zondag 16 februari 2014

Random Acts of Kindness (RAK) Week - Dag 7

Het is de internationale Random Acts of Kindness Week en de Verdubbeldame doet mee. Net als Mirjam, Gieta, Bianca, Jocyta, Sabine, Marianne, Johmar, Franca, Firma Fluitekruid, de Zinkende Surfer, Cora, Martine, nog een Martine, Ronald, Heleen, Joke, nog een Joke, Lin en Margriet. Vandaag is alweer de laatste dag, al hebben een paar deelnemers al laten weten dat ze nog lekker even doorgaan. De Verdubbeldame dacht zaterdag in een opwelling dat ze zondag spetterend wilde afsluiten met enkele onvergetelijke en uiterst originele RAK-daden. Maar ach. Toen was het zondag, en waren een paar kleinere vriendelijke acties ook wel weer okee.

Zwerfkattenupdate
- Jaren zag de Verdubbeldame met lede ogen aan hoe een paar straten verderop een kat rondzwierf. Hij werd trouw gevoerd door een morsig oud vrouwtje, dat te slechthorend was om een gesprek mee te beginnen over een andere oplossing. Vorig jaar zomer overleed dit kattenvrouwtje plotseling. Met een flink ontstoken oog liep de kat verloren rond. Een paar buurtgenoten, waaronder de Verdubbeldame zelf, brachten hem soms wat te eten.


"Dat beessie kan niet aarden in een huis," meende de buurt. "Dat zullen we nog wel eens zien," dacht de Verdubbeldame. Ze plaatste een noodkreet op facebook. Marlies uit Deventer (ook bekend van enkele verdubbelverzoeken) meldde zich: zij had net op het punt gestaan een oudere, kansloze kat uit het asiel te halen, en zag wel wat in dit Rotterdamse 'projectje'. Na een traumatiserende vangactie (voor zowel kat als vangster) ging de kat naar Deventer. De inmiddels tot Arie omgedoopte kat paste zich vlekkeloos aan het huiselijke gezinsleven aan, en is daar nu helemaal op z'n plek. En naar buiten? Ho maar, hij ligt liever bovenop de verwarming!

Hier trouwens een ontzettend vertederend filmpje van toen hij net gevangen was en een paar dagen bij de Verdubbeldame bivakkeerde. 

Veel buurtgenoten zullen niet weten waar de kat opeens gebleven is, en zich dat misschien afvragen. De Verdubbeldame was al tijden van plan een briefje op te hangen om te vertellen wat er met de kat gebeurd is. Vandaag maakte ze daar eindelijk werk van.


Op zijn oude favoriete hangplekken hing de Verdubbeldame deze postertjes op. Kwalificeert dat als een RAK-actie? De Verdubbeldame vindt van wel, al gaan de echte credits natuurlijk naar Marlies en haar gezin!

  
Vogelverwennerij
- We blijven in dierensferen. Al tijden staat verdubbeldaad 126 op de lijst: "guerrilla-voeder de vogeltjes door op openbare plekken voer op te hangen." Eind december kocht de Verdubbeldame een vogelverwenpakket, om vervolgens te wachten tot de sneeuwstormen en koudefronten over het land zouden trekken. Inmiddels vermoedt ze dat ze daar voorlopig niet meer op hoeft te rekenen. Om de verdubbeldaad toch in een light-variant uitgevoerd te hebben hing ze vandaag één zakje pinda's in een boom.


Weggeefspul
- De Verdubbeldame zette vandaag boeken op marktplaats en bol. Maar ja, boeken waar de Verdubbeldame heel antroposofisch in heeft zitten krassen zijn natuurlijk niet meer verkoopbaar. Deze dus: 


Daarom bood ze dit boek gratis aan op de facebookpagina Doorgeefboeken, waar zich meteen een geïnteresseerde meldde. In een Rotterdamse hoek bood ze een set aangebroken verzorgingsproducten aan die ze zelf niet meer gebruikt omdat ze op natuurlijke middeltjes is overgestapt; ook die vonden gretig aftrek. Alleen haar collectie cassettebandjes bleek niet echt begerenswaardig.

Hiermee sluit de Verdubbeldame haar RAK-week af. Ze is nog wel razend benieuwd naar de ervaringen van de andere deelnemers. Dus...

... Hoe was jullie zevende RAK-dag?

Sla ook de blogjes van Martine en Mm-iirraah en de Zinkende Surfer (dag 3 t/m 6 en dag 7) niet over!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...