donderdag 22 oktober 2015

Geefmaand November: een maand lang lieve dingen doen voor anderen

"Komt er dit jaar weer een Geefmaand?" werd de Verdubbeldame al een paar keer gevraagd. Dat antwoord kan ze nu geven: Ja! En ze heeft er weer zin in! Doe jij ook mee?

Gedurende een maand gaan we iedere dag iets aan een ander geven. Een tastbaar geschenk, een helpende hand, onverdeelde aandacht of welke andere gift dan ook. Soms aan een goede bekende, soms aan een volslagen vreemde. Soms piepklein en soms wat groter. Maar altijd met volle overgave, en zonder een tegenprestatie verlangen.


"Ben alweer aan het oefenen! Getrakteerd op koffie en de ober bewust (kleine) fooi gegeven!"
(Jocyta)

Hoe werkt het?

Er is eigenlijk maar één echte spelregel: 'Geef 30 dagen lang iedere dag iets aan een ander’. Hoe je die spelregel invulling wilt geven, wat je geeft aan wie, en hoeveel tijd en geld je er aan wilt besteden, is helemaal aan jou zelf. De een legt het liefst de eigen familie en vrienden in de watten, terwijl de ander zich wil richten op de buitenwereld. Alles kan en mag, en ook een lege portemonnee hoeft geen belemmering te zijn. Het belangrijkste is dat je dingen kiest die bij je passen, zodat je vanuit je hart en vooral met veel plezier kunt geven.

Deel ervaringen en inspiratie in de Facebookgroep

Je komt het meest in de ‘schwung’ van de maand als je dagelijks voor jezelf vastlegt welke geefacties je hebt ondernomen en hoe je die ervaren hebt, maar ook welke onverwachte cadeautjes er op jouw eigen pad zijn gekomen. Houd je dit dagboekje het liefst helemaal voor jezelf? Prima! Wil je je ervaringen delen op je eigen blog, op twitter (#geefmaand) of aan de keukentafel? Ook helemaal goed!

Van voorgaande jaren weten we dat het motiverend en inspirerend werkt als deelnemers met elkaar in contact blijven en ervaringen uitwisselen. Uit de evaluatie van vorig jaar en een recente kleine rondvraag leiden wij af dat een Facebook-groep de voorkeur heeft boven een gezamenlijk blog, en dat deze dan besloten moet zijn zodat je bijdrages niet automatisch voor je hele vriendenlijst te zien zijn. Vandaar dat we dit jaar hebben gekozen voor een ontmoetingsplek op Facebook: de (besloten) facebookgroep ‘Geefmaand November wordt hopelijk een bloeiende en levendige inspiratieplek waar het geefplezier vanaf spat. Ook zal er gedurende de maand een aantal keer een nieuwsbrief verschijnen (een tip van een deelnemer van vorig jaar), met onder meer voorbeelden van geefacties die de dagen ervoor ondernomen zijn. Deze nieuwsbrief wordt via de mail verspreid.Meld je aan als deelnemer of meelezer

- Antwoorden op veelgestelde vragen vind je hier.
- Al overtuigd? Je kunt je voor de Geefmaand aanmelden via dit aanmeldformulier.
- De Facebookgroep ‘Geefmaand November’ vind je hier.
- Wil je niet actief meedoen aan de Geefmaand, maar deze wel op de voet volgen? Word dan lid van de Facebookgroep en/of meld je aan voor de nieuwsbrief (optie twee).

Kom alvast in de stemming...

Wil je nog eens nalezen wat we voorgaande jaren met z'n allen ook alweer uitgespookt hebben? Dat kan hier: http://geefmaand.wordpress.com (blog van 2015) en http://geefmaand.blogspot.nl (blog van 2014).

Ken je andere mensen die misschien mee willen doen? Nodig ze gerust uit!


Was getekend,
Marije Braakman (de Verdubbeldame) en Welmoed Verhagen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...