zondag 17 maart 2013

De Verdubbeldame presenteert: verdubbeldaden 37 t/m 40

Ze blijven binnenstromen, beloftes van websitebezoekers om mooie dingen voor de wereld te doen, met hieraan gekoppeld de vraag: "Verdubbeldame, doe je mee?" Niet alleen de Verdubbeldame verdubbelt deze sociale en duurzame initiatieven, ook anderen kunnen zich als verdubbelaar aanmelden. Welke van de onderstaande acties verdubbel jij, zodat de impact ervan nog groter wordt?Verdubbeldaad 37: Voer online actie voor Greenpeace
Marianne heeft zich ingeschreven voor de schrijfacties van Greenpeace: “Gemiddeld eens per maand - of gewoon op momenten dat ze campagnes hebben - krijg je dan een mailtje te schrijven/versturen om de betreffende campagne kracht bij te zetten. Kleine moeite, maar met veel mensen wel effectief, zo lijkt het...”  De Verdubbeldame heeft zich aangemeld. Wie verdubbelt mee?

Verdubbeldaad 38: Stuur pitten uit groente en fruit op naar Seeds for Food
Een professor in België roept mensen op om zaden van groente en tropische vruchten niet weg te gooien, maar te drogen en naar hem op te sturen. Uit de zaden kan in ontwikkelingslanden een nieuwe plant groeien, zodat mensen daar verse vruchten in hun tuintje kunnen opkweken. Jenny Green Teeth schrijft: “Ik kwam dit tegen op de site van Ik kom in Actie en vind hem zo leuk!” Ook de Verdubbeldame is gecharmeerd van het initiatief en sluit zich aan. Wie verdubbelt mee?

Verdubbeldaad 39: Breng je overtollige voedsel naar de Voedselbank
In een vlaag van voorjaarsschoonmaakwoede heeft Fabiooltje haar voorraadkast uitgemest. Ze is dingen tegengekomen die nog niet over de datum zijn, maar die zij waarschijnlijk niet zal opeten: “Die zak met blikjes, zakjes en pakjes ga ik a.s. donderdag naar de voedselbank in mijn buurt brengen, want die ochtend zijn ze open en zijn voedseldonaties welkom.” Ze voegt toe: “Het moeten dus dingen zijn die enigszins houdbaar zijn, en die nog niet over de datum zijn. Doe je mee?” De Verdubbeldame heeft kleine keukenkastjes met voedsel dat ze zelf eet, of dat al aangebroken is. Onwelkom kerstpakketvoedsel heeft zij al aan buren uitgedeeld, en behalve één DE-punt heeft zij niets bij te dragen. Wel verspreidt ze graag de leuke oproep. Wie kan wel verdubbelen?

Verdubbeldaad 40: Doneer je oude mobiel aan een goed doel
Mirjam wil een oude mobiele telefoon doneren aan het Amsterdamse dierenasiel. Het asiel verdient een paar euro, en het mobieltje krijgt een tweede leven of wordt gerecycled: “Kunnen we daar een verdubbelactie van maken? Niet dat iedereen zijn/haar oude mobiel naar dit specifieke doel moet sturen, natuurlijk, maar het is zo zonde, al die mobiels die in kasten liggen...” Kijk op de sites van Eeko en Gsmretourplan welke goede doelen aangesloten zijn. De Verdubbeldame heeft zelf vorig jaar haar oude mobieltjes al gedoneerd. Wie heeft een oude mobiel in de kast liggen –werkend of kapot- en verdubbelt deze actie?

Welke verdubbelverzoeken kwamen nog meer binnen?
Ruth vroeg de Verdubbeldame een asieldier te adopteren. Dit is niet iets wat zij zelf onlangs heeft gedaan, dus daar kwam de Verdubbeldame voor nu mooi onderuit. Jocyta kondigde aan zuivel en koffiemelk in glazen flesjes te gaan kopen. Dit zit voor de Verdubbeldame al ingebakken in de No Impact Week (verdubbeldaad 9), de plasticvrije week (verdubbeldaad 17) en de restafvalvrije week (verdubbeldaad 29). Ook stelde Jocyta de Verdubbeldame voor om naar de Genoegdag te komen. Deze dag vol inspiratie over consuminderen wordt aanstaande zondag 24 maart in Amsterdam gehouden (gratis reizen met boekenweekgeschenk!). De afgelopen twee jaar was de Verdubbeldame wel van de partij (zie hier voor een verslag), en waarschijnlijk dit jaar ook wel.

Zelf in actie komen? 
Laat hieronder weten welke van deze acties jij wilt verdubbelen, zodat de impact nog groter wordt (klik op 'comments and reactions' als je geen reactieformulier ziet). Ook de 36 vorige acties zijn nog steeds te verdubbelen. Kijk hier voor een overzicht. Zelf een andere goede daad bedacht? Laat maar horen! Dien je verdubbelverzoek hier in, en dan laat de Verdubbeldame vrijdag weten aan welke verzoeken voldaan gaat worden.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...