er mijn vitatas op ga halen."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...