zondag 19 oktober 2014

Geefmaand November komt er aan, doe je ook mee?


In november 2014 gaan tientallen mensen de 'geefuitdaging' aan. Gedurende een maand geven zij iedere dag iets aan een ander. Een tastbaar geschenk, een helpende hand, onverdeelde aandacht of welke andere gift dan ook. Soms aan een goede bekende, soms aan een volslagen vreemde. Soms piepklein en soms wat groter. Maar altijd met volle overgave, en zonder een tegenprestatie te verlangen.Vorig jaar deden vijftig mensen mee. Hun ervaringen deelden ze op dit blog. In 2014 vinden de deelnemers elkaar op geefmaand.com en in deze facebookgroep.

Mirjam van het blog Kaza Maria hoefde niet lang na te denken: ook dit jaar doet ze mee aan de Geefmaand November. Ze vertelt waarom:
"November Geefmaand? Wat is dat?" "Nou, we gaan met zo’n 50 man en vrouw de hele maand november geven. Iedere dag. Maakt niet aan wie, maakt niet uit wat." Dat bleek toch een lastig concept voor veel mensen met wie ik sprak. Want waarom? En waarom alleen in november? En wat moet je dan geven? Ik zag ze denken: geitenwollensok!
Tja, soms voelt iets gewoon goed en dan ga je ervoor. Zoiets dus. Ik verwachtte geen major break through, zoals Cami Walker, de schrijfster van 29 Geschenken, het boek waardoor de Geefmaand geinspireerd is. Maar ik heb wel enorm genoten van het geven, van het bedenken van geefideeen en van de geefcommunity.

Zo zette ik een kandelaar neer bij de begraafplaats voor de Britse militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog gevallen zijn. Ik had verwacht dat die binnen de kortste keren weg zou zijn. Nee dus! Sterker nog, er zijn zelfs bloemen ingezet. Mooi toch?

En daarom doe ik dit jaar weer mee. Om weliswaar op microniveau, maar toch, de wereld een klein beetje mooier en leuker te maken.
Mirjam tijdens de Geefmaand van 2013

Ook meedoen? Meld je hier aan, of lees hier eerst meer over wat de Geefmaand inhoudt. Je hoeft het boek dat Mirjam noemt niet gelezen te hebben (want dit jaar staat de Geefmaand hier los van), of vorig jaar al meegedaan te hebben. Wat wordt er wel van je gevraagd? Zin om met een groep leuke mensen uit allerlei uithoeken van Nederland dit avontuur aan te gaan!


[Waah en hieronder stond per ongeluk een dag lang een stuk tekst dat ik helemaal niet wilde publiceren]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...