vrijdag 15 maart 2013

De Verdubbeldame verontschuldigt zich

Elke vrijdag maakt de Verdubbeldame welke nieuwe acties er die week zijn ingediend, en welke zij kan verdubbelen. Maar tradities zijn er om gebroken te worden. Want de Verdubbeldame is zelf ook een beetje gebroken. Uitstel is zeker geen afstel: dit weekend zullen de nieuwe verdubbeldaden op deze site verschijnen. Voor nu levert de Verdubbeldame een paar updates:

NLdoet
In navolging van Angelika kwam de Verdubbeldame vandaag in actie voor NLdoet (verdubbeldaad 11). Ze hielp mee om de bewoners van een Rotterdams zorgcentrum een gezellige activiteitenmiddag te bezorgen. De verhouding vrijwilligers-ouderen was enigszins zoek, maar de twinkeling in de ogen van de senioren met wie ze een bal overgooide was goud waard.


Bijenhotel
Vanavond trok de Verdubbeldame lootjes. Haar bijenhotel (verdubbeldaad 34) krijgt een plekje in de tuin van...  


Landelijke Opschoondag
De Verdubbeldame deed afgelopen zaterdag mee aan de Landelijke Opschoondag (verdubbeldaad 31). Met twaalf buren trotseerde zij de motregen om zwerfafval te ruimen. Ze schreef er hier een stukje over. 
 
Strobalen
De afgelopen dagen kon de Verdubbeldame even geen Verdubbeldame zijn. Zij was namelijk druk bezig met het opzetten van de campagne Adopteer een strobaal van de Initiatiefgroep Ecologisch Wonen Nijmegen (Iewan), een clubje waar zij deel van uitmaakt. De Verdubbeldame bekent dat zij door die tijdslurpende nevenactiviteiten maar halfslachtig deelnam aan de No Impact Week (verdubbeldaad 9). Ze probeert dat te enigszins vergoelijken door te zeggen dat ze hard aan het bouwen is aan een toekomstig No Impact Life in een milieuvriendelijke woonwijk, en ze hoopt dat jij daar intrapt.


Trouwens: woon jij in de gemeente Nijmegen en zie je graag een bruisende ecologische wijk ontstaan in Nijmegen Lent? Breng dan dit weekend je stem uit op Strowijk Nijmegen van Iewan. Het project doet mee aan de Kroonappelverkiezing, de zoektocht naar de beste sociale initiatieven in Nederland. 

A better place
Wie in Rotterdam of omstreken woont en voor morgen nog iets leuks te doen zoekt, kan net als de Verdubbeldame naar de inspiratiedag Abetterplace.io, georganiseerd door Maarten Hunink. Over deze wereldverbeteraar schreef zij op haar blog Roerend Goed een stukje.

De Verdubbeldame zegt voor nu: "Welterusten!"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...