woensdag 12 februari 2014

Random Acts of Kindness (RAK) Week - Dag 3

Het is de internationale Random Acts of Kindness Week en de Verdubbeldame doet mee. Net als Mirjam, Gieta, Jacqueline, Bianca, Jocyta, Sabine, Marianne, Johmar, Franca, Firma Fluitekruid, Cora, Martine, nog een Martine, Ronald, Heleen, Joke, nog een Joke en Lin. En Margriet voor spek en bonen. De Verdubbeldame doet verslag van de 'random acts of kindness' die ze de derde dag uitvoerde.

Dag 3 van de Verdubbeldame

Happy Birthday Colin!
- Colin is een Amerikaans jongetje dat op 9 maart 11 jaar oud wordt, en een aan autisme verwante stoornis heeft. Hierdoor ligt hij op school buiten de groep. Hij liet zijn moeder weten dat hij geen partijtje wilde geven: "Mom, who am I going to invite? I don't have any friends." Zijn moeder liet het er niet bij zitten en besloot een surprise party voor haar zoon te organiseren op facebook. Ze maakte de pagina 'Happy Birthday Colin' aan en vroeg vrienden en bekenden om bemoedigende en lieve berichten voor hem achter te laten. Pas op zijn verjaardag zal ze Colin de pagina laten zien. Wie had dat kunnen bedenken: inmiddels hebben wereldwijd al meer dan een miljoen mensen de pagina geliked en een felicitatie achtergelaten voor Colin! Ook per post stromen de felicitaties binnen. De Verdubbeldame plaatste vandaag een youtube-filmpje met het Nederlandse liedje 'Lang zal ze leven' op Colins pagina. 

  
Tijdschriften in de wachtkamer
- Vandaag had de Verdubbeldame een afspraak met de tandarts. Ze nam de recentste uitgave van consumindertijdschrift Genoeg mee, en de Flair waar ze zelf deze maand in stond (en waar ze nog een paar exemplaren van thuis heeft liggen) mee, en liet die quasi-nonchalant achter op de leestafel in de wachtkamer.


Eigenlijk had het verhaal dubbel zo mooi kunnen zijn, want daarna moest de Verdubbeldame naar een specialist in het ziekenhuis, waar ze ook in een wachtkamer werd neergepland. Het tijdschriftenaanbod had daar ook wel wat mogen worden uitgebreid. Maar daar had ze even niet aan gedacht. 

En, hoe was jullie derde dag?

- Mirjam schreef er twee stukjes over op haar blog Kaza Maria
- Martine schrijft op Geef met je Hart over haar tweede en derde dag
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...