zaterdag 15 februari 2014

Random Acts of Kindness (RAK) Week - Dag 6

Het is de internationale Random Acts of Kindness Week en de Verdubbeldame doet mee. Net als Mirjam, Gieta, Bianca, Jocyta, Sabine, Marianne, Johmar, Franca, Firma Fluitekruid, de Zinkende Surfer, Cora, Martine, nog een Martine, Ronald, Heleen, Joke, nog een Joke, Lin en Margriet. De Verdubbeldame doet verslag van de 'random acts of kindness' die ze de zesde dag uitvoerde.

Winnaars boekenweggeefactie 


Eergisteren vlooide de Verdubbeldame haar boekenkast uit. Van die stapel boeken besloot twee boeken te verloten. De uitverkorenen zouden zelf mogen kiezen welke. De online lootmachine koos voor:


Marit en Huldra hebben inmiddels hun keuze gemaakt: Marit krijgt 'Wrecked' thuisgestuurd, en Huldra laat het boek 'Met kinderen creatief de wereld rond' als verrassing elders bezorgen. Het boek 'Chickensoup for the soul' dat de Verdubbeldame van Mirjam kreeg ging vanochtend al mee met Firma Fluitekruid. De rest van de boeken gooit de Verdubbeldame op bolpuntcom, of zet ze in de ruilboekenkast in huis.

[Trouwens, die winnares Marit, hè? Daar kwam de Verdubbeldame toevallig mee in contact toen de Verdubbeldame op een boekenweggeefpagina '29 Gifts' aanbood, het boek dat aanleiding gaf tot de Geefmaand. Marit bleek van 14 januari tot 14 februari een Lichtpuntjes-maand te organiseren, waarbij een groep mensen elke dag 'lichtpuntjes' verspreidde door lieve dingen te doen voor anderen. Ze gaat nu verder met Lichtpuntjes 2.0, en haar dochter wil in haar studentenkring een maand lang random acts of kindness uitvoeren, is dat niet super?]

Sokken voor Syrië
Firma Fluitekruid kwam langs om een geleend boek terug te brengen. De Verdubbeldame gaf haar een tasje sokken mee, voor één van haar buurvrouwen die kleding voor Syrië inzamelt. De Verdubbeldame heeft in de afgelopen tijd al veel kleding weggedaan, en dacht dat ze niets meer te doneren zou hebben. Tot ze gisteren op facebook een hartverscheurende foto zag van een hulpverleenster die haar eigen sokken uittrok om ze bij een Syrisch vluchtelingetje aan de koude voeten te doen. De sokkenla, die had de Verdubbeldame nog niet kritisch uitgevlooid.

Kokkerellen voor de papa
De vader van de Verdubbeldame kwam helemaal uit Enschede -deels zelfs met pendelbus- naar Rotterdam. Ze wilde hem graag gastvrij ontvangen met lekker eten, zonder dat hij zou merken dat ze maar voor weinig geld boodschappen had kunnen doen. Ze schraapte alle resten bij elkaar, zette de wekker en sloeg 's ochtends aan het koken en bakken. Op tafel verschenen die dag verantwoorde banaan-havermoutkoekjes (dank Sterre voor het idee!), pompoensoep, afbakbroodjes met 'eier'salade van tofu, en voor het avondeten vegan pannenkoekjes met appelcompote. Best een feestmaal, al zegt ze het zelf. Ze gaf haar vader ook een set wenskaarten met afbeeldingen van haar tekeningen mee.


Durf-te-vragen
's Avonds struinde ze nog even rond in de facebookgroep Durf te vragen op zoek naar noodkreten van mensen waar ze een antwoord op kon geven. Dat lukte in een paar gevallen.

Ze kreeg ook weer een boel onverwachte cadeautjes
- Van haar vader een Kruidvat-treinkaartje en de tablet (!) die hij zelf niet meer gebruikte. Te traag om internet mee op te gaan, maar perfect om haar muziek op te zetten. Verwenneritis!
- Een pak bio-afbakbroodjes van de Vermeerdermeneer, die bij de lunch werden ingezet.
- Van Firma Fluitekruid een bon voor een diner-voor-twee bij Hotspot Hutspot, een Rotterdams restaurant waar wordt gekookt met streekgerechten en waar kinderen uit de buurt koken en bedienen. Waarschijnlijk omdat ze per ongeluk koffie had gemorst op het boek waarover de Verdubbeldame had gezegd: "Voorzichtig mee doen hoor, want ik wil hem weer verkopen." Zo'n vermanende boodschap is natuurlijk ook vragen om ongelukken.
- Van Marianne een e-cardje van Greenpeace.

En, hoe was jullie zesde dag?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...