vrijdag 25 januari 2013

De Verdubbeldame verdubbelt zeven goede daden. Wie verdubbelt mee?

Dank jullie wel!
De Verdubbeldame maakte een dubbele salto van vreugde vanwege alle enthousiaste en bemoedigende reacties die de afgelopen week binnenkwamen. Lezers bedachten een aantal hele leuke uitdagingen voor de Verdubbeldame, en daarmee ook voor henzelf. Zeven heel diverse verdubbelverzoeken neemt de Verdubbeldame aan, en ze kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Hier komen ze:

Verdubbeldaad 1: Deelnemen aan de Vegan Challenge
Mirjam doet in februari mee aan de Vegan Challenge: een maand geen vlees en zuivel gebruiken. Ze vroeg de Verdubbeldame deze actie te verdubbelen. De Verdubbeldame heeft zich inmiddels ingeschreven als deelnemer. Heel februari zal zij 100% diervriendelijk eten. Ze was blij verrast om op de landkaart te zien dat er in haar buurt veel andere deelnemers wonen. Verdubbel je mee?

Verdubbeldaad 2: Tijdens een wandeling zwerfafval verzamelen
Jocyta neemt tijdens haar eerstvolgende geplande wandeling een plastic tas mee en ruimt onderweg zwerfafval op. De Verdubbeldame verdubbelt deze actie en zal ook gaan wandelen met een plastic tas. Jurjen meldde zich al aan als Vermeerdermeneer. Verdubbel je mee?

Verdubbeldaad 3: Een Oegandees epilepsieproject aan subsidie helpen
Jonna heeft al drie uur op internet gezocht naar organisaties en fondsen waar een gezondheidsproject in Oeganda een subsidieaanvraag zou kunnen indienen. Duizend epilepsiepatiënten moeten het zonder medicatie stellen omdat de Italiaanse financierder van het epilepsieprogramma zich vanwege de crisis moest terugtrekken. De Verdubbeldame is inmiddels begonnen deze actie te verdubbelen. Weet je iets af van ontwikkelingssamenwerking en fondsen, en verdubbel je –na nadere uitleg- mee

Verdubbeldaad 4: Twee maanden geen kleding kopen
Wilthe koopt de komende maanden geen nieuwe of tweedehands kleding. Ze gaat wel kleding zelf maken. De Verdubbeldame neemt deze uitdaging voor twee maanden aan, en laat die vandaag al ingaan. De Verdubbeldame koopt gedurende twee maanden geen nieuwe of tweedehands kleding, maar duikt wel de kledingkast in om te kijken welke kleding gerepareerd of vermaakt -en daarna weer gedragen- kan worden. Ook Marieke verdubbelt Wilthe’s actie en koopt twee maanden lang geen kleding. Verdubbel je mee?

Verdubbeldaad 5: Dierproefvrije toiletzeep promoten
Marlène ga op haar werk en op een paar plaatsen waar zij vaak komt vragen of ze in het vervolg proefdiervrije zeep op de toiletten willen neerzetten. Als hulpje geeft zij hen de lijst van Proefdiervrij. Als ze het met weinig geld moeten doen, tipt zij ze dat de Euroshopper ook proefdiervrij is. De Verdubbeldame verdubbelt deze actie. Verdubbel je mee?

Verdubbeldaad 6: Wasbaar maandverband uitproberen
Sjoukjebespaarder heeft een proefpakketje wasbaar maandverband gekocht en met tevredenheid uitgeprobeerd. Ze vraagt de steun van de Verdubbeldame omdat ze door haar omgeving voor gek wordt verklaard, maar toch graag wil doorzetten. De Verdubbeldame verdubbelt deze actie, en heeft inmiddels een setje stoffen maandverbandjes van verschillende merken besteld. Mannen die bij voorbaat onpasselijk worden moeten maar even de andere kant op kijken als de Verdubbeldame hierover gaat bloggen. Verdubbel je mee?

Verdubbeldaad 7: Een kledingruilfeest organiseren
Nina organiseert in maart en in april een kledingruilfeest in haar woonkamer, voor 12-13 dames per keer. De Verdubbeldame verdubbelt één van deze kledingruilfeesten, en organiseert in het voorjaar een kledingruilfeest voor dames met een grotere maat, bij haar thuis in Rotterdam. Verdubbel je mee, of wil je komen?

Niet aangenomen verdubbelverzoeken 
- Eendagsactivist Suzanne gaf een bij het vuil gevonden kerstboom een nieuw leven in het park. De Verdubbeldame vindt dit een geweldige actie maar ziet inmiddels geen kerstbomen meer op straat liggen.
- Twentenaar053 hield de afgelopen week de galerij van zijn portiekflat sneeuwvrij. De Verdubbeldame wilde deze actie verdubbelen. Een buurvrouw was haar echter voor, en het lijkt voorlopig gedaan met de sneeuwval.
- Ulrike ging twee uitdagingen aan: een week geen tv te kijken en vroeg naar bed te gaan. Ook al is te beargumenteren dat deze daden ook goed kunnen zijn voor anderen en voor het milieu, schreef Ulrike dat ze deze doelen vooral voor zichzelf stelde. Ze diende ze dan ook niet echt als verdubbelverzoeken in (toch?). De Verdubbeldame heeft trouwens geen tv, maar verbrengt wel veel te veel tijd op internet en gaat doorgaans véél te laat naar bed.
- Kleding Ruilbeurs (Jocyta) die op 5 en 6 april een ruilevent organiseert in Heerenveen vroeg de Verdubbeldame ook een kledingruilevent te organiseren. De Verdubbeldame houdt wel van een uitdaging, maar kan in haar eentje niet de actie van een organisatie of groep mensen verdubbelen, alleen van een ander individu. Kleding Ruilbeurs deed daarop een alternatief verdubbelverzoek, dat wel is aangenomen. De Verdubbeldame organiseert op verzoek van Nina wel een bescheiden kledingruilfeest in eigen woonkamer.

Zelf in actie komen?
Laat hieronder weten welke van deze zeven acties jij wilt verdubbelen, zodat de impact nog groter wordt (klik op de titel van dit bericht als je geen reactieformulier ziet). Zelf een andere goede daad bedacht? Laat maar horen! Dien je verdubbelverzoek hier in, en dan laat de Verdubbeldame vrijdag weten aan welke verzoeken voldaan gaat worden.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...