zondag 9 juni 2013

Tussenstand van verdubbeldaden

Sinds half januari maakt de Verdubbeldame elke vrijdag een aantal verdubbeldaden bekend. Dit zijn kleine en grotere wereldverbeterende acties die zijn aangedragen door lezers. Die acties verrichten de indieners zelf, maar zij vroegen de Verdubbeldame hun inzet te verdubbelen door precies dezelfde actie óók uit te voeren. Andere lezers konden zich vervolgens ook als verdubbelaar van de acties aanmelden. 

De teller staat inmiddels op 81 acties. Ben je als trouwe of incidentele meelezer het overzicht kwijt? Nou, de Verdubbeldame zelf ook! Tijd voor een hernieuwd overzicht. Welke verdubbeldaden nam de Verdubbeldame aan, en welke heeft ze inmiddels ten uitvoer gebracht? Wie meldde zich aan om ook mee te doen? Je vindt in het overzicht talloze links naar blogverslagen, en naar actieverslagen die zijn geschreven door indieners en verdubbelaars van verdubbeldaden.  

De Verdubbeldame hoopt dat zij haar verdubbeladministratie goed heeft bijgehouden. Mis je namen, trek je je uit acties terug, of heb je elders actieverslagen aangetroffen? Of wil je je zelf ook voor één of meerdere van de verdubbeldaden aanmelden? De Verdubbeldame hoort het graag.

HIERONDER VIND JE DE STAND OP 9 JUNI 2013. VOOR EEN ACTUEEL OVERZICHT, KLIK HIER.

VERDUBBELDADEN WAARVOOR JE JE NOG STEEDS KUNT AANMELDEN:

1: Neem in februari, juni of november deel aan de Vegan Challenge en eet een maand lang geen vlees en zuivel (Mirjam)

Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Kim, Marijke, Caroliene)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame heeft het volgehouden om heel de maand februari puur plantaardig te eten, lees hier het verslag!

2: Neem tijdens een wandeling een plastic tas mee om zwerfafval te verzamelen (Jocyta) 
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 17 (de Verdubbeldame, Jurjen, Kim en haar man en twee zoons, Jolanda J., Miriam, Sonya, Lisa, Angela, Kim J., LovelyToughCookie, FotootjeVandaag, Sidris, Lia, Pixie)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame ging met twee ex-collega's op stap in Den Haag, lees hier het verslag! Inmiddels maakt zij één avond per week een opruimronde door de wijk, samen met haar Vermeerdermeneer, lees maar.

3: Help een Oegandees epilepsieproject aan een potentiële nieuwe geldschieter (Jonna)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De opdracht was om drie uren mee te zoeken met Jonna, die de noodlijdende ngo leerde kennen tijdens haar onderzoek in Oeganda. De Verdubbeldame schreef enkele Nederlandse ontwikkelingsorganisaties aan, vroeg vriendinnen die bij hulporganisaties werken om raad en zocht via internet. De informatie die dat opleverde stuurde ze door naar Jonna, die er verder mee aan de slag ging.

4: Koop twee maanden lang geen kleding, maar wees creatief met de kleding en stof die je al hebt (Wilthe)
Lees meer over deze verdubbeldaad.    
Huidig aantal verdubbelaars: 16 (de Verdubbeldame, Marieke, Jolanda J., Miriam, Sonya, Al het andere, Puur en Groen en zoontje, Firma Fluitekruid, Stijn, Jenny Green Teeth, Marloes, Lisa, Manon, Marianne, Elise)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame liep twee maanden met een grote boog om kledingwinkels heen, lees hier het verslag!

6: Probeer wasbaar maandverband (of inlegkruisjes) uit (Sjoukebespaarder)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 10 (de Verdubbeldame, Firma Fluitekruid, Puur en Groen, Ineke, Sylvia, Margriet, Jacqueline, Elise, Kim J., Marloes, Caroliene)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Besteld, getest en oké bevonden. De Verdubbeldame is ze blijven gebruiken, maar nog niet op haar werk of tijdens uitjes. Lees hier het verslag!

7: Organiseer een kledingruilfeestje (Nina)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Ylse, Firma Fluitekruid, Margreet)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Op zondagmiddag 26 mei organiseerde de Verdubbeldame een kledingruilfeestje voor dames met een grotere maat die bij andere kledingruilevents buiten de boot vallen. Kijk en lees maar.

8: Meld je aan als bloeddonor (Angelika)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 7 (de Verdubbeldame, Jocyta, Lineke, Kauthar, Sander, Kim J., Yessija)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame heeft haar bloed op allerlei ziektes laten testen, en ontving inmiddels een oproep om bloed te komen doneren. Nu verzamelt zij nog moed voor de eerste echte aderlating...

De Verdubbeldame probeert een foto te maken van de Bloedbankfolder en haar geprikte vinger.
10: Spreek af met iemand die je nog niet zo goed kent (Sonya)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 6 (de Verdubbeldame, Cisca, Jurjen, Nina, Jocyta, Nena)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame wist meteen wie ze wilde vragen: een oudere buurvrouw die ze wel eens op de gang spreekt. Het bleek lastig te zijn een afspraak te maken met deze drukbezette en actieve vrouw. Verre buurvrouw Sabina kwam al wel gezellig een keertje eten en 'kennismaken'.

12: Doe een week lang boodschappen bij kleine lokale ondernemers in plaats van bij grote supermarktketens (Firma Fluitekruid) 
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Puur en Groen, Lindy, Jocyta)   
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame bezocht die week de boerenmarkt en enkele buurtwinkeltjes, lees hier het verslag!

13: Doe in 30 dagen 30 spullen de deur uit (Jolanda)  
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 14 (de Verdubbeldame, Sylvia, Danielle, Jocyta, Al het andere, Margriet, Jenny Green Teeth, Angela, Nena, Wilthe, Kim J., Mirjam, Miss Artemis, LovelyToughCookie, Floor, Elevine) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Check! Ze gooide er meteen nog een ronde tegenaan, en deed in 60 dagen (meer dan) 60 spullen weg.

Een stapel Afghaanse, Indiase en Iraanse cd's gaf ze via facebook weg, en werden in stijl ingepakt
15: Zet je koelkast een weekje uit (Noa)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 8 (de Verdubbeldame, Firma Fluitekruid, Miriam, Lindy (volgende winter), Angela, Sjouke (tweede koelkast uit), Jocyta, Kim J.)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. Tijdens een koude februariweek richtte zij een koelbox in op het balkon. Lees maar!

16: Koop in plaats van reguliere koffie eens een pak fair trade koffie (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 9 (de Verdubbeldame, Marieke N., Puur en Groen, Fabiooltje, Marloes, Lindy, Angela, Kim J., BewustZijn)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. Gekocht, kijk maar! En met smaak naar binnen gegoten. Hierna koos zij -op één pak na- steeds voor fair trade.

17: Koop een week lang geen plastic verpakkingen (Puur en Groen) en/of Doe mee aan de Zero Plastic Week van 10 t/m 16 juni (Firma Fluitekruid)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 5 (de Verdubbeldame, Lin, Jocyta, Jonna, Pixie)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
In progress. Van 10 t/m 16 juni probeert de Verdubbeldame plastic verpakkingen te vermijden. Het is die week Zero Plastic Week, en daar haakt de Verdubbeldame graag bij aan.

18: Leen via Kiva $25 aan een ondernemer in een ontwikkelingsland (Fabiooltje)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 12 (De Verdubbeldame, Al het andere, Sjouke, Firma Fluitekruid, meneer Fluitekruid, Geerte, Kledingruilbeurs Heerenveen, Kim J., Mirjam, BewustZijn, Edith, Bianca)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. Check! De Verdubbeldame ondersteunde de Pakistaanse Zahida en deelde een bonuslening uit aan een Tadjiekse muzikant. Inmiddels verstrekte zij ook een lening aan een Amerikaanse boombeschermer en bonusleningen aan o.a. een Irakese verkoper van fietsonderdelen.

19: Stuur eens zomaar een kaartje aan iemand (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 14 (De Verdubbeldame, Marijke, Helma, Al het andere, Mienke, Rianne, Margriet, Marlies, Angela, Marianne, Jonna, Grietje, Kim J., Ylse)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. Ze verstuurde een paar kaartjes, zie hier. En ze kreeg er eentje terug!

20: Doneer je haar via stichting Haarwens aan een kind dat een pruik nodig heeft (Al het andere)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 5 (Sjouke, Geerte, Lindy, vriend van Elise, Inge)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame hoorde van de stichting dat geverfd (deels) grijs haar van harte welkom is. De Verdubbeldame ging 9 maanden niet naar de kapper, maar nog steeds zou ze nog geen 20 cm kunnen doneren zonder zelf kaal achter te blijven. Op een dag in mei was ze haar te lange en modelloze haar zo zat dat ze er 5 cm liet afknippen. Heel misschien lukt het nu wel om het te laten doorgroeien?

Vlak voor de schaar in het haar ging
21: Maak je eigen milieuvriendelijke wasmiddel van Marseillezeep (Manon)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 8 (De Verdubbeldame, Rianne, Jocyta, Angela, Kim J., Marloes, Margriet, Jenny Greenteeth)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. De Verdubbeldame kreeg een zakje geraspte Marseillezeep van Manon, in ruil voor een set wasnoten. Ze heeft hier inmiddels wasmiddel en allesreiniger van gemaakt. En toen ze toch bezig was, probeerde ze meteen een paar andere recepten voor duurzame schoonmaakmiddelen uit. Een verslag zal nog op de site verschijnen.

Zelfgemaakte schoonmaakmiddelen. Nu schoonmaken nog leuk leren vinden
22: Was je een week bij de wasbak in plaats van onder de douche en bespaar daarmee water en energie (Dreadlocks)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (De Verdubbeldame)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Nog niet gedaan. Jee, wat vindt douchejunkie de Verdubbeldame dit een moeilijke verdubbeldaad! Ze stelt hem uit tot ze hem op een dag (cq. een week) écht zal uitvoeren.

23: Teken de petitie voor betere werkomstandigheden voor de Afrikaanse vrouwen die onze bloemen kweken (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 16 (de Verdubbeldame, Marlies, Manon, Renee, Jacqueline, Grietje, Lucy, Angela, Margriet, Noa, Marieke, Marianne, Kim J., Jurjen, Caroliene, Sjouke)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. Getekend dus!

24: Schrijf je bij de stamceldonorbank in en red misschien ooit een leukemiepatiënt (Marlies)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (Renee, Sjouke)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame werd doorverwezen naar de stamceldonorbank in Leiden, waar alleen donoren onder de 35 zich kostenloos kunnen inschrijven. De Verdubbeldame is 36. Mocht ze binnen 9 jaar naar Nijmegen verhuizen (wat wel het plan is), dan kan ze de actie alsnog verdubbelen, want daar zijn donoren tot 45 jaar welkom.

25: Minder een week lang je vaatwassergebruik door minimaal één keer per dag met de hand af te wassen (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (Inge, Grietje)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame heeft geen vaatwasser, behalve eentje die Jurjen heet. Maar die wast net als zij altijd met de hand.

26: Zet een emmer in je douche om water op te vangen en hergebruik dat water voor toilet of planten (Onderbuufcw)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 7 (de Verdubbeldame, Marlies, Jenny Green Teeth, Jacqueline, Angela, Kim J., Marianne)
Tusssenstand van de Verdubbeldame:
In progress. De Verdubbeldame experimenteerde met water opvangen voor en tijdens het douchen. Ze douche een keer staande in een grote gevonden plastic wasteil. Ze haalde er al eindeloos flesjes water uit voor het toilet, maar de bodem kwam niet in zicht en hij stond danig in de weg. Nu staan er een paar flessen in de douche en in het toilet, maar de Verdubbeldame vergeet nog vaak om ze te gebruiken.

27: Doneer oude handdoeken, lakens en dekens aan het dierenasiel (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: >7 (de Verdubbeldame, Mirjam, Maria, enkele anonieme huisgenoten, Ylse)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
In progress. Er staat een overvolle vuilniszak vol lakens en handdoeken klaar om naar het asiel gebracht te worden. De Verdubbeldame had zelf maar één handdoek te doneren, maar verspreidde een oproep onder haar buren.

Ingezamelde lakens en handdoeken liggen al een poosje klaar om naar het asiel gebracht te worden
28: Bespaar gas bij het koken van rijst en pasta door het gas eerder uit te draaien (Jacqueline)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (Marlies, Mirjam, Margriet, Angela)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame heeft een elektrisch kooktoestel dat nog lang heet blijft nadat het is uitgedraaid, en trekt over het algemeen de stekker al tijdens het koken uit het stopcontact.

29: Produceer een week lang geen restafval (Angela)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (de Verdubbeldame, Firma Fluitekruid)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. Helemaal geen restafval is niet gelukt, maar de Verdubbeldame eindigde de week wel met extreem weinig afval. Kijk maar hier.

30: Was je haar minder vaak: rek de tijd tussen twee wasbeurten met een dag (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (de Verdubbeldame, Jenny Green Teeth, Kim J.)
Tussenstand van de Verdubbeldame: In progress. De Verdubbeldame was dapper begonnen haar haar minder te wassen, en liep regelmatig met een vette kop rond. Ze experimenteerde ook met shampoo-alternatieven. Een keer deed ze bijna twee weken zonder shampoo gebruikt, maar knoeide ze met Marseillezeep, baking soda en appelazijn. Tot ze het zat werd, en haar haar weer als vanouds om de dag waste. Binnenkort onderneemt ze een nieuwe poging.

33: Koop eens een fles milieuvriendelijk afwasmiddel (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 5 (Angela, Marieke N., Inge, Marielle, Marloes)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame kon niet verdubbelen, omdat ze dit al deed. Er staat al jaren een fles Ecover op het aanrecht van de Verdubbeldame. Die doet trouwens ook prima dienst als shampoo en allesreiniger.

34: Hang een bijenhotel op in je tuin en behoed de bij tegen uitsterven (Marlies)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 9 (de Verdubbeldame, Angela, Marielle, Jocyta, Lobke, Kniepertje, Suzanne, Michelle, Marianne)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. De Verdubbeldame heeft een balkonnetje waar geen zon op schijnt, dus voor haar bijenhotel zocht ze een adoptietuin. Haar bijenhotel vond inmiddels een plekje bij Mirjam.

36: Stel misstanden aan de kaak door mee te schrijven met Earth Alarm van Milieudefensie (Marianne)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Angela, Marlies, Caroliene) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame heeft zich ingeschreven om Earth Alarm per email te ontvangen maar Milieudefensie heeft tot op heden nog geen beroep op haar gedaan.

37: Meld je aan voor de online schrijfacties van Greenpeace (Marianne)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 6 (de Verdubbeldame, Marlies, Angela, LovelyToughCookie, Sacha, Caroliene)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. De Verdubbeldame heeft zich aangemeld. Als Greenpeace haar hulp nodig heeft, zal ze een email ontvangen en kan zij in actie komen. Tot op heden heeft ze nog niets ontvangen.

38: Stuur pitten uit groente en fruit op naar Seeds for Food (Jenny Greenteeth)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 7 (de Verdubbeldame, Esther, Marlies, Mevrouw W., Lin, Angela, Sacha)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
In progress. Er staan inmiddels allerlei bakjes met zaden te drogen. Nog even verder sparen, en dan stuurt de Verdubbeldame alles op naar België.

Zaadjes opsparen in het keukenkastje
39: Breng je overtollige voedsel naar de Voedselbank (Fabiooltje)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (Jenny Greenteeth)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame is in haar keukenkastjes gedoken, maar vond geen onaangebroken verpakkingen die zij zelf niet meer wil gebruiken.

40: Doneer je oude mobiel aan een goed doel (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 5 (Jenny Greenteeth, Marlies, Margriet, Inge, LovelyToughCookie)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame heeft vorig jaar twee oude mobiels aan stichting Aap gedoneerd, en heeft nu geen mobiel meer te vergeven.
 
41: Plak een JA/NEE of NEE/NEE sticker op je brievenbus (Marlies)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (Jocyta, Adriana, Ylse, Mirjam)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. De Verdubbeldame had al een brievenbussticker, maar plakte er nog een leuke tweede bij.

42: Geef je oude bril een tweede leven (Margriet)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (Ylse, Sasja)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame draagt geen bril, dus kon niet verdubbelen.

43: Neem een maand lang geen enkel plastic tasje aan (Lovely Tough Cookie)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 12 (De Verdubbeldame, Jocyta, Al het andere, Adriana, Lin, Margriet, Firma Fluitekruid, Diana, Marlies, Hanneke, Ylse, Jenny Greenteeth)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. De Verdubbeldame ging deze uitdaging aan van 21 maart tot 21 april. Het is gelukt om in die periode alle draagtasjes te weigeren, al moest ze in sommige winkels wel drie keer herhalen dat ze er echt geen tasje bij wilde.

44: Stuur via Amnesty een ansichtkaartje naar een gewetensgevangene
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 9 (De Verdubbeldame, BewustZijn, Renee, FotootjeVandaag, Diana, Marlies, Hanneke, Firma Fluitekruid, Johmar) 
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. Verstuurd dus! Er is een kaart op weg gegaan naar Albert die al veertig jaar in eenzame opsluiting zit.

45: Verras binnen een maand minimaal vier mensen met een zelfgemaakte tekening (Fotootje Vandaag)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Lin, Jonna, Firma Fluitekruid)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. De Verdubbeldame liet in de maand april meerdere tekeningen achter op onverwachtse plekken zoals café's, de tram, de trein en een snoepautomaat. Via de website gaf ze deze en deze tekening weg. En deze tekening maakte ze voor een mevrouw die via Bol.com een tweedehands kunstboek kocht. Hier zie je het hele overzicht van strooitekeningen.

46: Stap over naar een duurzame bank (Marlies)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (Mirjam)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame heeft eerder haar betaal- en spaarrrekeningen al ondergebracht bij de ASN Bank en de Triodosbank.

48: Teken de petitie van Avaaz en help een jong verkrachtingsslachtoffer op de Malediven (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 14 (de Verdubbeldame, Marieke, Mirjam, Ylse, Marielle, Lin, Jonna, Firma Fluitekruid, Renee, Marjolein, Margriet, Valentijn, Bianca, Caroliene)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. Getekend dus!

49: Ga een week op informatiedieet tijdens de MIJ-week (1 t/m 7 mei, of een week naar keuze) (Firma Fluitekruid)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 7 (de Verdubbeldame, Jocyta, Marielle, Jacqueline, Marlies, Conny, Marianne)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. De Verdubbeldame hield zich een week lang verre van internet, kranten en tijdschriften.

50: Deel bloemen uit aan voorbijgangers (Marlies V)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. De Verdubbeldame vond het doodeng, maar heeft het wél gedaan. Lees hier het blogverslag.

51: Maak van een inspirerend boek uit je boekenkast een doorgeefboek (Erna)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 8 (de Verdubbeldame, Jocyta, Firma Fluitekruid, Mevrouw Pardoes, Marrie, Lin, Bianca, Jenny Greenteeth)
Tussenstand van de Verdubbeldame:
Gedaan. De Verdubbeldame verlootte vier boeken.

52: Groet een week lang elke dag een onbekende (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (de Verdubbeldame, Firma Fluitekruid)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. In Rotterdam is het hoogst ongebruikelijk om op straat of in openbare ruimtes onbekenden te groeten. Schoorvoetend groette de Verdubbeldame onder meer een oude Surinaamse man in het winkelcentrum (die een aantal seconden paf stond, maar toen toch terug groette), een oudere heer in een zorgcentrum en een jongen met wie zij en de Vermeerdermeneer een botsing hadden in de stationshal. De bloemenactie (verdubbeldaad 50) viel ook in de groetweek, dus dat telde lekker aan.

53: Teken de petitie 'Monsato vs Moeder Aarde' (Yvonne en Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 14 (de Verdubbeldame, Lin, Juriaan, Caroliene, Margriet, Jolanda, Mirjam, Johmar, Marlies, Marrie, Marianne, Kniepertie, Sjouke, Jenny Greenteeth)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame heeft direct getekend, de waanzin!

54: Stuur eens een pakje bloem- of groentezaden mee met je pakketje of brief (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 12 (de Verdubbeldame, Diana, Caroliene, Margriet, Jolanda, Mirjam, Marrie, Kniepertie, Sjouke, Dingen die fijn zijn, Lucie, Jenny Greenteeth)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame maakte vijf zakjes met gemengde zonnebloempitten, die allemaal zijn verzonden. Kijk hier waar ze terechtgekomen zijn.

55: Teken tegen de Canadese zeehondenjacht (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 13 (de Verdubbeldame, Jacqueline, Lin, Caroliene, Margriet, Jolanda, Mirjam, Johmar, Marlies, Marrie, Marianne, Kniepertie, Sjouke) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Check!

56: Teken voor een verbod op levende schildpadjes in Chinese sleutelhangers (Yvonne)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 20 (de Verdubbeldame, Lin, Juriaan, Jolanda, Jocyta, Johmar, Mirjam, Welmoed, Ylse, Lisenka, Bianca, Marlies, Marrie, Firma Fluitekruid, Diana, Caroliene, Marianne, Margriet, Kniepertie, Sjouke)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Getekend dus!

57: Word guerrilla gardener en plant stiekem zaadjes of plantjes op openbare plekken (Marianne)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Marlies, Sjouke, Dingen die fijn zijn) Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Omdat ze ziek was maakte de Verdubbeldame er een kleine actie van, maar ze deed het wél. Met een paar zaadbommen en zakjes zonnebloemen en wilde veldbloemen trok ze de wijk in. Hier lees je het verslag.

58: Meld je aan bij campagnenetwerk Avaaz en laat zo je stem doorklinken in wereldwijde besluitvorming (Diana)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (Mirjam, Renee, Marianne)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame volgt de acties van Avaaz al via Facebook en ondertekent regelmatig Avaaz-petities.

59: Teken de petitie van Occcupy for Animals om een varkensdoormiddenhakfeest in Vietnam te laten verbieden (Marlies)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 9 (de Verdubbeldame, Johmar, Mirjam, Renee, Renate, Lin, Jocyta, Bianca, Margriet)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame ondertekende de petitie.

60: Download de BuitenBeter-app om klachten over de openbare ruimte door te geven (Dreamcat)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 2 (Jenny Greenteeth, Conny)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame heeft een heel oud mobieltje dat alleen geschikt is voor bellen en sms-sen.

61: Spaar gebruikte postzegels op voor een goed doel (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 9 (de Verdubbeldame, Jenny Greenteeth, Marrie, Johmar, Lin, Jocyta, Kniepertje, Conny, Bianca)
Tussenstand van de Verdubbeldame: In progress. De Verdubbeldame is inmiddels begonnen met postzegels sparen, maar dit gaat héél langzaam.

62: Teken de petitie 'Red de hardwerkende bijen' van Greenpeace (Jocyta en Margriet)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Suzanne, Johmar, Jenny Greenteeth)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Getekend dus!

63: Zet planten die bijen lokken in je tuin (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 12 (de Verdubbeldame, Suzanne, Lia, Lottebees, Michelle, Marianne, Miss Artemis, Lin, Bianca, Yvonne, Johmar, Margriet)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame plantte zaadjes van wilde veldbloemen in bakken en potten op haar balkon, kijk maar.

64: Open een Little Free Library of zet een boek in een bestaande LFL (Jacqueline)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (de Verdubbeldame, Komwegaanslingersophangen, Margriet)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Nog niet gedaan. De Verdubbeldame heeft beloofd om een keer een bestaande Little Free Library op te zoeken om daar een boek achter te laten. Zelf een LFL starten leek haar niet zo zinvol, omdat de woongemeenschap waar ze woont al een ruilboekenkast heeft.

65: Meld je aan als collectant voor een goed doel (Mirjam)

Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Nog niet gedaan. De Verdubbeldame zal zich binnenkort orienteren welk doel zij graag wil steunen, en zich dan opgeven.

66: Steun het Europese burgerinitiatief tegen privatisatie van water (Anoniempje1)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 10 (de Verdubbeldame, Mamadoggie, Lia, Sjouke, Jurjen, Marianne, Bianca, Kniepertje, Brigit, Johmar) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Natuurlijk sloot de Verdubbeldame zich direct bij dit burgerinitiatief aan.

67: Doneer oude ongebruikte ansichtkaarten aan 'Goede kaarten' (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Verdubbeldaad 67: Huidig aantal verdubbelaars: 10 (de Verdubbeldame, Sjouke, Lia, Lin, de Wijze Zeemeermin, Bianca, Dietmut, Johmar, Joke, Jenny Greenteeth)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Een pakje met 22 kaarten ging richting Papierdier, dat de actie 'Goede kaarten' runt. Lees hier. Inmiddels staan ze op de site te koop met de initialen MB.

68: Verdien rijstkorrels voor het World Food Programme door een quiz te spelen (Bewust Zijn)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 9 (de Verdubbeldame [stand: 4500], Bernadette, Fotootje Vandaag, Lia [1600], Johmar [4000], Marianne [1180], Marrie, Margriet, Kniepertje]
Tussenstand van de Verdubbeldame: In progress. Bewust Zijn vroeg de Verdubbeldame om net als zij 10.000 rijstkorrels te doneren. De Verdubbeldame heeft inmiddels 5150 rijstkorrels vergaard.

69: Plak een overtollige meereiskaart op een NS kaartautomaat (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Mirjam, Kniepertje, Annemieke)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame plakte een kaartje op een automaat in Deventer, lees maar. 
Verdubbelaar Mirjam liet maar liefst vier kaartjes achter op de kaartautomaat
70: Help Martin Gaus aan 10.000 handtekeningen in zijn strijd voor een verantwoord bijtincidentenbeleid (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 7 (de Verdubbeldame, Bernadette, Mevrouw W., Johmar, Bianca, Yvonne, Jenny Greenteeth)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame tekende de petitie.

71: Vraag voor je verjaardag dingen die mensen al thuis hebben liggen (Elevine)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (Firma Fluitekruid, Jocyta, Johmar)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame is jarig op 10 juli. Als wannabee minimalist doet zij echter erg haar best om geen spullen het huis binnen te laten die ze niet echt nodig heeft, dus voor haar verjaardag stelt ze het liefst een strict verlanglijstje op. Sinterklaas viert de Verdubbeldame overigens wel op deze wijze.

72: Maak van een kale muur een plek waar mensen in toerbeurt een expositie mogen inrichten (Nicoline)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Nog niet gedaan. De Verdubbeldame heeft al hard zitten denken waar ze dit project gestalte zou kunnen geven. Ze gaat de mogelijkheid onderzoeken om dit binnen haar woongemeenschap op te starten.

74: Schrijf, teken, dicht of maak een foto van een probleem dat jou na aan het hart ligt en stuur deze in op crowdeffect.nl (Elisa)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 5 (de Verdubbeldame, Margriet, Lin, Angelika, Bianca)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Nog niet gedaan. De Verdubbeldame vindt het een prachtig project, en zal binnenkort zeker haar bijdrage leveren.

Bianca stuurt deze foto naar Crowd Effect omdat ze zich zo aan de graffiti stoort
75: Leen of schenk je taal- en reisgidsen aan vakantiegangers (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (Ylse)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame heeft net in het kader van verdubbeldaad 13 haar taalgidsen Hindi en Centraal-Aziatische talen via weggeefgroepen op Facebook weggedaan. Te leen heeft ze nog wel taalgidsen Perzisch, Dari en Tadjieks en een leerboek Hindi.

76: Organiseer een Maaltijd voor maaltijd-diner voor een voedselproject in Mauritanië (Arja)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: In progress. Op donderdagavond 20 juni nodigt de Verdubbeldame 5 à 6 mensen bij haar thuis uit om voor 15 euro een lekker diner te komen eten. Vegan/vegetarisch en grotendeels biologisch. De bijdrages van de gasten gaan rechtstreeks naar het project. Twee gasten hebben zich inmidddels aangemeld. Wil jij ook komen?

77: Stuur een kaartje naar een ziek kind of volwassene via Post voor Kanjers (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Krista, Bianca, Jenny Greenteeth)
Tussenstand van de Verdubbeldame: In progress. De Verdubbeldame heeft Post voor Kanjers gemaild dat zij graag eenmaal per maand een zieke kanjer met een kaartje verrast. Ze wacht af tot ze het eerste adres ingefluisterd krijgt.

78: Verstuur een kaartje of brief naar een eenzaam iemand via Project Postvriend (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 1 (de Verdubbeldame) 
Tussenstand van de Verdubbeldame: In progress. De Verdubbeldame heeft zich aangemeld om iemand eenmalig een kaartje te sturen, en wacht tot ze een naam en adres doorkrijgt.

79: Hergebruik oud (kranten)papier als cadeaupapier (Loes)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 6 (de Verdubbeldame, Margriet, Bianca, Firma Fluitekruid, Komwegaanslingersophangen, Sjouke)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Nog niet gedaan. De Verdubbeldame vond veel leuke en duurzame inpakideeën op internet, en zal de rest van het jaar zo veel mogelijk kiezen voor recycling.

80: Zeg je papieren Gouden Gids en telefoonboek op (Mirjam)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 3 (Margriet, Marjan, Firma Fluitekruid)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame heeft het opzegformulier vorig jaar al ingevuld omdat ze adressen en telefoonnummers altijd op internet opzoekt.

81: Teken het pact van Damn Food Waste tegen voedselverspilling (Firma Fluitekruid)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Huidig aantal verdubbelaars: 7 (de Verdubbeldame, Margriet, Bianca, Lin, Arja, Sandrine, Jenny Greenteeth)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame tekende het pact en belooft hiermee haar eigen voedselverspilling aan te pakken en roept bedrijven op hetzelfde te doen.


VERDUBBELDADEN DIE NIET MEER TE VERDUBBELEN ZIJN:

5: Vraag op je werk en op andere plekken of er voortaan dierproefvrije toiletzeep gekocht kan worden (Marlène)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Aantal verdubbelaars: 3 (de Verdubbeldame, Jolanda J., Jocyta)
Tusssenstand van de Verdubbeldame: Vervallen. De Verdubbeldame had ja gezegd tegen deze verdubbeldaad, maar dit is niet meer nodig vanwege invoering verbod op dierproeven voor cosmetica per 11 maart 2013, lees maar!

9: Doe mee met de No Impact Week 2013 (Angelika)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Aantal verdubbelaars: 10 (de Verdubbeldame, Sjoukebespaarder, Firma Fluitekruid, Danielle, Mille Pagine, Jenny Green Teeth, Angela, Adriana, Jocyta en echtgenoot)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame startte vol goede moed, kijk maar. Maar halverwege besloot de Verdubbeldame om de week in het teken van energiebesparing te stellen. Haar eigen energie wel te verstaan, waar ze even zuinig mee om moest gaan. Hierdoor nam ze maar halfslachtig deel aan de No Impact Week.

11: Doe een dag(deel) vrijwilligerswerk tijdens Nldoet (Angelika)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Aantal verdubbelaars: 72 (de Verdubbeldame, Noa en 70 leerlingen van haar school)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame heeft een middag geknutseld en balspelletjes gedaan met bejaarden, zie hier.  

14: Doe mee aan de Nationale Complimentendag op 1 maart (Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Aantal verdubbelaars: 10 (de Verdubbeldame, Cisca, Fabiooltje, Marielle, Jolanda J., Margriet, Ylse, Angela, Marlies, Marianne)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame deed volop mee, lees maar!

31: Doe mee aan de Nationale Opschoondag op 9 maart (Mirjam en Jocyta)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Aantal verdubbelaars: 12 (de Verdubbeldame, Jenny Green Teeth, Inge en buren Jurjen, Annie, Ankie, Sandrine, Nuria, Erik, Merel, Robin en Ingrid)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. De Verdubbeldame trommelde een groep buren op en samen trokken ze er op uit om de omgeving van zwerfafval te ontdoen, lees maar!

32: Teken de petitie van Oxfam voor een betere behandeling van vrouwen in de cacao-industrie (Welmoed)

Lees meer over deze verdubbeldaad.
Aantal verdubbelaars: 19 (de Verdubbeldame, Angela, Dietmut, Jocyta, Hanneke, Marlies, Marieke N., Jenny Green Teeth, Inge, Sabina, Marielle, Liesbeth, Marianne, Kim J., Nathalie, Margriet, Jurjen, Nena, Caroliene)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Getekend!

35: Doe op 23 maart aan Earth Hour Extreme en gebruik een uur lang geen elektriciteit (Inge)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Aantal verdubbelaars: 4 (de Verdubbeldame, Angela, Jocyta, Jurjen)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Alle stekkers gingen er een uurtje uit. Wat de Verdubbeldame vervolgens deed lees je hier!

47: Stuur de president van Egypte een brief om hem te vragen discriminatie van vrouwen te stoppen (Jonna)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Aantal verdubbelaars: 6 (de Verdubbeldame, Marieke, Mirjam, Firma Fluitekruid, Renee, Marjolein)
Tussenstand van de Verdubbeldame: Gedaan. Verstuurd!

73: Neem deel aan de March against Monsanto op 25 mei (Firma Fluitekruid)
Lees meer over deze verdubbeldaad.
Aantal verdubbelaars: 0
Tussenstand van de Verdubbeldame: Zelf niet verdubbeld. De Verdubbeldame had een familiefeestje waar ze niet kon ontbreken, maar protesteerde in gedachten mee.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...