woensdag 26 oktober 2016

Geefmaand November 2016: Een maand lang lieve dingen voor anderen

De dagen worden kouder, maar wij zorgen voor warmte! Op 1 november 2016 gaat de vierde editie van de Geefmaand November van start.

Gedurende een maand geven we iedere dag iets aan een ander. Een cadeautje, een kaartje in de brievenbus, een zelfgebakken taart, een dikke knuffel, een helpende hand bij een klusje, een luisterend oor, een compliment of welke andere gift dan ook. Zomaar. Soms aan een goede bekende, soms aan een volslagen vreemde. Soms piepklein en soms wat groter. Maar altijd met volle overgave, en zonder een tegenprestatie verlangen. Doe je mee?Hoe werkt het?

Er is eigenlijk maar één echte spelregel: 'Geef 30 dagen lang iedere dag iets aan een ander’. Hoe je die spelregel invulling wilt geven, wat je geeft aan wie, en hoeveel tijd en geld je er aan wilt besteden, is helemaal aan jou zelf. De een legt het liefst de eigen familie en vrienden in de watten, terwijl de ander zich wil richten op de buitenwereld. Alles kan en mag, en ook een lege portemonnee hoeft geen belemmering te zijn. Het belangrijkste is dat je dingen kiest die bij je passen, zodat je vanuit je hart en vooral met veel plezier kunt geven.

Deel ervaringen en inspiratie in de Facebookgroep

Je komt het meest in de ‘schwung’ van de maand als je dagelijks voor jezelf vastlegt welke geefacties je hebt ondernomen en hoe je die ervaren hebt, maar ook welke onverwachte cadeautjes er op jouw eigen pad zijn gekomen. Houd je zo'n dagboekje het liefst helemaal voor jezelf? Prima! Wil je je ervaringen delen op je eigen blog, op twitter (#geefmaand) of aan de keukentafel? Ook helemaal goed!

Van voorgaande jaren weten we wel dat het motiverend en inspirerend werkt als deelnemers met elkaar in contact blijven en ervaringen uitwisselen. Daarvoor is de Facebookgroep Geefmaand November in het leven geroepen, een bloeiende en levendige inspiratieplek waar het geefplezier vanaf spat!

Meedoen?

- Antwoorden op veelgestelde vragen vind je hier.
- De Facebookgroep ‘Geefmaand November’ vind je hier.

Kom alvast in de stemming...

Wil je nalezen wat we de afgelopen jaren allemaal uitgespookt hebben?
2013: het gezamenlijke blog Geefmaand November 2013
2014: het gezamenlijke blog Geefmaand November 2014
2015: het archief van nieuwsbrieven met overzichten van ondernomen geefacties


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...