vrijdag 31 mei 2013

De Verdubbeldame presenteert: verdubbeldaad 76 t/m 78

De afgelopen week werden er weer een aantal kleine wereldverbeterende acties aangedragen door lezers. Onderstaande acties verrichten de indieners zelf, maar zij vroegen de Verdubbeldame hun inzet te verdubbelen door precies dezelfde actie óók uit te voeren. Andere lezers kunnen zich ook als verdubbelaar van de acties aanmelden. Een klein initiatief kan zo een grote impact krijgen. En bovendien zijn sommige acties makkelijker uit te voeren als je weet dat je er niet alleen voor staat.

De Verdubbeldame maakt elke week maximaal vier acties bekend, en bewaart andere verzoeken voor 'magere' weken. Een klein aantal verdubbelverzoeken liggen inmiddels op stapel. Desalniettemin blijven nieuwe ideeën voor gezamenlijke acties meer dan welkom.  Verdubbeldaad 76: Organiseer een Maaltijd voor maaltijd-diner voor een voedselproject in Mauritanië (Arja) 
Arja, Margriet, Monique, Judith, Anke en Rianne volgen, net als de Verdubbeldame een paar jaar geleden, het Traineeship voor Wereldverbeteraars. Voor dit traineeship zetten zij de actie 'Maaltijd voor maaltijd' op. Hiermee hopen zij vóór 22 juni €15.000 op te halen voor een moestuin- en waterputproject voor moeders in Mauritanië, zodat hun kinderen zonder honger naar school kunnen. De meiden bedachten een reeks van acties om geld in te zamelen, waaronder het organiseren van Maaltijd voor maaltijd-diners. Arja: "Nu is onze vraag aan jou, wil jij ook een Maaltijd voor maaltijd-diner organiseren?" De Verdubbeldame was meteen enthousiast. Op donderdagavond 20 juni nodigt zij 5 à 6 mensen bij haar thuis uit om voor 15 euro een lekker diner te komen eten. Een extra uitdaging, omdat de Verdubbeldame dan zelf nog aan het sapvasten is (60-day reboot). De bijdrages van de gasten gaan rechtstreeks naar het project. Wil je ook zo’n maaltijd organiseren, of wil je komen eten bij de Verdubbeldame?

Verdubbeldaad 77: Stuur een kaartje via Post voor Kanjers (Mirjam) 
Mirjam zocht contact met de Verdubbeldame: "Hi Verdubbeldame, je kreeg een tijdje terug al het verdubbelverzoek om zomaar een kaartje te sturen, ik heb nu een ander verzoek mbt een kaartje sturen. Ik stuur af en toe een kaartje via Post voor Kanjers. Je kunt hen oa via Facebook vinden. Post voor Kanjers is opgericht om ernstig zieke kinderen op te vrolijken dmv een kaartje. Inmiddels kun je ook volwassenen een kaartje sturen." Leuk, de Verdubbeldame doet mee! Wie verdubbelt ook? 
 
Verdubbeldaad 78: Verstuur een kaartje of brief via Project Postvriend (Mirjam) 
Naast Post voor Kanjers ontdekte Mirjam een  ander initiatief: "Onlangs is er ook een ander initiatief opgericht, ook te vinden via Facebook: Project Postfriend. Je kunt je aanmelden om de eenzamen in onze samenleving een hart onder de riem te steken. Dat kan op eenmalige basis, dat kan op maandelijkse basis, naar een persoon. Wat denk je ervan Verdubbeldame?" De Verdubbeldame dacht natuurlijk: "Doen!" Wie doet ook mee?

Zelf ook in actie komen? 
Laat hieronder weten welke van deze acties jij wilt verdubbelen, zodat de impact nog groter wordt (klik op 'comments and reactions' als je geen reactieformulier ziet). Ook de 75 vorige acties zijn natuurlijk nog steeds te verdubbelen. Kijk hier voor een overzicht. Heb je zelf een mooi idee voor een kleine wereldverbeterende actie, en zoek je medestanders? Dien je verdubbelverzoek dan hier in, en dan laat de Verdubbeldame vrijdag weten aan welke verzoeken ze kan voldoen. Vind je het lastig een actie te verzinnen? Laat je inspireren door deze lijst!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...