donderdag 6 juni 2013

De Verdubbeldame doet mee aan de Zero Plastic Week

De Verdubbeldame, Lin, Firma Fluitekruid en Jocyta doen van 10 t/m 16 juni mee aan de Zero Plastic Week en gaan een week lang plasticvrij shoppen.


Het verdubbelverzoek

Blogster 'Puur en Groen' stelde de Verdubbeldame al in februari voor de uitdaging om een week geen plastic verpakkingen te kopen (verdubbeldaad 17). Lin bood aan om met de Verdubbeldame mee te doen. Samen besloten ze om de week samen te laten vallen met de internationale Zero Plastic Week, waarin de lat nog een stukje hoger ligt dan alleen het vermijden van verpakkingen.

Deze week kwam daar bovenop het verdubbelverzoek van Firma Fluitekruid om deel te nemen aan de Zero Plastic Week. Zojuist schreef de Verdubbeldame zich officieel in. De teller stond op 1699 deelnemers, dus dat maakt de Verdubbeldame nummer ... !

Over de Zero Plastic Week

Wat is de bedoeling? Een week lang geen nieuw plastic het huis binnenhalen. Geen plastic tasjes, geen in plastic verpakte voedingsmiddelen en gebruiksartikelen. Plastic dat je in huis hebt mag gewoon gebruikt worden, zoals je tandenborstel, de boterhamzakjes en je bodyscrub. Maar als het op is sta je voor een uitdaging!

De jaarlijkse actieweek is opgezet door een groepje wereldverbeteraars die zich zorgen maken over de vervuiling van de aarde door het opstapelende plastic afval. Zij argumenteren dat plastic meer dan 450 jaar nodig heeft om te vergaan, terwijl het meeste plastic slechts luttele momenten wordt gebruikt. Onlogisch toch? "Veel van ons plastic afval komt terecht in onze directe leefomgeving en uiteindelijk in de oceaan. Slechts een deel wordt gerecycled. Wij willen jou bewust maken van dit mondiale pijnpunt en tegelijkertijd de consumptie van plastic terugdringen." Deelnemers ontvangen de nieuwsbrief en kunnen via de Facebookgroep ervaringen uitwisselen.

Verdubbelaars 

Lin, Jocyta en Firma Fluitekruid doen dus mee. Ook Jonna zei ja. Durf jij de uitdaging ook aan te gaan?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...