dinsdag 14 mei 2013

De Verdubbeldame voegt bloemzaden bij haar poststukken (54)

Zonnebloemen. De Verdubbeldame plantte twee weken geleden een paar zaadjes, en binnen een week staken ze hun kopje al op. Het zal niet lang duren voor de grote gele reuzen het balkon van de Verdubbeldame zullen domineren. Zoveel zonnige vrolijkheid wilde ze graag met anderen delen.

Het verdubbelverzoek
"verdubbelverzoek..... stuur met je pakketje of brief een pakje zaden mee...bloemen of groente zaden!" 
Aldus het bericht van Jocyta op de facebookpagina van de Verdubbeldame. Jocyta heeft zelf vorig jaar speciaal zaadjes bewaard voor dit doel. De Verdubbeldame vond dit een leuk en vrolijk lente-idee, en nam het verzoek direct aan.

Zonnige zonnebloemenzaden op reis
 
Zakjes gemengde zonnebloemzaden

 De Verdubbeldame maakte zes zakjes met gemengde zonnebloemzaden, met een zelfgemaakt labeltje er aan. Deze zijn inmiddels op reis gegaan naar andere delen van het land. Ook Jocyta, die de verdubbeldaad had bedacht, ontving een zakje.

Eentje bij een verjaardagskaartje

Bij de doorgeefboeken vol inspiratie die de Verdubbeldame via haar site verlootte

Bij een verkeerd bestelde geheugenkaart die retour afzender ging
En bij ...? Hierover morgen meer
Verdubbelaars

Diana, Caroliene, Margriet, Jolanda, Mirjam, Marrie, Kniepertie en Sjouke vonden Jocyta's idee ook leuk en meldden zich aan als verdubbelaar. 

Mirjam: "En de bloemenzaadjes zijn ook al in de pocket, wat een leuk idee! Aankomende week is een vriendin jarig en daar was ik toch een goodiebag voor aan het samenstellen, kunnen de bloemetjes mooi bij." Sjouke deelde mee: "Volgende week is een vriendin jarig, dat wil ik een zakje zaadjes meesturen." Ook Margriet was enthousiast: "54 is een leuk idee. 't Mooiste zou zijn als je je eigen gekweekte zaadjes mee kunt sturen. Binnenkort gaat er een pakketje richting vriendin-die-ver-weg-woont. Daar kan ik wel leuke bloemenzaadjes bij doen! Ik weet bijna zeker dat zij ze ook gaat zaaien. Even kijken waar ik die hier kan kopen. Misschien ook eentje bij het moederdagkado inpakken." En tenslotte Janina, die schreef: "Grappig, zonder het te weten deed ik vandaag mee aan verdubbeldaad 54, ik stuurde nl iemand zomaar klaprooszaadjes per post :)"

Wie verstuurt de lente en verdubbelt Jocyta's actie ook?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...