zondag 9 februari 2014

De Verdubbeldame haalt geld op voor Stichting Rumahbambu (109)

Margriet zet zich al bijna tien jaar in voor kansarme kinderen in Indonesië en richtte hier in 2008 een stichting voor op, Stichting RumahBambu: "We organiseren projecten op het gebied van educatie, huisvesting, voeding, gezondheidszorg en recreatie." Ze benaderde de Verdubbeldame omdat ze naar manieren zocht om de naamsbekendheid en de financiële draagkracht te vergroten. Maar het was even zoeken naar de wijze waarop de Verdubbeldame een zinnige bijdrage kon leveren.

Kansen voor achtergestelde kinderen in Indonesië  

Stichting RumahBambu steunt momenteel 163 kinderen op twee scholen. Op de website leest de Verdubbeldame: "De kinderen komen uit zeer arme gezinnen, veel van de ouders werken op de plaatselijke vuilnisbelt. Het basisonderwijs in Indonesië is gratis (hoewel ook daar schooluniformen en boeken zelf betaald moeten worden), maar vaak wordt wel als voorwaarde gesteld dat de kinderen al kunnen lezen en schrijven. Het kleuteronderwijs (TK) waar dit geleerd wordt is echter niet gratis. Beide scholen voorzien hierin voor kinderen uit gezinnen die zich dit niet kunnen veroorloven. Wij ondersteunen de scholen waar nodig door middel van het aanschaffen van lesmateriaal, opknappen van de schoolgebouwen, verstrekken van maaltijden, uitdelen van schooluniformen, verlenen van medische hulp en het aanbieden van ontspannende activiteiten."

Kindertjes die door stichting Rumahbambu worden ondersteund.
Van Dam tot Damloop 

Margriet wilde geld inzamelen voor haar stichting door mee te doen aan de Van Dam tot Damloop. Ze mailde de Verdubbeldame met de vraag om ook mee te rennen. De Verdubbeldame was nog hard doende haar smoezen op te poetsen, toen Margriet zich weer meldde: "Ik [...] wil vragen of we het kunnen veranderen. Waar ik voor onze stichting namelijk op zoek naar ben is nieuwe manieren te zoeken voor fondsenwerving, meer naamsbekendheid en donateurs. Door samen 6,4 km te lopen gaat dat doel niet echt lukken denk ik."

Margriet behaalde de finish (foto gejat van fb-pagina van de stichting)
Margriet liep de 6,4 kilometer zelf wel. Blessures en onervarenheid deerden haar niet: ze behaalde de finish! De Verdubbeldame sponsorde haar met 10 euro.

Collectebus in toko 
 
In plaats van mee te rennen vroeg ze de Verdubbeldame om een RumahBambu-collectebus proberen te plaatsen bij een toko in de buurt: "We hebben hier in de buurt al verschillende toko's gehad en de meeste zijn wel enthousiast om er eentje te plaatsen voor een maand of zelfs langer." Volgens haar eigen kleine lettertjes neemt de Verdubbeldame in principe geen fondsenwerfverzoeken aan, maar regels zijn er om gebroken te worden. Ze nam de uitdaging dus aan. De volgende heikele kwestie diende zich aan: het zou een boel geld opsnoepen om zo’n spaarpot van Hoofddorp naar Rotterdam te krijgen, en later weer terug naar Hoofddorp.

Rumabambu-spaarpot in een toko
Schminken op kinderfeestjes

De Verdubbeldame mailde Magriet: "Ik zat wat te denken over de verzendkosten van zo'n spaarpot en had opeens nog een ander idee! Ik heb net de Kleuringsdienst gelanceerd, waarmee ik schmink om geld op te halen voor verschillende kleine stichtingen die zich voor kinderen in achterstandssituaties inzetten. Als ik ga schminken op een kinderfeestje vraag ik een donatie voor een goed doel, en dan zou ik ook een of meerdere keren voor RumahBambu kunnen schminken. Wat vind je daarvan? Zou het als alternatief kunnen dienen voor een spaarpot bij een toko?" Strikt genomen is er dan niet echt meer sprake van 'verdubbelen', maar Margriet antwoordde: "Jaaah, dat is zéker een goed idee! Wat kan je mooi schminken zeg! Ik had inderdaad ook al over die verzendkosten na zitten denken....Leuk alternatief, hier krijg ik wel energie van! :)"

En zo geschiedde...

Deze woensdag schminkte de Verdubbeldame op het feestje van de 5-jarige Elise...

De kinderen worden een voor een onder handen genomen...

En dan op de foto gezet, want de moeder van Elise heeft een fotostudio aan huis!

... en gisteren op het Mickey & Minnie Mouse-themafeest van Jachairo (3) en Delaysa (2). 

Van de kinderen geen foto's maar wel van de 'echte' Minnie die met ze kwam dansen.

De totaalopbrengt was een heleboel roze vlindertjes, een prinsesje, een bloemenfee, twee spidermannen, een wolf, drie Disney-muizen, een aantal wuppie-tattoos... en 32,50 euro. Dit geld gaat naar RumahBambu!

 Verdubbelaars

Andere verdubbelaars zijn ook welkom. Nee, die hoeven heus niet de schminkkwast ter hand nemen en daar een denkbeeldige collectebus naast te zetten. Margriet: "We kunnen proberen of anderen ook een spaarpot willen plaatsen (...) Het zouden eerder mensen zijn die zelf een winkel of iets dergelijks hebben die zeggen dat ze wel een tijdje een spaarpot willen? Ik weet niet of mensen met eigen bedrijven/winkels ook jouw website lezen? Ik ga vaak op toko's af, vanwege de affiniteit met Indonesië... maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet!" Wil je helpen ergens tijdelijk een collectebus te plaatsen? Neem dan contact op met Margriet. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...