vrijdag 20 december 2013

De Verdubbeldame presenteert: verdubbeldaad 137 en 138

Hebben jullie gezien dat de Verdubbeldame d'r best doet om haar blog- en verdubbelachterstand in te lopen? Van de 136 verdubbeldaden die ze tot nu toe aangenomen heeft moet ze er nu nog 13 uitvoeren. Daarnaast zijn er acht al wél verrichte verdubbeldaden waar ze nog een blogverslag over wil schrijven. Hier is het gehele overzicht te vinden. Als de Verdubbeldame haar ogen over de lijst laat glijden, denk ze verbaasd (en stiekem best een beetje trots): "Tjonge, heb ik dat dit jaar allemaal gedaan?!" In 2014 zal haar alter ego Marije een paar maanden lang haar tweedaagse baan als activiteitenbegeleider combineren met een veldonderzoek naar arbeidsuitbuiting. En tussendoor gaat ze ook nog een strooien huisje bouwen. Dit zal de nodige tijd en energie opslokken, maar de Verdubbeldame peinst er niet over om haar verdubbelactiviteiten volledig te staken. Ze zullen echter wel op een veel bescheidener schaal gaan plaatsvinden. 

Hieronder twee nieuwe verdubbeldaden. Deze acties verrichten de indieners ervan zelf, maar de Verdubbeldame verdubbelt hun inzet door precies dezelfde actie ook uit te voeren. Andere lezers kunnen zich ook als 'verdubbelaar' aanmelden. Een klein initiatief kan zo een grote impact krijgen. En bovendien zijn acties soms makkelijker uit te voeren als je weet dat je er niet alleen voor staat.Verdubbeldaad 137: Geef een opvouwbaar boodschappentasje cadeau (Arvid)
Van Arvid kreeg de Verdubbeldame een leuk verzoek: "Bij Blokker verkopen ze in de zgn 1-euro-bakken van die uitvouwbare en herbruikbare boodschappentasjes (made in China, maar goed), je kent ze vast. Ik zag gisteren weer nieuwe en ook leuke: er zijn met bloemen, strepen, stippen, felle kleurtjes > is het een idee om als verdubbeldaad te stellen dat je als sint/kerst/zomaar-cadeautje aan je vrienden/moeder/oma/familie een tasje cadeau doet om zo te stimuleren dat niet iedereen altijd maar al die plastic zakjes aanneemt in winkels? Dit Blokker-tasje zit in een klein etuitje (in stijl van de tas, dus ook weer leuk) dat je gemakkelijk in je (dames-)tas of jaszak propt en dus altijd bij je kunt hebben." Toen de Verdubbeldame zei dat ze mee zou doen, antwoordde Arvid: "Ik heb gister al 2 tasjes gekocht om aan mijn mams en maandag aan een vriendin te geven waar ik ga eten, maar ga er nog meer inslaan voor de komende tijd (want dat soort cadeautjes zijn het ook he, als je een aardigheidje wilt meenemen bij een etentje of een koffie-afspraak!)." De Verdubbeldame kocht drie tasjes die ze dit weekend via het blog zal weggeven. Wie verdubbelt Arvids actie ook? De tasjes zijn ook op andere plekken te koop. 

Verdubbeldaad 138: Stuur gratis een kaartje van Vluchtelingenwerk naar een vastgezette asielzoeker (Franca)
Franca springt in de bres voor asielzoekers die onschuldig in de cel zitten: "Ik weet nog een nieuwe verdubbelactie. Dat is een kaartje sturen voor vluchtelingen die in de gevangenis zitten bij Schiphol. Kaarten zijn gratis aan te vragen en gratis te versturen naar een antwoordnummer." De Verdubbeldame leest dat alle vluchtelingen die op Schiphol asiel aanvragen, worden opgesloten. Zelfs gezinnen met kleine kinderen. Deze vluchtelingen zitten soms maanden onschuldig in de cel. Om ze een hart onder de riem te steken, organiseert VluchtelingenWerk in deze decembermaand een kaartenactie. De Verdubbeldame vroeg direct een setje gratis kaarten aan, en is van plan om deze alle vier (in plaats van eentje, wat eigenlijk de bedoeling is) naar een asielzoeker op te sturen. Wie doet mee? 

Wil je meeverdubbelen?
Laat hieronder weten welke actie jij wilt meeverdubbelen, zodat de impact nog groter wordt (klik op 'Comments' als je geen reactieformulier ziet). Ook een groot deel van de 136 vorige acties zijn nog steeds te verdubbelen. Kijk hier voor een overzicht. Heb je zelf een mooi idee voor een kleine wereldverbeterende actie, en zoek je medestanders? De Verdubbeldame hoort het graag! Dien je verdubbelverzoek dan hier in.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...