woensdag 10 april 2013

De Verdubbeldame blijft zwerfafval ruimen

Verdubbeldaad 2 (“Neem tijdens een wandeling een plastic tas mee om zwerfafval te verzamelen”) en verdubbeldaad 31 (“Doe mee aan de Landelijke Opschoondag op 9 maart”) hebben blijvende sporen nagelaten in Huize Verdubbeldame.

De Verdubbeldame en haar partner in crime besloten om voortaan één avond per week een uurtje zwerfafval te verzamelen in Rotterdam. Goedkoper dan de sportschool, gezonder dan de hele avond de laptop op schoot en nuttiger dan een gewone avondwandeling. Vanavond gingen ze voor het eerst op stap. Vlak na een forse maaltijd tweehonderd keer naar de grond bukken was voor de Verdubbeldame maagzuurtechnisch niet heel verstandig. Maar de opbrengst maakte veel goed:
  • twee vuilniszakken zwerfvuil, 
  • een zak rozijnenbolussen van een oudere dame die de actie geweldig vond, en 
  • een compliment plus visitekaartje van een mevrouw van het Hoogheemraadschap die toevallig voorbijfietste toen Jurjen en de Verdubbeldame langs het water van de Noordsingel struinden. Of ze niet met foto en interview in het krantje van het Hoogheemraadschap zouden willen...
Jurjens oogst.

Alle verbruikte calorieën zijn er na afloop ruimschoots weer bijgegeten. Dank gulle dame!

De Verdubbeldame vond het leuk om te horen dat de eenmalige verdubbeldaad 2 ook zaadjes heeft gelegd bij verdubbelaar Jolanda en bij geheime verdubbelaar Lin, die nu regelmatig een opruimronde doen. "Ik loop dagelijks met de hond in het park. 1 keer per week neem ik nu een tasje mee om het zwerfafval op te ruimen," liet Lin de Verdubbeldame weten. Jolanda schreef op haar blog Consuminderen met plezier [nu werkt de link wel] over haar nieuwe opruimwoede. 

Afgelopen weekend ging er al een vuilniszak mee op strandwandeling.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...