zondag 24 maart 2013

De Verdubbeldame schakelt haar elektriciteit uit voor Earth Hour Extreme

Terwijl de Verdubbeldame dit aan het typen is, zit twee verdiepingen lager Jurjen in het donker, om zijn belofte om mee te doen aan verdubbeldaad nummer 35 alsnog waar te maken...

Het verdubbelverzoek

Inge schreef de Verdubbeldame over Earth Hour, het uur waarop vele miljoenen mensen overal ter wereld hun lichten doven. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor wereldwijde klimaatverandering als gevolg van CO2-uitstoot. Inge wilde echter een stapje verder gaan dan een uur in het donker zitten:
"Voortbordurend hierover, heb ik persoonlijk het idee dat alleen het licht uitdoen niet voldoende is. Nee ik haal op dat moment voor een uur lang de stoppen uit de meterkast (wel met behulp van een zaklamp, anders ben ik ze na het uur ben ik bang kwijt). En tijdens dat uur zal ik ook geen gebruik maken van enig oplaadbaar elektronisch apparaat. Ik heb me in elk geval opgegeven als deelnemend persoon (maar ga dit zelf dus nog even verder trekken)."
De Verdubbeldame wilde natuurlijk graag meedoen aan Inge's 'Earth Hour Extreme'.

De stekker eruit

Zaterdagavond 23 maart, 20:30. De Verdubbeldame wilde naar de stoppenkast lopen, maar bedacht zich net op tijd dat ze niet met de buren had overlegd over het uitschakelen van de gedeelde internetmodem. In plaats van de aardlekschakelaar om te draaien doofde zij de lichten en trok zij de stekkers van de koelkast, de telefoon en de wekkerradio uit de stopcontacten. Ook de laptop en de mobiele telefoon gingen uit. En hoe wist de Verdubbeldame zich vervolgens een uur lang te vermaken? Nou, kijk maar:
De Verdubbeldame doet naakt een handstand tijdens Earth Hour Extreme
Nou vooruit, die foto is natuurlijk nep. De Verdubbeldame mocht immers haar fotocamera niet gebruiken. De Verdubbeldame stak een kaarsje aan, deed de afwas, liet een glas sneuvelen, speelde een half uur op haar trekzak en bedierf haar ogen met een boek van Kader Abdollah. Tot het half 10 was en de elektriciteit weer aan mocht.

Pas de volgende ochtend ontdekte ze dat ze was vergeten de stekker van de koelkast weer in het stopcontact te doen. Met bloederige taferelen tot gevolg.
De Moord op de Framboos
Verdubbelaars

Inge en de Verdubbeldame vonden medestanders: Angela, Jocyta en Jurjen. Jurjen bleek die avond echter andere plannen te hebben. Hij besloot Earth Hour Extreme precies een dag later in te halen. Dit keer mocht de Verdubbeldame haar camera wél gebruiken, dus legde ze vast hoe Jurjen zijn stoppen omschakelde en zich vervolgens behaaglijk in zijn zitzak nestelde.

Jurjen schakelt de tweede stop uit
Hij trok een extra trui aan, want zelfs zijn verwarming besloot hij uit te draaien. Nog vijf minuten, en dan gaat de Verdubbeldame maar eens polshoogte nemen...
Met een kaarsje in de Fatboy. Water, koekjes en zonnebloempitjes binnen handbereik.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...