vrijdag 20 september 2013

De Verdubbeldame presenteert: verdubbeldaden 114 en 115

Het banksaldo van het alter ego van de Verdubbeldame, Marije, begon vervaarlijk dicht tegen de nullijn te schurken. Toen haar voor de maanden september en oktober een freelance onderzoeksopdracht werd aangeboden, hoefde ze daar dan ook niet lang over na te denken. Dat betekende wel dat de Verdubbeldame enigszins richting zijlijn werd afgeserveerd. De oplettende lezer kon dat al merken: van haar dagje hulpgoederen sorteren bij Stichting Dorcas en van een week zonder douche verschenen nog steeds geen blogverslagen. Weest gerust: de Verdubbeldame blijft gewoon actief, zij het een tandje minder fanatiek. Zo meteen gaat ze de straat op om in het kader van Keep It Clean Day (verdubbeldaad 107) een vuilniszak te vullen met zwerfafval. En natuurlijk blijft ze zoals voorheen elke vrijdag nieuwe verdubbeldaden bekend maken. Ga vooral door met verzoeken indienen!

Update: verdubbeldaad 107 is inmiddels afgevinkt!
Vandaag is het de beurt aan nummertjes 114 en 115. De acties verrichten de indieners ervan zelf, maar de Verdubbeldame verdubbelt hun inzet wordt door precies dezelfde actie ook uit te voeren. Andere lezers kunnen zich ook als 'verdubbelaar' aanmelden. Een klein initiatief kan zo een grote impact krijgen. En bovendien zijn acties soms makkelijker uit te voeren als je weet dat je er niet alleen voor staat.


Verdubbeldaad 114: Doe op of rond Dierendag iets goeds voor dieren die het minder goed getroffen hebben (Mirjam)
Op 4 oktober is het Werelddierendag, de dag waarop we dieren in de watten leggen. "Met de huisdieren zal het vast prima gaan, die zullen wel verwend worden door hun baasjes," meent Mirjam, zelf verknocht aan haar hond Anne (tevens regelmatige figurant op haar blog). Zij pleit ervoor om deze keer eens aandacht te besteden aan dieren die het minder goed getroffen hebben. Bijvoorbeeld aan asieldieren: "Als we nu eens af een toe wat voer kopen als we toch onze boodschappen doen en dat naar het locale asiel brengen? Of oude speeltjes of handdoeken?" Of aan dieren in de vleesindustrie: "We zouden ook allemaal een dag geen vlees of vleesproducten kunnen eten." De Verdubbeldame doet mee, en bedenkt nog hoe ze invulling gaat geven aan deze uitdaging. Een dagje veganistisch eten (want vlees eet ze al niet)? Een oproep plaatsen voor de katten Li en La waarvan ze weet dat die binnenkort een nieuw onderkomen nodig hebben? Of een kleine donatie doen aan stichting Red een Legkip, die ze zo geweldig vindt? Op het balkon een lekker hapje voor de duiven achterlaten? Of misschien doet ze het wel alle vier… Wie gaat op Dierendag ook iets liefs doen voor de minderbedeelde dieren, en wat gaat het worden? 

Verdubbeldaad 115: Zeg de komende tijd "Fijne dag" tegen caissières vóór ze dat tegen jou kunnen zeggen (Dino)
Dino kwam met een leuk verdubbelvoorstel: "Zeg 'Fijne dag nog' tegen caissières voor ze de kans hadden dat tegen jou te zeggen. Als ik dat doe zie ik ze altijd even 'wakker' worden, uit hun eigen ingebakken riedeltje komen. Ze zeggen honderden keren per dag 'Fijne dag', dan is het toch fijn dat jij het ze ook eens uit jezelf wenst?" Wanneer een caissière of verkoopster de Verdubbeldame een fijne dag toewenst, antwoordt ze meestal zonder na te denken "Jij ook" of "Hetzelfde." Ze was meteen enthousiast om de rollen eens om te draaien, en begon er per ommegaande mee. Wie wil het ook eens uitproberen? 

Zelf ook in actie komen? 
Laat hieronder weten welke van deze acties jij wilt verdubbelen, zodat de impact nog groter wordt (klik op 'Comments' als je geen reactieformulier ziet). Ook de meeste van de 113 vorige acties zijn nog steeds te verdubbelen. Kijk hier voor een overzicht.
Heb je zelf een mooi idee voor een kleine wereldverbeterende actie, en zoek je medestanders? De Verdubbeldame hoort het graag! Dien je verdubbelverzoek dan hier in.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...