dinsdag 2 september 2014

Zondag 7 september: workshops en activiteiten rond naastenliefde

Een maand na de Verdubbeldag, een dag vol wereldverbeterende workshops en activiteiten, kreeg de Verdubbeldame een email van het Museum Catharijneconvent in Utrecht. Het museum riep de hulp van de Verdubbeldame in bij het opstellen van een programma voor een soortgelijke dag, maar dan met activiteiten rond het thema 'naastenliefde'. De Verdubbeldame liep direct over van enthousiasme (en bemoeizucht).

In het Museum Catharijneconvent is vanaf 13 september de tentoonstelling 'Ik geef om jou! Naastenliefde door de eeuwen heen te zien' te zien. Tijdens het Utrechtse Uitfeest op zondag 7 september wordt dit ietwat oubollig klinkende thema vertaald naar de hedendaagse tijd. Bezoekers kunnen bij de Verdubbeldame een theaterimprovisatieworkshop 'Naastenliefde voor dummies' volgen. Fotootje Vandaag verzorgt een doorlopende workshop 'strooitekeningen maken'. Hanneke die op de Verdubbeldag een workshop Loesje-posters schrijven gaf is ook nu weer van de partij. Kijk hieronder voor het volledige programma.


PROGRAMMA

2014-Uitfeest Soep [jpg]Tijd: Open inloop tussen 12:00 en 17:00
Adres: Lange Nieuwstraat 38, Utrecht
Toegang: Helemaal gratis, inclusief een warm kopje soep

Kijkje achter de schermen van de tentoonstelling
13.00 - 13.30, 14.30 - 15.00 en 16.00 - 16.30 uur
Het Uitfeest is de aftrap van het nieuwe culturele seizoen, met voor elke bezoeker een gratis kop warme soep om in de stemming te komen. De tentoonstelling 'Ik geef om jou! Naastenliefde door de eeuwen heen' is momenteel in de laatste opbouwfase. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te nemen? Een van de tentoonstellingsmakers neemt je tijdens het Uitfeest mee voor een sneakpreview.

2014-Uitfeest Ambulance [jpg]EHBO demonstraties
13.00 - 17.00 uur
Hoe ziet een ambulance er van binnen uit? Wat doe ik bij een ongeval? Een mens in nood kunnen helpen met EHBO-vaardigheden is een mooie vorm van naastenliefde. Door te weten wat je kunt doen, kan je snel iemand helpen. Tijdens het Uitfeest zijn er doorlopend EHBO demonstraties en kan je een kijkje nemen in een ambulance. Help een ander en ontdek de basisregels om eerste hulp te verlenen!

2014-Uitfeest Loesje [jpg]Loesje-workshop
12.30 - 13.30, 14.00 - 15.00 en 15.30 - 16.30 uur
Ontdek je creativiteit en maak je eigen Loesje-poster! Loesje leert je op een positieve manier naar onderwerpen kijken. Tijdens het Uitfeest gaat Loesje aan de slag met het thema naastenliefde. Wat doe jij voor een ander? En hoe kan je anderen stimuleren om ook wat voor een ander te gaan doen? Je ontdekt het in deze leuke en leerzame workshop. 

2014-Uitfeest Complimenten [jpg]Complimentenworkshop
13.30 - 14.00, 14.30 - 15.00 en 15.30 - 16.00 uur
Wees eens wat aardiger voor de ander en geef wat vaker een complimentje! Complimenten halen het beste in iemand naar boven. Toch vinden mensen het geven van complimenten vaak lastig. Er wordt sneller gezegd wat er niet goed is gegaan, in plaats van wat er wel goed is gegaan. In deze workshop ervaar je dat het helemaal niet zo moeilijk is om zo nu en dan een compliment uit te delen. Een compliment geven kost niets, maar levert veel op.

2014-Uitfeest Theaterimprovisatie [jpg]Theaterimprovisatie
14.00 - 14.45 en 15.30 - 16.15 uur
Wat is er nodig om een heuse weldoener te worden? Kom er achter tijdens de theaterimprovisatieworkshop 'Naastenliefde voor dummies'. Met speelse opdrachten maak je kennis met theaterimprovisatie en komt de weldoener in jou naar boven. Er passeren diverse bekende weldoeners uit de geschiedenis de revue dus laat je inspireren!

Swingen met Dj's Funkel & Funkel
13.00 - 17.00 uur
Jazz, Swing, Gipsy, Latin, Exotica en meer uit 'The Golden Age Of Jazz'. Alles vinyl, altijd sfeerverhogend! Lees hier meer.

Random art of kindness
2014-Uitfeest Random art [jpg]12.00 - 17.00 uur
Strooi een beetje vrolijkheid de wereld in met een strooitekening! Dit zijn kleine tekeningen die je op onverwachte plekken achterlaat. Bijvoorbeeld in een bibliotheekboek, op het bankje van de bushalte of in een willekeurige brievenbus of jaszak. Ook geschikt voor mensen die (denken dat ze) niet kunnen tekenen. Of maak een 'take-away': een advertentie met afscheurbriefjes die je kunt ophangen in de supermarkt, een lantaarnpaal of een openbaar prikbord. Dat is nog eens een leuke opsteker voor een ander!
 
= Over het Utrecht Uitfeest! =
Het Uitfeest draait vooral om plezier in cultuur. Culturele instellingen openen die dag hun deuren en tonen voorproefjes van dat wat komen gaat. Op meer dan negentig locaties laten culturele instellingen en performers zien wat zij komend jaar in petto hebben. Het Utrecht Uitfeest is een initiatief van cultuurpromotie Utrecht. Zie ook Culturele Zondagen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...