zaterdag 25 mei 2013

De Verdubbeldame plakt een meereiskaart op een NS-kaartautomaat (69)

Zaterdag maakte de Verdubbeldame werk van verdubbeldaad 69. Ze plakte een NS meereiskaart op een kaartautomaat, in de hoop dat deze terecht zou komen bij iemand die er dankbaar gebruik van zou kunnen maken. Niet in Rotterdam, maar in een stad in het oosten van het land waar ze nog nooit een actie had uitgevoerd...


Het verdubbelverzoek

De NS verspreidde gratis meereis- en 2-1 klaskaartjes onder NS-klanten, die ook terecht kwamen bij mensen die ze zelf niet konden gebruiken. Op Marktplaats wemelde het dan ook van de aanbieders. Jocyta had vier kaartjes thuis liggen en bedacht een actie die haar, volgens eigen zeggen, "veel meer voldoening" geeft dan verhandelen via Marktplaats:
“Gebruik je deze zelf niet: plaats dit kaartje met een klein plakbandje op een ticketautomaat voor de liefhebber!” 

Eerste klas reis

De Verdubbeldame is wel NS-klant, maar heeft de kaartjes niet ontvangen. Ze kreeg –heel lief- van Jocyta een paar kaartjes toegestuurd. Een meereiskaartje om op een automaat te plakken, en twee 2-1 klaskaartjes om samen met de Vermeerdermeneer geheel in eersteklas luxe op en neer van Rotterdam naar Deventer te kunnen reizen. Geheel volgens verdubbeldaad 54 stopte Jocyta ook wat bloemen- en kruidenzaadjes in de envelop.


In Deventer plakte de Verdubbeldame het meereiskaartje op de automaat. 's Avonds was deze verdwenen. En oh, wat genoten de Verdubbeldame en de Vermeerdermeneer van het reizen per eerste klas! Op de heenweg voerden ze een leuk gesprek met een Indiaas sikh echtpaar dat op rondreis door Europa was. Op de terugweg hadden zij een privécompartement.Verdubbelaars

Annemieke schreef: "Wat goed dat ik vandaag hier keek. Ook ik had nog twee spoordeelkaartjes liggen, geldig tot 31 mei. Na het goed gelezen te hebben, bleken de kaartjes alleen vandaag nog geldig! Met een spurt en een briefje naar het station. Later gezien dat het weg was. Lekker gevoel...." Wie heeft de kaartjes ook nog liggen? De 2-1 klaskaartjes zijn niet meer bruikbaar, maar de meereiskaartjes nog wel een paar dagen. Gebruik je ze zelf niet? Plak ze dan ook op een kaartautomaat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...