vrijdag 1 maart 2013

De Verdubbeldame complimenteert


Al het goede komt in meervoud

Het was op een zekere dag in september dat de Verdubbeldame –die toen nog gewoon als Marije door het leven ging- nadacht over een projectje voor 2013, als follow-up voor haar blog Roerend Goed. Wat uit de brainstorm kwam rollen, en meteen met stip bovenaan haar ranglijst belandde, was een project waarbij zij onder het mom 'Al het goede komt in meervoud' de acties van anderen zou verdubbelen. Het had niet veel gescheeld of het project had 'Dubbel Zinnig' of ‘Dubbel zo Zinnig’ geheten. Op het laatste moment koos zij toch voor de naam 'de Verdubbeldame', mede door de feedback van vriendin Hanneke en wereldverbeteraar Maarten. En als ze het initiatief niet in oktober al publiekelijk zou hebben aangekondigd, was de kans groot geweest dat ze voor de veilige weg had gekozen, en het hele circus had afgeblazen.

De toekomstige Verdubbeldame had al die kolder nu wel zitten bedenken, maar ze wist ook dat ze voor het slagen van het project compleet van anderen afhankelijk was. De Verdubbeldame zou zich laten leiden door de initiatieven van anderen, en faciliteren dat deze initiatieven opgepikt worden door mensen elders in het land. Maar zouden anderen wel mee willen gaan in die malligheid? Op 19 januari lanceerde ze met bevende handjes en knikkende knietjes de site en facebookpagina van de Verdubbeldame. Vrijwel meteen stroomden er verdubbelverzoeken en leuke reacties binnen. De Verdubbeldame werd direct vol aan het werk gezet, maar kreeg ook enorm veel energie van de kringen en netwerken die leken te ontstaan. Regelmatig was zij stuiterend aan te treffen omdat er weer zulke leuke mensen en dingen op haar pad waren gekomen.

De Verdubbeldame is blij met...

Vandaag maakt de Verdubbeldame van de gelegenheid gebruik om te vertellen hoe ontzettend blij ze is met al die mensen, van wie ze de meeste nooit in het echte leven heeft ontmoet.

Ze is dolblij met Twentenaar053 (ha die pa!) die anderhalve maand geleden het eerste verdubbelverzoek indiende. Dat ze overigens niet eens kon verdubbelen, want de sneeuw bij het portiek bleek al door een buurvrouw geruimd te zijn. Met Jocyta, de Friese dame die iedere week meerdere verdubbelverzoeken indient en die de Verdubbeldame regelmatig op andere sites aanprijst. Jocyta is inmiddels een gezellige Facebookvriendin geworden. Met Margriet, die zich heeft voorgenomen om elke week een verdubbeldaad uit te kiezen om aan mee te doen. Met Angela, die gisteren de site van de Verdubbeldame ontdekte, en zich direct voor maar liefst negen verdubbelacties aanmeldde. Met Angelika en Kauthar die bloed geven hartstikke griezelig vinden, maar toch besloten zich als bloeddonor in te schrijven. Met Cheryl van Katoen&Ko en Nienke van Cute Cotton die haar bestelling wasbare maandverbanden gratis verdubbelden. Met Sjouke en al die andere dames die met de billen bloot gingen toen het gesprek op wasbaar maandverband kwam. 

Maar ook is ze blij met ‘schoonzus’ Sasja die de Verdubbeldame een lieve mail stuurde en via Twitter mensen opriep om de site te bezoeken. Met Al het andere die dapper volhoudt om twee maanden geen kleren te kopen, ook nu ze opeens een baan heeft gevonden waarbij ze als keurige zakenmadam gekleed moet zijn. Zij liet zich niet kennen en leende her en der nette kleding. Na flink aarzelen maakte 'Al het andere' ook haar eigen actie wereldkundig: haar mooie lokken doneren aan Stichting Haarwensen. Met de stoere dames Sjouke, Geerte en Lindy die spontaan aanhaakten om ook hun haar te gaan doneren. Met Cisca die meedoet vanuit Servië en Sonya die vanuit Ierland haar bijdrage levert. En met Manon die de Verdubbeldame heel attent een zakje geraspte Marseillezeep stuurde. 

Met de enkele man die zich in dit vrouwengeweld durfde te begeven om een actie te verdubbelen: met broer Stijn die twee maanden geen kleding koopt, met Sander die bloeddonor werd, en met meneer Fluitekruid die een klein geldbedrag uitleent aan een ondernemer in een ontwikkelingsland. En natuurlijk met vriend Jurjen die buurvrouw Sabina uitnodigde om te komen eten. En die steeds geduldig naar alle belevenissen van de Verdubbeldame luistert, en zonder blikken of blozen verhalen over wasbaar maandverband aanhoort. 

Met Jolanda die op haar blog Consuminderen met plezier een vleiend stukje schreef over de Verdubbeldame. Met Manon, Al het andere, Puur en Groen, Marieke, Fabiooltje, Mirjam, Mille Pagine, Kim en Sjouke die ook allemaal fanatieke bloggers zijn en op hun blog iets over de Verdubbeldame of hun verdubbelactie schreven.  

Dolblij is ze met Mirjam, Wilthe, Jonna, Marlène, Nina, Angelika, Sonya, Firma Fluitekruid, Jolanda, Noa, Puur en Groen, Fabiooltje, Manon, Dreadlocks, Marlies, SuperOldies, Angela, Ulrike, Jacqueline, Wilma en Onderbuufcw die verdubbelverzoeken indienden. Met Kim, Marijke, Jurjen, Jolanda J., Miriam, Sonya, Lisa, Angela, Marieke, Al het andere, Puur en Groen, Firma Fluitekruid, Stijn, Jenny Green Teeth, Marloes, Manon, Jocyta, Ineke, Sylvia, Margriet, Jacqueline, Elise, Lineke, Kauthar, Sander, Sjouke, Danielle, Mille Pagine, Cisca, Noa, Lindy, Fabiooltje, Ylse, Marielle, Marieke N., Geerte, Kledingruilbeurs Heerenveen, meneer Fluitekruid, Helma, Mienke, Rianne, Marlies, Lucy, Renee, Grietje en Inge die zich aanmeldden om één of meerdere van deze acties te verdubbelen. 

Met Jade die zonder het te zeggen al een beetje mee bleek te doen met verschillende verdubbeldaden. Met Marianne die liet weten dat het lezen van het blog haar een extra zetje had gegeven om aan een geldinzamelingsoproep gehoor te geven. En natuurlijk ook met de mensen die zich niet als initiatiefnemer of verdubbelaar aanmeldden, maar wel leuke berichtjes achterlieten op de site: Mare Nynke, Dagmar, Renate, Nanabee, Brigitte, Dietmut, Sabina, Naziha, Petra, Tanja, Hvanmierlo van de Lions Club, Nadia, Heleen van tijdschrift Genoeg, Eendagsactivist, Janina en Irene. Maar ook is de Verdubbeldame blij met de stille meelezers waarvan zij de naam niet weet.

Bedankt dat jullie van die lieve, enthousiaste, actieve mensen zijn!

Nationale Complimentendag
 
Vandaag is het Nationale Complimentendag. De Verdubbeldame doet mee. Jij ook? Trouwens, wat zit je haar leuk vandaag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...