vrijdag 1 februari 2013

Zes nieuwe uitdagingen voor de Verdubbeldame

De Verdubbeldame is enthousiast aan de slag gegaan met de verdubbelverzoeken die vorige week werden ingediend. Zo testte ze wasbaar maandverband, bereidde ze zich voor op de Vegan Challenge en is ze dag en nacht bezig geweest om géén kleren te kopen. Maar waar de Verdubbeldame minstens zo enthousiast van werd, is dat ook lezers zich spontaan aanmeldden om acties te verdubbelen. Zo zijn er al negen mensen die net als Jocyta tijdens een wandeling zwerfafval gaan opruimen en acht mensen die net als Wilthe twee maanden geen kleding kopen. Het is weer vrijdag -zelfs al iets na middernacht- en dus tijd de nieuwe uitdagingen bekend te maken. De Verdubbeldame verdubbelt de volgende acties:

Verdubbeldaad 8: Je aanmelden als bloeddonor
Angelika was al jaren van plan om bloeddonor te worden, maar durfde steeds niet. Zij heeft zich nu toch aangemeld. De Verdubbeldame vindt injectienaalden en bloed ook doodeng, maar sluit zich koelbloedig aan. Zij heeft vandaag het aanmeldformulier ingevuld en wacht op de uitnodiging van de bloedbank. Verdubbel je mee?

Verdubbeldaad 9: Deelnemen aan de No Impact Week 2013 
Angelika doet mee aan de No Impact Week 2013. Tijdens de week (10 t/m 17 maart 2013) kijk je naar jouw leefstijl op het gebied van consumptie, afval, transport, voedsel, energie & water, en voer je veranderingen door die je impact op het milieu verkleinen. De Verdubbeldame laat ook nog veel te grote voetafdrukken achter, en doet graag mee aan de No Impact Week. Wie verdubbelt mee?

Verdubbeldaad 10: Afspreken met iemand die je nog niet goed kent 
Sonya is van plan een gezellig bezoekje te brengen aan een oude mevrouw in de buurt, met wie ze ooit een keer een praatje heeft gemaakt. Sonya denkt dat deze mevrouw dit erg leuk zal vinden, omdat zij niet zoveel bezoek krijgt. Zij vraagt de Verdubbeldame om ook iemand die zij nog niet goed kent te bezoeken of thuis uit te nodigen. Dit kan een ouder iemand zijn, maar dat hoeft niet. De Verdubbeldame verdubbelt Sonya’s sympathieke initiatief. Wie verdubbelt mee?

Verdubbeldaad 11: Een dag(deel) vrijwilligerswerk doen tijdens Nldoet 
Angelika doet mee aan NLdoet, waarbij duizenden Nederlanders de handen uit de mouwen steken om ergens een dag(deel) vrijwilligerswerk te verrichten. Deze grootschalige vrijwilligersactie vindt plaats op 15 en 16 maart. De Verdubbeldame stroopt de mouwen op en verdubbelt deze actie. Wie verdubbelt mee?

Verdubbeldaad 12: Een week lang boodschappen doen bij kleine lokale ondernemers 
Firma Fluitekruid heeft zich voorgenomen haar Jumbo-XL een poos links te laten liggen en alleen lokale winkeliers te steunen. Volgens haar is zo’n megasupermarkt heel slecht voor een wijk, omdat kleine ondernemers daar niet tegen kunnen opboksen. Bovendien vindt zij het keuze-aanbod overdreven, de menselijke maat is volgens haar compleet zoek. De Verdubbeldame verdubbelt dit initiatief en zal gedurende een week de grote supermarktketens in de ban doen, en op speurtocht gaan naar de kleine winkeliers in haar wijk. Wie verdubbelt mee?

Verdubbeldaad 13: In 30 dagen 30 spullen de deur uitdoen
Jolanda heeft zich voorgenomen om dit jaar elke dag één ding weg te doen van haar overdaad aan spullen. Als het even kan maakt ze er iemand anders blij mee, door het weg te geven of te verkopen. Zij verlangt naar een opgeruimd huis, maar wil daarnaast ook laten zien dat wij best met veel minder spullen toe kunnen. Aan het einde van het jaar heeft Jolanda 365 spulletjes minder. De Verdubbeldame verdubbelt deze actie vooralsnog voor een kortere periode: 30 spullen in 30 dagen (1 maand). Zij zet een doos neer waar ze elke dag iets in doet wat ze niet meer gebruikt, en zoekt vervolgens een goede nieuwe bestemming voor deze spullen. Wie verdubbelt mee, voor 1 of meerdere maanden?

En verder...
- Twee dames verminderen hun vleesverbruik en vroegen de Verdubbeldame om mee te doen. De Verdubbeldame kan dit niet verdubbelen omdat zij al vegetariër is, en zette al een alternatieve stap door aan de Vegan Challenge mee te doen.
- Een actie die de Verdubbeldame niet zelf verdubbelt, maar wel graag wil noemen is aangedragen door Jocyta: 'Verzamel via vrienden, collega's en internet DE-punten voor de Voedselbank'. De Verdubbeldame heeft lang getwijfeld, en besloten zich niet persoonlijk te verbinden aan een koffiemerk dat qua duurzame uitstraling achterblijft bij sommige andere merken. DE-leuten die deze sympathieke actie van de Lionsclub willen ondersteunen vinden hier meer informatie. Huib van Mierlo van de Lionsclub voegde nog toe: "Wilt u Douwe Egberts punten doneren aan de voedselbanken stuur deze dan naar: Lionshelpen, Postbus 151, 2270 AD in Voorburg. Klik hier voor de tv reportage van 2 minuten in HVN begin januari 2013." Heel veel succes, Lions!

Zelf in actie komen?
Laat hieronder weten welke van deze zes acties jij wilt verdubbelen, zodat de impact nog groter wordt (klik op de titel van dit bericht als je geen reactieformulier ziet). Ook alle andere acties zijn nog steeds te verdubbelen. Kijk hier voor een overzicht. Zelf een andere goede daad bedacht? Laat maar horen! Dien je verdubbelverzoek hier in, en dan laat de Verdubbeldame vrijdag weten aan welke verzoeken voldaan gaat worden.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...