zondag 9 februari 2014

Verdubbeldaad 145: Doe mee aan de Random Acts of Kindness Week

"Ik zie dit nu pas, doe je mee?" vroeg Mirjam vandaag via Facebook. "Gelukkig hebben we nog een dag om ons voor te bereiden," antwoordde de Verdubbeldame. Dat was codetaal voor: "Ja."

De Verdubbeldame ontving de afgelopen weken een flink aantal verdubbelverzoeken die de komende periode de revue zullen passeren, maar het verzoek van Mirjam kan niet langer wachten: 

Verdubbeldaad 145: Doe mee aan de internationale Random Acts of Kindness Week van 10 t/m 16 feb (Mirjam)

Op maandag 10 februari begint de internationale Random Acts of Kindness Week. Over heel de wereld worden mensen uitgenodigd om een week uit hun alledaagse routine en comfortzone te stappen en elke dag een 'random act of kindness' uit te voeren. Een 'random act of kindness' is een vriendelijk gebaar naar een ander toe, zomaar. En dat hoeft niets te kosten. Zomaar iets aardigs doen voor een bekende of onbekende. Iemand vriendelijk toelachen, een ander voorlaten bij de kassa of dat laatste plekje in de bus gunnen, oude kleren of spullen doneren aan een goed doel, een verwaarloosde vriendschap oppikken, of iemand met een complimentje, een kaartje of een telefoontje laten weten dat je om hem of haar geeft. Op de site van de Random Acts of Kindness Foundation vind je op de voorpagina tien ideeën, en hier nog honderden andere ideeën.

De week doet de Verdubbeldame erg denken aan de Geefmaand November, een uitdaging die ze eerder aanging met maar liefst vijftig deelnemers. Wat ze een maand kan doen, kan ze toch ook nog wel een extra week? Wie houdt er ook van spontane acties en haakt aan? Samen gaan we een week lang vriendelijkheid verspreiden. Je hoeft geen grootscheepse heldendaden te verrichten (al mag dat wel natuurlijk), het zijn de kleine gebaren die anderen een glimlach ontlokken waar het om draait!

Huidig aantal verdubbelaars: 18,5 (de Verdubbeldame, Gieta, Jacqueline, Bianca, Jocyta, Sabine, Marianne, Johmar, Franca, Firma Fluitekruid, Cora, Martine1, Martine2, Ronald, Heleen, Joke, Jokezelf, Lin, [Margriet])
 
  
In de stemming komen (of gewoon even lekker janken)?
  • Kijk dan vooral naar dit filmpje waarop verschillende hartverwarmde acts of kindness zijn vastgelegd. 
  • En naar dit ontroerende filmpje, over een vreemde die stiekem de restaurantrekening betaalt van een familie met een gehandicapt kind.
  • En naar dit filmpje van een Pakistaanse jongen die op zijn verjaardag 22 acts of kindness uitvoert, in plaats van een feestje te geven. 
  • Of wat dacht je van dit filmpje vol ontroerende momenten die vanuit auto's zijn gefilmd?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...