vrijdag 6 december 2013

De Verdubbeldame presenteert: verdubbeldaad 130 t/m 132

Deze week stond de Verdubbeldame met een mini-interview in het tijdschrift OneWorld, hier online te zien op pagina 9 (wist je trouwens dat je een gratis abonnement op dat blad kunt nemen?). Ondanks dat daarin (onterecht) de indruk wordt gewekt dat de Verdubbeldame wasbaar maandverband smerig vindt, dat ze anti-Douwe Egberts is, en dat ze Verdubbeldame is geworden om free goodies in de wacht te slepen, vindt ze het toch leuk om op die manier haar bestaan verder bekend te kunnen maken.

Al vindt facebookvolger Jaap dat het best een tandje minder kan. Hij roept op tot een nieuwe verdubbeldaad: "een dagje niks/ zen voor Marije. Gewoon omdat ze dat heel erg verdiend heeft!" De Verdubbeldame belooft Jaap om in december minimaal één zen-dagje in te lassen. Verder wil ze in december graag nog even hard doorstomen om haar verdubbel- en blogachterstand in te halen. En weet je wat? Omdat ze het veel te leuk vindt om er na een jaar mee te stoppen, heeft de Verdubbeldame onlangs besloten om in 2014 nog even door te gaan. Maar dan wel op een lager pitje.

Het is vrijdag, dus tijd voor nieuwe verdubbelacties! Onderstaande acties verrichten de indieners ervan zelf, maar de Verdubbeldame verdubbelt hun inzet door precies dezelfde actie ook uit te voeren. Andere lezers kunnen zich ook als 'verdubbelaar' aanmelden. Een klein initiatief kan zo een grote impact krijgen. En bovendien zijn acties soms makkelijker uit te voeren als je weet dat je er niet alleen voor staat.


Verdubbeldaad 130: Bak een appeltaart en deel die met je buren (Ruth)
Ruth kwam met een leuk verdubbelverzoek: "Bak een appeltaart (bij voorkeur met appels uit eigen tuin) en deel die met je buren. Heb ik zondag gedaan en was een groot succes! Van die appeltaart mag je overigens ook zelf een stuk eten hoor! Je moet toch weten wat je je buren voorschotelt :) Veel bakplezier (tip: appels met rozijnen, vanillesuiker, kaneel, citroengras)." De Verdubbeldame heeft al jaren geen taarten gebakken, en wil het best weer eens proberen. Buren, kom maar op de geur af!

Verdubbeldaad 131: Help inheemse volkeren door folders van Survival International te verspreiden (Kim)
De Verdubbeldame ontving een berichtje van Kim: "Beste Verdubbeldame, zou je bereid zijn een keer folders aan te vragen bij Survival International, en die te verspreiden? Zelf verspreid ik ze altijd bij de bibliotheek, biologische supermarkt of op de universiteit." Survival International is een mensenrechtenorganisatie die zich al ruim 40 jaar inzet voor inheemse stammen over de hele wereld. De organisatie helpt hen om hun bestaan, hun grondgebied en hun mensenrechten te verdedigen, en om zelf over hun toekomst te beschikken. Kim: "Zelf hoorde ik voor het eerst over Survival International bij het bekijken van 'Birdwatchers', een ingrijpende speelfilm waarin echte Guarani-Indianen de hoofdrol spelen. Ik wist daarvoor niet dat landroof en racisme jegens inheemse stammen vandaag de dag nog op grote schaal plaatsvond. Ik denk dat dit voor meer mensen geldt. Hoewel ik het erg leuk zou vinden als mensen iets zouden doneren, zou ik al erg blij zijn als de organisatie meer naamsbekendheid zou krijgen, en men er van op de hoogte zou zijn dat geweld tegen inheemse groepen een hedendaags probleem is, en niet alleen iets uit de geschiedenis van de Verenigde Staten. Ik hoop dat je de uitdaging aan wilt nemen!" Hoe actueel het thema is, blijkt als de Verdubbeldame het recente nieuwsbericht leest over de moord op de hoofdrolspeler van de film die Kim zag. De Verdubbeldame zal promotiemateriaal aanvragen en dat op verschillende plekken verspreiden.

Verdubbeldaad 132: Breng je stem uit voor de Belgische solidarity-awards (Martine en Jocyta)
In België looft de ING per provincie vijf solidarity-awards en geldprijzen uit aan verenigingen die de wereld een beetje mooier maken. Martine stemde op haar favoriet en hoopt dat anderen dat ook doen: "Hallo, Als jullie tijd en zin hebben willen jullie dan nog eens jullie stem uitbrengen voor Boks aub (de vereniging voor patiëntjes met een stofwisselingsziekte, zoals ons zoontje Marco)? Al bij voorbaat een dikke, dikke merci!" Maar er ligt concurrentie op de loer: Jocyta vroeg de Verdubbeldame te stemmen op Velt, de Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren, die het geld wil gebruiken voor Samentuinen waar mensen samen ecologisch tuinieren. De Verdubbeldame laat het stemmen over aan Belgische verdubbelaars. Op wie stemmen jullie, Boks of Velt? 

Wil je meeverdubbelen?
Laat hieronder weten welke actie jij wilt meeverdubbelen, zodat de impact nog groter wordt (klik op 'Comments' als je geen reactieformulier ziet). Ook de meeste van de 129 vorige acties zijn nog steeds te verdubbelen. Kijk hier voor een overzicht.
Heb je zelf een mooi idee voor een kleine wereldverbeterende actie, en zoek je medestanders? De Verdubbeldame hoort het graag! Dien je verdubbelverzoek dan hier in.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...