vrijdag 15 november 2013

De Verdubbeldame presenteert: verdubbeldaad 125

Door het drukke verkeer op de blog Geefmaand November zou de Verdubbeldame haast vergeten dat ze nog een andere blog dient te onderhouden. Die van de Verdubbeldame zelf, ja. Het aannemen en uitvoeren van nieuwe verdubbeldaden staat door de dagelijkse geefacties op een wat lager pitje, maar sommige verdubbelverzoeken laten zich prima met de Geefmaand combineren. Zoals die van Juriaan. Wie een dag niet mag winkelen heeft immer extra veel tijd om leuke geefplannetjes te bekokstoven.

Verdubbeldaad 125: Doe mee met de internationale Niet-Winkeldag op 30 november (Juriaan)
Juriaan plaatste bovenstaande poster op de facebookpagina van de Verdubbeldame: "Ik ga meedoen met deze, kan je die ook even verdubbelen?" Elk jaar is het op de laatste zaterdag van november Niet-Winkeldag. Het was een Canadees die de Buy Nothing Day in 1992 uitriep. Het initiatief breidde zich gestaag uit naar steeds meer landen. De Niet-Winkel beweging protesteert tegen de ongebreidelde consumptie en de koopgekte die vooral aan het eind van het jaar toeslaat. De Verdubbeldame deed heel de maand oktober al succesvol mee aan de BuyNothingNewMonth (verdubbeldaad 119), dus voor zo'n extra dagje in november draait zij haar hand niet om. Voorgaande jaren nam zij ook deel. Wel jammer dat de dag net samenvalt met de Kerstmarkt op haar werk. Wie doet ook mee met Niets-kopen?


Wil je meeverdubbelen?
Laat hieronder weten als jij de actie wilt meeverdubbelen, zodat de impact nog groter wordt (klik op 'Comments' als je geen reactieformulier ziet). Ook de meeste van de 124 vorige acties zijn nog steeds te verdubbelen. Kijk hier voor een overzicht.
Heb je zelf een mooi idee voor een kleine wereldverbeterende actie, en zoek je medestanders? De Verdubbeldame hoort het graag! Dien je verdubbelverzoek dan hier in.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...