vrijdag 12 juli 2013

De Verdubbeldame presenteert: vooraankondiging verdubbeldaad 92

Vandaag een bijzondere verdubbeldaadbekendmaking: de Verdubbeldame is in feeststemming (en in de ren- en vliegmodus), want zij was afgelopen woensdag jarig en viert dit morgen. Zojuist vond zij een pakje in de brievenbus, afkomstig van Mirjam (hier haar leuke blog). Uit de envelop rolden een lief kaartje, een twee zakjes spannende thee, een cd voor het mediaruil- en verjaardagsfeestje van morgen (verdubbeldaad 89) en het belangrijkste ...

... Een boek dat te maken heeft met verdubbeldaad 92. Verdubbeldaad 92 wordt pas in november uitgevoerd, maar de voorbereidingen beginnen per direct.


Verdubbeldaad 92: Geef gedurende een periode van 29 dagen onvoorwaardelijk aan anderen

November 2013: 29 dagen geven
Het boek dat de Verdubbeldame ontving is '29 Geschenken' van Cami Walker. Mirjam schreef vooraf:
"Ken je dit boek? In het kort komt het erop neer dat je je eigen leven verrijkt door te geven, 29 dagen lang. Vorig jaar heb ik dit gedaan en idd, het is een mooie ervaring. Dit jaar wil ik het weer doen, en nu voor het echie. Voor de ervaring is het nl beter om bij te houden wat je weggeeft en dat heb ik afgelopen jaar niet gedaan. Als het boek nu eens naar jou stuur, ter inspiratie voor jouw 29 dagen geven en jij geeft het tzt weer door?"
Mirjam stelt voor om de maand november te nemen:
"Duurt nog even, maar dan kunnen in de tussentijd nog meer Verdubbelaars het boek lezen. Kunnen we mooi met z'n allen in de spirit van de feestmaand komen ;)"
Het verhaal van Cami Walker
Het boek vertelt het verhaal van Cami, die op 35-jarige leeftijd worstelt met multiple sclerose. Omdat ze zo weinig meer kan, geraakt ze in een depressie. Tot ze het volgende opmerkelijke 'recept' ontvangt: "Geef gedurende een periode van 29 dagen onvoorwaardelijk aan anderen." Ze neemt het advies ter harte. Veel van de geschenken die zij weggeeft zijn bescheiden (een telefoontje, wisselgeld, een zakdoekje), maar alleen al de daad van het geven werkt transformerend. Op de 29ste dag blijkt Walkers gezondheid aanmerkelijk verbeterd. Het boek bevat verder getuigenissen van andere mensen wiens leven positief veranderde als gevolg van het geven.

Deelname en boekendoorgeef
Mirjams boek wordt een doorgeefboek. Wil je meedoen aan de geefmaand? Dan is het vast leuk om van tevoren dit boek te lezen. Je kunt het wellicht in de plaatselijke bibliotheek vinden, of voor een paar centen als Engelstalig tweedehandsje aanschaffen via Amazon.de. Als je graag het doorgeefboek ontvangt, laat dit in een reactie weten. De Verdubbeldame zal je benaderen om je adres te vragen en dan krijg krijgt je het boek t.z.t. thuisgestuurd. Na lezen stuur je het door naar de volgende op de lijst; het adres krijg je van de Verdubbeldame. Gedurende de geefmaand houden we elkaar op de hoogte van onze ervaringen en materiële en immateriële geefacties. De Verdubbeldame heeft er nu al zin in!

Doorgeeflijst Nederlandstalige boek:
1. Verdubbeldame  uitgelezen en doorgestuurd
2. Bianca  uitgelezen en doorgestuurd
3. Gianna uitgelezen en doorgestuurd
4. Esther uitgelezen en doorgestuurd 
5. Margriet uitgelezen en doorgestuurd (en gerecenseerd)
6. Jocyta uitgelezen en doorgestuurd
7. Lin uitgelezen en doorgestuurd
8. In en om de kas uitgelezen en doorgestuurd
9. KrappeKas  uitgelezen en doorgestuurd
10. Marrie

De Verdubbeldame heeft via Amazon een goedkoop Engelstalig exemplaar geregeld, dat ook rond kan gaan.
Doorgeeflijst Engelstalige boek 1:
1. Welmoed (beslist later over deelname) uitgelezen en doorgestuurd
2. Elevine uitgelezen en doorgestuurd
3. Marianne

Update 2 sept: Omdat het rondsturen van het Engelse boek vertraging heeft opgelopen, zet de Verdubbeldame ook een tweede Engelse exemplaar als rondstuurboek in... 
Doorgeeflijst Engelstalige boek 2:
1. Cecile uitgelezen en doorgestuurd
2. Firma Fluitekruid uitgelezen en teruggegeven
3. Vriendinnen van Cecile

Overige deelnemers: Joke, Tineke, Liesl, Onny, Marieke

Verder heeft Purperpolletje een mooi aanbod: "Ik heb dit boek in het Engels. Ik doe niet mee met deze verdubbeldaad, maar wil mijn boek wel graag weggeven, het liefst aan iemand in (de buurt van) Ede. Mocht er belangstelling voor zijn, mail me dan: purperpolletje@gmail.com."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...