dinsdag 11 februari 2014

Random Acts of Kindness (RAK) Week - Dag 2

Het is de internationale Random Acts of Kindness Week en de Verdubbeldame doet mee. Net als Mirjam, Gieta, Jacqueline, Bianca, Jocyta, Sabine, Marianne, Johmar, Franca, Firma Fluitekruid, Cora, Martine, nog een Martine, Ronald, Heleen, Joke, nog een Joke en Lin. En Margriet voor spek en bonen. De Verdubbeldame doet verslag van de 'random acts of kindness' die ze de tweede dag uitvoerde.

Dag 2 van de Verdubbeldame

Kunstenaarsmateriaal
- Op dinsdag begeleidt de Verdubbeldame een schildergroep voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (ja, de Verdubbeldame heeft echt de leukste baan ter wereld!). 's Ochtends is dit een flinke club mensen, maar 's middags heeft ze alle tijd en aandacht voor twee maar clienten. Eén mevrouw heeft zich nu onder begeleiding van de Verdubbeldame op de techniek 'mixed media' gestort: het combineren van acrylverf met allerlei andere materialen. Stof, vilt, papier, gips, kranten, knopen, wol, houten figuurtjes, behang, kralen... je kan het zo gek niet bedenken.

Schilderijtjes van de cliënte, te koop voor 3 tot 5 euro per stuk

Vanochtend nam de Verdubbeldame wat oude vellen bladmuziek mee van huis (leuk als half-doorschemerend ondergrondje) en een pot 'modeling paste' (om relief aan te brengen op het canvasdoek), die de mevrouw in haar schilderijen kan verwerken. Ze ging er enthousiast mee aan de slag:

De modeling paste wordt uitgeprobeerd

Weggeefspullen
- Een vriendin uit Nijmegen kwam eten. Terwijl de Verdubbeldame de laatste hand legde aan het maaltje, vroeg ze: "Wil je even in mijn weggeefdoos kijken?" Dat wilde ze wel. Vriendin plukte er een spelletje uit, en een ecologische lavendel-roomspray waar ze erg mee in haar nopjes was. Vriendin mocht na het eten de tandenborstel van de Verdubbeldame lenen, en de tandpasta uitproberen die zij gisteren zelf gemaakt heeft van baking soda, kokosolie, pepermuntolie en Keltisch zeezout.

NL Doet
- De Verdubbeldame schreef zich vandaag in voor NL Doet, de grote vrijwilligersdagen op 21 en 22 maart. Op de gekste plekken in Nederland kunnen mensen een dag(deel) als vrijwilliger de handen uit de mouwen steken. De Verdubbeldame koos voor een high tea voor families die een kind met het Down syndroom hebben. Er werden onder andere mensen gezocht om te knutselen met de allerjongsten en om de kinderen te schminken. Beide vindt de Verdubbeldame erg leuk om te doen (zie hier haar schminkpagina).

Verdubbeldag
- Ook borrelden de ideeën voor een heuse Verdubbeldag in mei, en ondernam de Verdubbeldame alvast de eerste concrete stappen. Op de Verdubbeldag gaan we Philémonne helpen om cadeausetjes 'a Little Something' in te pakken, maar er kunnen nog meer workshops worden gevolgd en live acties worden verdubbeld. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaartjes knutselen en schrijven voor zieke en/of eenzame mensen, brieven schrijven voor Amnesty, of zaadbommen maken van bijvriendelijk bloemenzaad? De Nijmeegse vriendin had een geweldig idee voor een workshop die zij misschien kan verzorgen. De Verdubbeldame laat alles nog even verder borrelen, en meldt binnenkort meer!

En, hoe was jullie tweede dag?

De Zinkende Surfer schreef hier over haar eerste en tweede RAK-dag. Een fragment: "Bij een bushalte haalde ze haar portemonai tevoorschijn en strooide het kleingeld in het bushokje. De volgende die op de bus  moest wachten had wat te doen."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...