zaterdag 14 december 2013

De Verdubbeldame presenteert: verdubbeldaad 134 t/m 136

Na gisteren uitgebreid geposeerd te hebben voor de fotograaf van een bekend damesblad weet de Verdubbeldame het zeker: voor een keertje was het best een ervaring, maar fotomodel wil ze niet worden. Gelukkig heeft ze genoeg andere dingen te doen. Zoals verdubbeldaden verrichten. De afgelopen week stroomden de verdubbelverzoeken binnen. Het waren er zoveel, dat de Verdubbeldame ze gedoseerd bekend zal maken. Over verdubbeldaad 133 vertelde ze woensdag al, want de actie Kasper's Kerstboek loopt alleen nog deze week. Maar vandaag komen daar nog drie andere acties bij. Vandaag lag trouwens ook de wintereditie van Aangenaam in de brievenbus, het magazine van zorgorganisatie Middin, met daarin een interview met de Verdubbeldame. 

De acties die hieronder worden genoemd verrichten de indieners ervan zelf, maar de Verdubbeldame verdubbelt hun inzet door precies dezelfde actie ook uit te voeren. Andere lezers kunnen zich ook als 'verdubbelaar' aanmelden. Een klein initiatief kan zo een grote impact krijgen. En bovendien zijn acties soms makkelijker uit te voeren als je weet dat je er niet alleen voor staat.


Verdubbeldaad 134: Wens via je kerstkaartjes de postbode prettige feestdagen (Mirjam)
De zon scheen nog volop toen de Verdubbeldame dit kerstige verzoek van Mirjam kreeg: "Hi Verdubbeldame, stuur jij nog Kerstkaarten? Van papier, geen digi dus? Ik wel, ik vind het nog steeds leuk om te doen. Dit jaar ben ik van plan om de postbodes een hart onder de riem te steken door op mijn kerstkaarten de postbodes te bedanken voor hun harde werk en hun tegelijkertijd fijne dagen te wensen. Dat ga ik doen door op de enveloppen stickers te plakken met een leuke tekst. Doe je mee Verdubbeldame? Groetjes, fijn weekend!" De Verdubbeldame antwoordde: "Leuk! Die gaat nog even in de la, want op deze nazomerdagen wil ik nog niet aan de Kerst denken! Zullen we ook een (ongefrankeerd) kaartje aan de postbodes/-sorteerders zelf sturen?" Mirjam: "Goed idee, doen we!" Wie doet er ook mee? 

Verdubbeldaad 135: Huur een kerstboom die in januari weer de grond ingaat (Laurie)
Heb je nog geen kerstboom in huis? Doe dan mee met Lauries actie. Laurie van het leuke blog Happier With Less stuurde de Verdubbeldame een email: "ik heb vorig jaar mijn kerstboom niet op straat gelegd voor verbranding, maar we hebben 'm naar een landgoed in de buurt gebracht, waar hij weer in de grond is gezet om verder te leven. Dit jaar (of ergens de komende jaren, hangt af van de sterkte) kunnen we dan onze 'eigen' kerstboom terugkopen. Leek me wel een leuke op te verdubbelen! We doen het dit jaar weer." Een kerstboom huren kan onder meer op landgoed Kraaybeekerhof bij Driebergen, landgoed Duivenvoorde bij Voorschoten, via Adopteer een kerstboom op tien locaties in het land of via Huur een kerstboom in Amsterdam (voor dit jaar uitverkocht). Via Het Kan Wel en Good Sense zijn nog meer uitgiftepunten te vinden. De Verdubbeldame heeft niets op met kerstdecoraties en bomen in huis, maar vindt het wel een ontzettend leuk verzoek. 

Verdubbeldaad 136: Verzoek Denemarken en Noorwegen te stoppen met militaire oefeningen op dieren (Mirjam)
In Denemarken en Noorwegen worden varkens en andere levende dieren beschoten, gestoken en ontleed tijdens militaire trainingsoefeningen. Onnodig, want er bestaan genoeg efficiënte trainingsmethoden waar geen dieren voor nodig zijn: 80% van de NAVO-landen maakt daar al gebruik van. Dierenrechtenorganisatie PETA roept mensen op om de ambassadeurs van Denemarken en Noorwegen aan te schrijven en er bij hen op aan te dringen te stoppen met het martelen van dieren voor militaire trainingen. "Iets voor De Verdubbeldame?" vroeg Mirjam zich af. Jazeker, de Verdubbeldame gaf direct gehoor aan Mirjams oproep. Wie tekent ook protest aan? De brief is al geschreven, je hoeft alleen je naam eronder te typen en op 'verzenden' te klikken. 

Wil je meeverdubbelen?
Laat hieronder weten welke actie jij wilt meeverdubbelen, zodat de impact nog groter wordt (klik op 'Comments' als je geen reactieformulier ziet). Ook de meeste van de 133 vorige acties zijn nog steeds te verdubbelen. Kijk hier voor een overzicht. Heb je zelf een mooi idee voor een kleine wereldverbeterende actie, en zoek je medestanders? De Verdubbeldame hoort het graag! Dien je verdubbelverzoek dan hier in.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...