vrijdag 26 juli 2013

De Verdubbeldame presenteert: verdubbeldaad 97 t/m 99

Komkommertijd? Niet bij de Verdubbeldame! Vandaag maakt zij verdubbeldaad 97 tot en met 99 bekend. Dat betekent... dat het volgende week tijd is voor verdubbeldaad 100! De Verdubbeldame weet nog niet welke goede daad dit rugnummer krijgt. Het goede nieuws is: dat kun jij bepalen door deze week een verdubbelverzoek in te dienen! De Verdubbeldame hoopt op iets bijzonders, iets feestelijks, iets wat een lach op het gezicht van anderen brengt.

Onderstaande acties verrichten de indieners ervan zelf, maar zij vroegen de Verdubbeldame hun inzet te verdubbelen door precies dezelfde actie óók uit te voeren. Andere lezers kunnen zich ook als 'verdubbelaar' aanmelden. Een klein initiatief kan zo een grote impact krijgen. Aan welke verdubbeldaad wil jij ook deelnemen?

Verdubbeldaad 97: Zet onderaan je mails een verzoek om het bericht niet af te drukken (Tineke)
De Verdubbeldame ontving een email van Tineke. Onderaan de mail stond in kleine groene letters 'Red een boom: druk deze e-mail niet onnodig af!' Tineke vroeg de Verdubbeldame te overwegen ook een soortgelijk verzoek onder haar mails te zetten. Dat heeft ze meteen gedaan bij haar prive-emailadressen, en volgende week zal ze het bij haar werkemail ook instellen. Wie voegt ook zo’n papierbesparende tekst toe? Instellen kan bij de meeste aanbieders via de optie 'handtekening'. 

Verdubbeldaad 98: Doneer restanten buitenlands geld aan een goed doel (Mirjam)
Je kent het vast wel: je bent op vakantie geweest en hebt bij thuiskomst nog wat vreemde valuta over. Te weinig om in te wisselen, maar ook zonde om weg te gooien. Dus blijft het maar slingeren in een keukenkastje. Mirjam attendeerde de Verdubbeldame op een goede bestemming: "Hi Verdubbeldame, heb jij nog buitenlands kleingeld thuis liggen? Ik wel en daar doe ik helemaal nix mee. De volgende keer dat ik op Schiphol ben (duurt nog even, maar goed, ga ik al dat kleingeld meenemen en daar doneren. Doe je mee?" De Verdubbeldame ontdekte via de zoekmachine ook elders in het land inzamelpunten van andere goede doelen, o.a.:
  • Brinkie-inzamelbussen vind je op tientallen locaties in en rond Amsterdam, en verder in Venlo en Roermond. De opbrengst gaat naar lokale kinderboerderijen, gehandicaptenzorgboerderij Umang in Mumbai (India) of naar giro 555. De vrolijk beschilderde bussen worden wekelijks geleegd door de initiatiefnemer Toon Borst, die op zijn bakfiets de omgeving doorkruist.
  • De Guusje Nederhorst Foundation verbetert de leefomstandigheden van kinderen in opvangcentra. Er is een inzamelbus in Den Haag.
  • In alle collectebussen van de Nierstichting mag je ook buitenlands geld gooien.
  • Projecten van Kerk in Actie zijn te steunen via de bus in Utrecht.
  • Er zijn op internet verschillende plaatselijke initiatieven te vinden. 
De Verdubbeldame heeft nog wel wat buitenlands geld liggen. Als ze morgen in Amsterdam is zal ze proberen dit in een Brinkie-inzamelbus gooien, en anders stuurt ze het op. Wie doet ook mee met Mirjams actie?

Verdubbeldaad 99: Teken tegen repressie in Rusland (Welmoed)
Op het Zwarte Cross festival wordt vandaag actie gevoerd tegen het gebrek aan vrijheid aan meningsuiting in Rusland. Onder de slogan 'Naked run for freedom' zullen zo'n 450 demonstranten in hun blootje gaan rondrennen. De Verdubbeldame slaakt een zucht van verlichting dat ze niet uit de kleren hoeft om toch haar stem te laten horen. Welmoed vroeg haar namelijk om net als zij de petitie van Amnesty te tekenen om druk uit te oefenen op de Russische regering. Met nieuwe wetten legt president Poetin critici stap voor stap het zwijgen op, zodat het verkondigen van je mening steeds moeilijker en gevaarlijker wordt. De punkgroep Pussy Riot heeft dit aan den lijve ondervonden, maar ook andere journalisten, mensenrechtenactivisten, advocaten, homo’s en kunstenaars zijn het mikpunt. De Verdubbeldame tekende, wie tekent ook?

Zelf ook in actie komen? 
Laat hieronder weten welke van deze acties jij wilt verdubbelen, zodat de impact nog groter wordt (klik op 'comments and reactions' als je geen reactieformulier ziet). Ook de meeste van de 96 vorige acties zijn nog steeds te verdubbelen. Kijk hier voor een overzicht. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...