vrijdag 27 december 2013

De Verdubbeldame presenteert: verdubbeldaad 139 en 140

Een jaar lang heeft de Verdubbeldame bijna elke vrijdag één of meerdere 'verdubbeldaden' bekend gemaakt: acties voor mens, dier of milieu die uitgevoerd werden door bloglezers en, in hun voetsporen, door de Verdubbeldame. Andere bloglezers konden (én kunnen) zich ook als 'verdubbelaar' aanmelden. Een actie van één persoon kon zo uitgroeien tot een actie waar soms wel vijftig mensen aan deelnamen! Dit is het laatste vrijdagse overzicht van 2013.

In 2014 gaat de Verdubbeldame op bescheiden schaal verder met het uitvoeren van verdubbeldaden en het bloggen daarover. Verdubbelverzoeken kunnen dus nog steeds ingediend worden, maar de Verdubbeldame kan niet meer beloven dat ze alles uitvoert en ze zal ook niet meer iedere vrijdag een overzicht van nieuwe acties plaatsen.Verdubbeldaad 139: Maak buitenlandse kankerbehandelingen mogelijk door bij te dragen aan de webwinkel NoPresentsNoGlory (Natasja)
Natasja zet zich in voor stichting No Guts No Glory: "Er zijn steeds meer patiënten met kanker die in Nederland volgens hun arts 'uitbehandeld' zijn maar wel baat hebben bij behandelingen tegen kanker in het buitenland. Deze behandelingen worden vaak niet vergoed door de zorgverzekering en moeten zij vaak zelf betalen. De behandelingen lopen al gauw in de duizenden euro's. No Guts No Glory zet zich, alleen met vrijwilligers in om, vooral op ludieke wijze, geld in te zamelen en aandacht te vragen voor dit probleem." Natasja, die zelf haar schoonzusje aan de ziekte verloor, opende onlangs de webshop NoPresentsNoGlory, te vinden op facebook, blogspot en pinterest. In de webshop verkoopt ze handgemaakte presentjes waarvan de complete opbrengst naar No Guts No Glory gaat. Zelf is ze erg behendig met de naaimachine, maar de webwinkel kreeg ook zelfgemaakte sieraden, gebreide mutsen, boeddhabeelden en tekeningen gedoneerd. Natasja vroeg de Verdubbeldame en haar bloglezers om iets zelfgemaakts in te brengen of om iets te kopen bij NoPresentsNoGlory, "want daarmee steun je niet alleen een goed doel, maar je geeft iemand ook nog een leuk kado. En het fijnste: je geeft iemand, en daarmee ook misschien familie en naasten, hoop en kansen op genezing." De Verdubbeldame gaat iets verkoopbaars proberen te maken voor de webshop; misschien een schilderijtje? Wie koopt er iets, of heeft een creatief talent en maakt iets moois dat geld oplevert voor het goede doel? 

Verdubbeldaad 140: Doneer Air Miles aan een goed doel (Mirjam)
De Verdubbeldame kreeg (weer) een leuk verdubbelverzoek van Mirjam: "Hi Verdubbeldame, spaar jij Airmiles? Ik heb zo'n vermoeden van niet... Ik wel, samen met mijn moeder. Al sinds de Airmiles bestaan. We hebben er ooit, in een ver verleden, wel eens kaartjes voor de Efteling mee gekocht, maar de laatste jaren doen we niets meer mee. Stiekem waren we ze gewoon vergeten! Vandaag heb ik de boel maar eens geupdate en meteen al mijn punten aan een goed doel gedoneerd. Wij doen er toch niets mee. Ik was van plan om met het sparen te stoppen, maar je kunt de punten ook rechtstreeeks aan het goede doel doneren. Dat doe ik nu dus. Aan deze 4 doelen kunnen de punten gedoneerd worden: Stichting Aap, Warchild, Nationaal Fonds Kinderhulp, Soldidaridad. Ik verwacht dat er best een hoop punten stiekem op heel veel kaarten aan het verlopen zijn. Zou zonde zijn!" Mirjam koos voor stichting AAP. De Verdubbeldame heeft nooit Air Miles gespaard, maar er zijn vast bloglezers die met Mirjam mee willen doen? 

Wil je meeverdubbelen?
Laat hieronder weten welke actie jij wilt meeverdubbelen, zodat de impact nog groter wordt (klik op 'Comments' als je geen reactieformulier ziet). Ook een groot deel van de 138 vorige acties zijn nog steeds te verdubbelen. Kijk hier voor een overzicht. Heb je zelf een mooi idee voor een kleine wereldverbeterende actie, en zoek je medestanders? De Verdubbeldame hoort het graag! Dien je verdubbelverzoek dan hier in.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...