vrijdag 1 november 2013

De Verdubbeldame presenteert: verdubbeldaad 122

De Verdubbeldame is terug van weggeweest! De freelance onderzoeksopdracht die haar wekenlang van de straat en van het verdubbelen hield is afgelopen maandag afgerond. Wat een fijn gevoel.

Vandaag ging de Geefmaand November van start met maar liefst 38 deelnemers. De Verdubbeldame zal de komende maand dagelijks van zich laten horen op de bijbehorende website. Maar ook zal ze tijd maken om op de Verdubbeldame-site te vertellen over talloze verdubbeldaden die ze al wel verricht heeft maar waar ze nog niet over blogde, waaronder de Buy Nothing New Month (verdubbeldaad 119), haar dagje werken bij hulproganisatie Dorcas (verdubbeldaad 105, sorry Heleen en Janet dat er nog steeds geen verslagje verscheen), de zadenactie van Zaden voor Leven (verdubbeldaad 38), complimenten in bibliotheekboeken (verdubbeldaad 113), de doucheloze week (verdubbeldaad 22) en het bezoekje van Anne de zwerfafvalrapende hardloopster (verdubbeldaad 108).

Ook tijdens de Geefmaand wil de Verdubbeldame elke vrijdag één of meerdere nieuwe verdubbeldaden bekend maken. Hierbij zal de nadruk liggen op acties die met 'geven' te maken hebben, maar ook andere verzoeken om acties te verdubbelen kunnen ingediend worden.


Verdubbeldaad 122: Neem een rolstoelgebruiker mee uit wandelen (Franca)
De Verdubbeldame ontving van Franca een verdubbelverzoek: "Beste verdubbeldame, Ik was nog even aan het denken voor nieuwe acties. Ik wil zelf naar een bejaardenhuis/verzorgingstehuis gaan in de buurt en voorstellen om met een rolstoelgebruiker buiten een stuk te gaan wandelen (in het park bv). Ik heb het nog niet gedaan, wel al een keer gebeld met het verzorgingstehuis wat zij er van dachten en die vonden het een mooi voorstel. Tegelijkertijd is het gezond voor jezelf om buiten te lopen en te bewegen." De Verdubbeldame kan niet achterblijven en neemt het verzoek aan. Wie verdubbelt Franca's actie ook? 

Wil je meeverdubbelen?
Laat hieronder weten als jij de actie wil meeverdubbelen, zodat de impact nog groter wordt (klik op 'Comments' als je geen reactieformulier ziet). Ook de meeste van de 121 vorige acties zijn nog steeds te verdubbelen. Kijk hier voor een overzicht.
Heb je zelf een mooi idee voor een kleine wereldverbeterende actie, en zoek je medestanders? De Verdubbeldame hoort het graag! Dien je verdubbelverzoek dan hier in.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...