vrijdag 8 februari 2013

Vier verse verdubbelverzoeken voor de Verdubbeldame

Warme Truiendag
Gehuld in een warme trui zit de Verdubbeldame achter haar laptop om bekend te maken welke verdubbelverzoeken er deze week zijn binnengekomen. Het zijn er dit keer ‘slechts’ vier (wat de Verdubbeldame helemaal niet erg vindt, want er valt voor haar voorlopig nog genoeg te putten uit de lijst van aangenomen verdubbeldaden). Daarentegen hebben lezers zich wel fanatiek aangemeld om acties te verdubbelen. Minstens zo leuk!

Verdubbeldaad 14: Meedoen aan de Nationale Complimentendag
Het lijkt Jocyta leuk om mee te doen aan de Nationale Complimentendag op 1 maart, en ze vroeg of de Verdubbeldame ook meedoet. Volgens de organisatoren zit het geven van complimenten (nog) niet echt in de volksaard van de Nederlanders. Een gemiste kans, want een blijk van waardering en wat persoonlijke aandacht doet ieder mens goed. Mooi verzoek, Jocyta (zo, eerste compliment uitgereikt). Wie verdubbelt mee?

Verdubbeldaad 15: Je koelkast uitzetten voor een week
Noa trok onlangs voor minstens twee maanden de stekker uit haar koelkast, en dat bevalt haar tot nu toe goed. Zij en haar gezin leven voornamelijk op groente, fruit, granen, noten en bonen: allemaal etenswaren die prima houdbaar zijn zonder kunstmatige en energieslurpende koeling. Dat een koelkastloos leven permanent mogelijk is hebben andere bespaarders al bewezen. De Verdubbeldame begint eerst maar eens met een week, en prijst zich gelukkig dat dit verzoek in de winter is binnengekomen. Wie verdubbelt een weekje mee?

Verdubbeldaad 16: Een pak fair-trade koffie kopen
Jocyta las dat de Verdubbeldame geen DE-punten wilde inzamelen voor de Voedselbank, omdat ze dit merk niet duurzaam genoeg vindt. Jocyta kwam direct met een alternatieve actie: de komende week maar eens een pak koffie kopen bij de wereldwinkel. De Verdubbeldame kiest wel vaak voor fair trade koffie, maar nog niet consequent. Ze neemt dit verdubbelverzoek dus graag aan. Wie koopt ook nog vaak reguliere koffie, en kiest de bij de eerstvolgende koffie-aankoop voor mens- (en liefst ook milieu)vriendelijk?

Verdubbeldaad 17: Een week lang geen plastic verpakkingen kopen
Puur en Groen is van plan een week lang geen boodschappen te kopen die in plastic verpakt zijn. De Verdubbeldame weet dat dit een lastige en confronterende uitdaging is, die je met de neus op de feiten drukt hoeveel plastic we er eigenlijk doorheeen jassen. De Verdubbeldame gaat een week op zoek naar creatieve plastic-loze oplossingen. Wie verdubbelt mee?

Wat heeft de Verdubbeldame sinds vorige week gedaan?
De Verdubbeldame heeft deze week niet stilgezeten. Zij deed al haar veganistische boodschappen bij kleine lokale ondernemers (verdubbeldaad 1 en verdubbeldaad 12) en meed kledingwinkels (verdubbeldaad 4). In haar huis staat nu een doos voor spullen die een nieuwe bestemming krijgen (verdubbeldaad 13). De Verdubbeldame ontving een informatiepakketje voor nieuw aangemelde bloeddonors (verdubbeldaad 8), en vond ook een tweede setje gratis wasbare maandverbanden in de brievenbus (verdubbeldaad 6).

De inschrijving voor de No Impact Week die op 10 maart start is inmiddels geopend en de Verdubbeldame meldde zich aan (verdubbeldaad 9). De actie om proefdiervrije toiletzeep te promoten (verdubbeldaad 5) kreeg een verrassende wending. En verdubbeldaad 10 ook: de Verdubbeldame verzon alvast met welke vrijwel-onbekende ze af wilde spreken, maar kreeg prompt een uitnodiging van straatgenoot Nina die de website van de Verdubbeldame had bezocht: “Over verdubbeldaad 10: zullen we een keertje thee gaan drinken, buuf? Want eigenlijk kennen we elkaar niet!” 

Zelf in actie komen?
Laat hieronder weten welke van deze vier acties jij wilt verdubbelen, zodat de impact nog groter wordt (klik op de titel van dit bericht als je geen reactieformulier ziet). Ook de dertien vorige acties zijn nog steeds te verdubbelen. Kijk hier voor een overzicht. Zelf een andere goede daad bedacht? Laat maar horen! Dien je verdubbelverzoek hier in, en dan laat de Verdubbeldame vrijdag weten aan welke verzoeken voldaan gaat worden.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...