maandag 23 september 2013

De Verdubbeldame laat iets lekkers liggen in de snoepautomaat (112)

Het verdubbelverzoek

'Al het andere' won in april een boekje vol random acts of kindness en koos daaruit een actie om zelf uit te voeren: "Ik vond het idee van iets kopen bij een snoepautomaat en dat er in laten liggen erg leuk, dus dat meld ik aan als verdubbeldaad." Zelf wacht zij nog op een geschikt moment: "ik wil wel tijd hebben om te blijven kijken of iemand er plezier van heeft. En meestal als ik op een station ben, waar de meeste automaten staan, ben ik onderweg en heb ik niet zo veel tijd."

Wie maakt deze M&M's soldaat?

De Verdubbeldame wilde de actie graag buiten Rotterdam uitvoeren. Een treinreis naar Apeldoorn en terug was de uitgelezen gelegenheid. Alleen bleek het vinden van een functionerende snoepautomaat in Apeldoorn een onmogelijke missie. Na twee automaten die buiten gebruik waren, trof de Verdubbeldame dit aan:


Een overstap in Gouda maakte alles goed. Het was een kwartier wachten op de volgende trein. Genoeg tijd om een zakje M&M's naar beneden te laten storten. En vervolgens te laten liggen voor een gelukkige vinder. Dat ze ook nog live zou mogen aanschouwen wie die rol op zich zou nemen, dat had ze niet verwacht.


Een soldaat-op-weekendverlof kwam met een grote tas het perron opgelopen, en keek langer dan normaal naar de snoepautomaat... en stapte door. Een paar minuten later bedacht hij zich, en liep hij gedecideerd op de automaat af. De Verdubbeldame deed net of ze iets heel belangrijks aan haar camera te morrelen had, en legde stiekem vast hoe hij behalve zijn candybar ook de M&M's uit de klep haalde. Met een stoïcijnse blik liep hij met de zoete schatten in de hand terug naar zijn tas.


In de trein meende ze van twee banken verderop het geknisper van een M&M-zakje te horen komen.

Verdubbelaars

Er heeft zich nog niemand als verdubbelaar aangemeld. Wie is er zo gek deze actie ook eens uit te voeren?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...